dimarts, 24 d’agost del 2010

Quiche

Aquesta és una recepta que he vist sempre fer a ma mare, i mai l'havia intentat, però sempre hi ha un primer cop per tot...
El quiche és una espècie de pastís salat d'orígen francés, el qual per la seva simplicitat accepta una gran varietat d'ingredients. En aquest cas, jo he fet servir els ingredients típics, afegint-hi ceba, que també acompanya molt bé.


Ingredients:

- Massa quebrada
- 200 grs. de bacon
- 200 grs. de formatge ratllat (qualsevol que fongui bé)
- 250 ml. de crema de llet
- 100 ml. de llet
- una ceba mitjana
- 4 ous
- sal i pebre


Ingredients

Preparació:

Primer de tot, preparem la massa quebrada tal i com indica la caixa (jo he utilitzat la preparada del mercadona, a la secció de congelats), ja en el motllo on prepararem la quiche. Ha de quedar ben feta, sino absorvirà la humitat dels altres ingredients i després no quedara bé, semblarà crua.
Mentre es fa, saltegem el bacon fet trossets a la paella, i farem el mateix amb la ceba, que quedi ben dauradeta.
Un cop ho tinguem, ho reservem, i batem els ous, incorporem la crema de llet i la llet i continuem batent fins que quedi una crema homogènia.

Batre els ingredients

Afegim sal i pebre per que no quedi insípid, i ens preparem a muntar la quiche.
Al motllo, i aboquem per sobre la massa el bacon, la ceba i el formatge ratllat, repartint-t'ho bé per tota la superfície.
Seguidament, la crema que teníem preparada la vessem per sobre, i ja nomès queda introduir-ho al forn, a uns 180º durant mitja hora, o fins que veieu que la massa està dauradeta.


Abans d'entrar al forn


I a gaudir!!!

Com ja he dit al principi, es poden variar i combinar els ingredients al gust. Ho he vist fer amb porros i ceba, poma, sense la ceba que jo he afegit...
És un bon plat com a entrant, o com a opció en un menú de pica-pica. I preferiblement s'ha de menjar calent!!

Quiche preparadeta