dilluns, 27 de juny del 2011

Montaditos. Mini burguers i Llom amb pebrot verd

Seguint amb els plats de pica-pica de l'anterior sopar (que no l'últim, que consti!), ara us porto uns montaditos igual de senzills que els bombons, en dos variants que crec que si no a tothom, agradaran a la gran majoria.
Uns són mini burguers amb formatge sobre llit de ceba, i els altres són de llom amb pebrot verd i mostassa. A treballar!


Ingredients (per 8 montaditos de cada):

- Quatre llesques de pa de motlle (dos i dos)

Per a les mini burguers:

- 8 mandonguilles
- Formatge ratllat
- 1/4 de ceba

Per al llom amb pebrot:

- 4 talls de llom
- mostassa en gra
- 1 pebrot verd

Preparació:

Comencem amb les mini burguers: Primer de tot piquem la ceba, i la pasem per la paella. Un cop feta la reservem (si voleu donar-li un punt diferent, podeu caramelitzar la ceba, afegint sucre a la paella en el moment que s'està coent). Agafem les mandonguilles i les aixafem perquè quedin com el que volem, unes mini hamburgueses. Els podem donar el gruix que vulguem, això ja va al gust. Les pasem per la paella, i mentre es van fent, torrem dues llesques de pa de motllo, i tallem cada una en quatre quadrats iguals. Quan les hamburgueses estiguin a punt, disposem els quadrats de pa al plat, una miqueta de ceba, hamburguesa, i el formatge ratllat per sobre (si ho preferiu, millor posseu-lo abans de treure les hamburgueses del foc, perquè quedi més fos). Primers montaditos preparats!!

I ara els de llom. Tallem el pebrot verd en rectangles de 5x1 cm. Amb el llom, en el nostre cas vam tallar tots els talls per la meitat. I comencem a passar tots els ingredients per la paella (per separat, que consti), i igual que abans, mentres anem preparant el llom i el pebrot, torrem el pa, i el tallem en quatre quadrats iguals. I poca cosa més, a muntar el plat: disposem els quadrats de pa, i sobre cada quadrat una mica de mostassa en gra, un tall de llom, i unes tiretes de pebrot. Segons montaditos fets.