dijous, 1 de novembre del 2012

Mantega de cacahuet

Aquests dies el temps de què disposo per tot, de manera general, ja sigui cuinar, fer feines a casa, o simplement qualsevol tipus d'activitat d'oci, és bastant limitat, i probablement continuarà així durant molt de temps. Per tant us haig de dir que us haureu d'acostumar a que el ritme de publicacions baixi una mica, i les receptes apareguin a hores intempestives com la d'avui, un dijous de tots Sants passades les 23h. Tingueu paciència!!

Però deixem-nos de rotllos, i anem al que toca, que és la recepta. Fàcil de fer, i que aporta un 'subidón' d'energia a aquell que s'ho mengi. Va bé com a esmorzar/berenar dolç, tant com per acompanyar carns, fent-la servir de salsa. I per cert, parlant de salses, la mantega de cacahuet la farem servir en una propera recepta per preparar una salsa molt i molt bona...

Ingredients:

- 500grs. de cacahuets
- 100grs. de mantega
- sal
- un  rajolí d'oli

Preparació:

Què us sembla que podem fer de preparació amb aquests ingredients? Primer de tot pelem els cacahuets i els deixem lliures de la pell interior, que no quedi ni mica. Els posem al got de la batedora, amb la mantega, un pessic de sal i un rajolí d'oli, i ho triturem fins obtenir una crema ben fineta. Ho com vulgueu, també podeu deixar-ho menys triturat, que es notin els cacahuets. Però sense passar-se, ok?

Una manera de gaudir d'aquesta mantega/crema de cacahuet, és untar-la a una llesca de pa de cereals, i posar-hi per sobre un parell de talls de bacó passat per la paella, i rematar-ho amb una altra llesca de pa. Aquest és un sandwich típic de les 'amèriques', a disfrutar!!