dimecres, 25 de maig de 2011

Maionesa

Una salsa de tota la vida, i amb la que us presentaré aviat una recepta on poder-la fer servir (a part de totes les que vulgueu!). No li fan falta presentacions, així que allà anem.


Ingredients:

- 1 ou
- Sal, i unes gotes de suc de llimona
- Oli
- All picadet (si voleu ‘convertir-ho’ en allioli)

Preparació:

Jo he anat directe al que és fàcil, ni mà de morter, ni varilles per batre, amb la minipimer, sense contemplacions.
Posem al recipient de la batedora tots els ingredients, amb un bon rajolí d’oli, i amb la batedora al final de tot, sense moure-la en cap moment, comencem a batre-ho tot. És important mantenir la velocitat de la batedora: si comencem a velocitat 5 (màxima en la meva batedora, i la recomenable), hem de continuar a aquesta velocitat tota l’estona. Quan comenci a agafar la textura desitjada, és quan podem aixecar el braç i, si ho creiem convenient, o simplement necessitem més quantitat de salsa, anar incorporant més oli, a poc a poc, i sense parar de batre-ho tot. La llimona (o vinagre), ajudarà a que no es talli, o al menys que sigui més difícil que passi, però no poseu gaire, només unes gotes, sino us quedarà una maionesa amb gust àcid...
A molts llocs recomanen l’ou a temperatura ambient: jo ho vaig utilitzar directament de la nevera, i no vaig tenir cap problema.