dijous, 2 de febrer del 2012

Rolls variats

Encara amb receptes de Nadal, i ja en tinc tres més preparades per les properes entregues... aquesta és molt senzilla, i tot i que jo avui us dono dues variants, podreu fer-ho amb els que més us agradin.

Ingredients:

- Pa de motlle en lames (tallat transversalment)

Per als rolls de salmó:
- Salmó fumat
- Maionesa / Mostassa dolça
- Anet

Per als rolls de pernil:
- Pernil salat
- Formatge parmesano
- Oli d'oliva

Preparació:

No hi ha cosa més fàcil. Estenem una lama sobre paper film (si no trobeu lames de pa de motlle, amb pa de motlle normal, estirant-lo amb el 'rudillu' de cuina, ja ens val), i li estenem una capa de mostassa o maionesa, el que més us agradi, per 'amorosir' el pa, i no quedi molt sec. A sobre, estenem els talls de salmó fumat, cobrint tot el pa. Per acabar, li tirem una mica d'anet arreu del salmó. Ara ve el difícil, que no gaire. Amb compte, anem enrotllant el pa, ajudant-nos del paper film, fins que quedi un rotllo (evident), que acabarem d'embolicar amb el paper film, com si fos un caramel de 'Bimbo'. Amb els altres ingredients, farem el mateix, però en aquest cas, li tirarem un rajolinet d'oli a tota la superfície del pa, per obtenir el mateix resultat que amb la maionesa o la mostassa. Estenem en el meu cas el parmesano ratllat, i ho cobrim tot amb el pernil. Ens toca ara la mateixa operació d'enrotllar, i ho reservarem al menys un parell d'hores a la nevera, perquè mantingui la forma. Quan ho anem a servir, només hem de retirar el paper film, i anar tallant amb compte talls dels nostres rolls, d'un gruix d'un cm. aproximadament, i ho anirem disposant a sobre d'una safata. I ja només ens queda gaudir del plat, i pels intrèpids, atrevir-se amb variants d'ingredients, com pot ser una crema de gorgonzola i nous, pernil dolç i formatge passant el roll cinc minutets al forn... no sé imaginació al poder!



Print Friendly and PDF