dilluns, 26 de març del 2012

Pastis de trufa (sense forn)

Farà unes setmanes vam tenir convidats a sopar, i un cop ja teníem decidit el menú, ens quedava posar-nos d'acord amb les postres, i després de difícils deliveracions, vam trobar a 'Dulces Bocados' aquest pastís de xocolata sense forn, del qual us porto jo avui la meva versió. Les fotos que penjo no fan justícia al pastís, increible bomba de xocolata la que et fiques a la boca...

Ingredients:

- 225gr. de xocolata (en realitat li vam posar 300gr.)
- 225gr. de nata 35%MG
- la pell ratllada d'una taronja
- 1/2 copa de cointreau
- Mantega per al motllo
- Cacau en pols per decorar

Preparació:

Si heu xafardejat la recepta de 'Dulces Bocados', heu pogut comprovar que no utilitzo ni sal, ni pebre, ni café en la preparació. Probablement aquests tresingredients li donin un toc diferent a la recepta, però us puc garantir que sense sal, pebre i café també està molt bo. I també la quantitat de xocolata és superior a l'original, per allò de no quedar-nos curts amb la xocolata (si, se'n diu addicció!).

Untem de mantega un motllo allargat tipus plum cake, i el cobrim amb paper parafinat (és el paper típic amb el que ens emboliquen els embotits). Si no teniu el costum de comprar-ne de manera habitual, com és el meu cas, us haureu de conformar amb paper vegetal. No és ni de lluny el mateix, però farà la funció que necessitem, que és desmotllar el pastís sense gaires complicacions.

Reservem el motllo i posem a escalfar la nata fins que comenci a bullir. En aquest moment, afegim la xocolata a trossos i retirem del foc, i remenem fins que la xocolata s'hagi desfet. Afegim el Cointreau i la ratlladura de taronja i acabem de barrejar. Aboquem la barreja al motllo, i ho tapem amb paper film. Deixem que refredi, i fiquem a la nevera tota la nit.

Al dia següent, i millor una estoneta abans de servir, desmotllem i el deixem una estona a temperatura ambient. Espolvorem el cacau per sobre, i només ens queda tallar amb l'ajuda d'un ganivet escalfat amb aigua calenta per fer-ho més fàcil, i gaudir de la xocolata...

P.D.: Com us he dit abans, les fotos no són molt bones, per les presses, els convidats, etc, etc... però paraula que està boníssim!





Print Friendly and PDF