dimarts, 13 de març de 2012

Risotto de gambes

Com algunes veus deien que últimament només veien receptes de postres, tot i que el que m'ho ha dit ja no se'n recorda que la última publicada és Calzone... torno a portar-vos una altra recepta de no-postres per satisfer a aquells paladars que no són molt llaminers. Com la majoria de risottos, és facilíssim de fer, només cal una mica de paciència, i sortirà perfecte.

Ingredients (4 persones):

- Una ceba grandeta
- 1/2 got de vi blanc
- 1l. aprox de crema de marisc (preferiblement de qualitat)
- 300gr. arròs rodó
- un grapadet de gambes
- 50gr. de mantega
- oli d'oliva

Preparació:

A una paella posem a escalfar una mica d'oli a foc mig, i mentrestant piquem la ceba tan ben picada com puguem. La sofregim a la paella, i quan comenci a transparentar, aboquem el vi blanc, i deixem reduir.
Quan el vi hagi reduit totalment, afegim les gambes i les saltem perquè es vagi agafant el regustet que volem (el capità obvi us recorda que les gambes han d'estar pelades...). Sobre la quantitat de gambes no us puc assessorar, aquí al gust del consumidor, però tampoc us passeu. El que us deia abans, un grapadet!

En el moment que les gambes comencin a estar fetes, afegim l'arròs, i anem movent de tant en tant, durant uns cinc minuts, per tal que agafi tots els aromes que hi ha a la paella, sobretot el de les gambes.
Abans que l'arròs no es comenci a enrossir, hi anem incorporant cullerot a cullerot la crema de marisc que prèviament haurem escalfat. El tema de la crema és potser el més important. Evidentment no us quedarà igual amb una crema de marisc Mercadona que amb una de la marca Knorr. Que consti que això no vol dir que quedarà dolenta, eh! La crema l'anirem incorporant a mesura que l'arròs l'absorveixi. Aquesta és la millor manera de donar-li la cremositat i textura que un risotto es mereix. Important que tampoc deixeu l'arròs sec, sino, haurà estat temps perdut. L'arròs sempre ha de tenir crema a la paella per coure! La quantitat de crema també és orientativa, dependrà de la potència del foc, el tipus d'arròs... molts factors, per això és recomenable tenir sempre més crema de la que necessiteu. Perquè la recepta sigui fàcil la crema és comprada, més endavant ja us explicaré com fer-la nosaltres.

Una vegada veiem que l'arròs està al dente, afegim mig cullerot de crema, i la mantega a trossos, i anem movent amb suavitat l'arròs, de manera que la mantega es desfaci i ajudi a l'arròs a tenir més cremositat encara.

Doncs ara ja l'únic que ens queda és servir: en aquesta ocasió a un bol, amb dos/tres gambes sobresortint per fer-ho maco, i una mica de julivert/orenga picat per decorar. Espero que us agradi!

P.D.: Si voleu acabar de rematar la feina, una mica de parmesano ratlladet per sobre, i... "no hase falta que dises nada más"



Print Friendly and PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada