dilluns, 21 de maig del 2012

Flam de calçots

Si, ja sé que la temporada de calçots ha acabat fa temps, però què voleu, un publica quan pot, i a aquesta recepta li ha tocat avui... recepta que no hauria estat possible sense els calçots que em van regalar el Germán i el Jaume, collits del seu hort, després d'una senyora calçotada i botifarrada en la que els calçots ens sortien per les orelles. Tot boníssim, des de la salsa romesco fins el pastís de (atenció)... Ferrero Rocher!! Sense paraules, espero que algún dia em passi la recepta, perquè el pastís estava... va que em despisto! La recepta d'avui és un petit agraïment a tots dos, tant pel dinar com pels productes de l'hort.

Ingredients:

- 10-12 calçots
- 100ml. de crema de llet per cuinar
- 4 ous
- sal i pebre al gust
- salsa romesco

Preparació:

Netegem molt bé els calçots de terra, i els fem, bé a la planxa, bé al microones durant cinc minuts. Us recomano que els feu a la planxa, perquè quedaran més torradets que al microones, i també més vistosos un cop fet el flam.

Tallem els calçots a trossos, i els posem al got de la picadora (Germán, tu ho pots fer a la Thermomix!), amb la resta d'ingredients, excepte la salsa.
Triturem tot bé, i aboquem la nostra preparació a motllos de flam individuals, o un motllo gran, com vulgueu. La gràcia, evidentment, és fer-los i servir-los com si fossin flams, que d'això es tracta.

Un cop omplerts els motllos, els fem al forn al bany maria durant 35 minuts, a 180º.

Desmotllem amb cura, i ho servim calent amb una mica de romesco per acompanyar (aquesta recepta la farem un altre dia...).