dijous, 10 de maig del 2012

Trena de formatge

Després del (evident) poc éxit de l'steak tartar, avui toca una recepta que no em podeu dir que no us agradarà, i que a més no requereix gran esforç. Per menjar a qualsevol moment del dia, ja sigui esmorzar, mig matí, entrant, berenar... quan us vingui de gust!


Ingredients:

- una làmina de pasta de full
- orenga
- 100grs. de mozzarella ratllada

Preparació:

Com heu pogut veure, no es necessiten gaires ingredients, i amb aquests ja us podeu imaginar per on va la cosa. Estirem la pasta de full sobre paper de forn. Repartim la mozzarella sobre la pasta de full (si veieu que és poc formatge, endavant, això va a gust!), i fem el mateix amb l'orenga, o les herbes que us agradin.

Enrotllem la pasta de full, formant un rulo farcit. L'aixafem una mica i amb l'ajuda d'un ganivet ben esmolat, tallem el rulo per la meitat al llarg, sense arribar al final del rotllo.
Agafem els dos extrems tallats i els anem enrotllant un amb l'altre, com si fessim una trena, només que amb dues cues. No us amoineu pel formatge que vagi caient, ja que l'aprofitarem per cobrir la nostra trena.

Un cop feta la trena, la introduirem al forn seguint les instruccions per coure la pasta de full (normalment forn preescalfat a 200º, i aproximadament 10 minuts de forn), fins que veieu que comença a agafar color, i el formatge que ens ha quedat per sobre comença a torrar-se.

Retirem del forn, esperem que es refredi una mica, i tallem per servir... bon profit!!!

P.D.: Recepta extreta de BocadosdeCielo