dilluns, 18 de juny del 2012

Patates palla

Poc misteri té la recepta d'avui, la diferència entre aquestes patates i les que compreu al súper, és, bàsicament això, que les patates són fetes a casa, i segur que tot i tractant-se d'un producte fregit, és molt més saludable el nostre que el comprat. Ideal per acompanyar una hamburguesa, un bistec, o fins i tot com a aperitiu amb una cerveseta mentres seiem a la terrasseta de casa o mirem una peli.

Ingredients:

- Patates de fregir
- Tallador de juliana (ja sé que no és un ingredient, però si no en teniu, la feina serà moooolt costosa)
- Abundant oli per fregir
- Sal

Preparació:

Amb el tallador de juliana, anem tallant la patata una vegada pelada a tires fines, i les anem reservant a un plat amb paper de cuina. Si no teniu tallador de juliana, és molta més feina, però el que heu de fer és, amb un bon ganivet esmolat tallem rodanxes primes de patata, i després aquestes rodanxes les tallem en juliana (o sigui, a tires).
Un cop tinguem la patata tallada (amb una patata mitjana us sortirà un bon grapat de patates, aproximadament un bol com el de la foto), posem a escalfar abundant oli per fregir, o si teniu fregidora, ja sabeu, a encendre-la. Amb l'oli ben calent, anem fregint les patates per tandes, depenent del tamany de la fregidora/paella, fins que es vegin rosses i cruixents (la millor manera de comprovar-ho, tastant-les!).

Les anem posant a un plat amb paper de cuina perquè absorveixi l'excès d'oli, i les salem en abundància.