dijous, 7 de juny del 2012

Tartar de salmó

Ja tocava que després de tres receptes seguides on l'ingredient principal era l'alcohol, avui us ensenyés una que ens alimentés una mica. I és bastant senzilla de fer, només necessiteu un bon ganivet. Com heu pogut veure, el nom està relacionat amb la recepta de l'steak tartar, canviant l'ingredient principal, en aquest cas per salmó, però no pas per salmó cru, sino per salmó fumat. Si sou de peix, aquesta recepta us agradarà, segur!

Ingredients:

- 200gr. de salmó fumat
- 50gr. de tàperes
- 1/2 ceba dolça

Preparació:

Ja veieu que no ens calen gaires ingredients per a preparar-la. Podeu comprar el salmó fumat que més us agradi, i evidentment, com més qualitat tingui, millor recepta (però clar, això passa amb qualsevol plat que prepareu...). Jo el salmó fumat el compro al Lidl, i és salmó salvatge fumat, per això veureu a les fotos que té un color rosat molt més fosc que l'habitual salmó fumat que trobem arreu. Que això no significa que amb salmó no-salvatge fumat no estigui bo, que consti! Simplement a mí m'agrada molt aquest salmó, i per això el compro. Agafem el salmó, i amb un ganivet el piquem ben picat. Fem exactament el mateix amb les tàperes i la ceba. 

Ho posem tot a un bol, i amb l'ajuda d'una forquilla remenem tots tres ingredients.

Per presentar-ho, ho podem fer tant en porcions de mossegada com individuals. Només hem de pinzelar el motllo amb una mica d'oli d'oliva, omplir-ho bé pressionant, i desmotllar-ho de seguida al plat on ho volguem servir. Es pot acompanyar d'unes torradetes, tal qual sense res com us ho presento jo, o fins i tot hi ha a qui li agrada amb una mica de llimona... per gustos, hi ha colors!