dimarts, 18 de desembre del 2012

Torró de Xixona

Arribem ja a la tercera i penúltima entrega d'aquest especial de torrons que us tinc preparat.
El d'avui és un clàssic de tota la vida, amb ingredients fàcils de trobar, i tot i que és fàcil de preparar, necessitarem de paciència. Comencem!

Ingredients:

- 300grs. d'ametlla torrada sense sal (i sense pell)
- 130grs. sucre
- 30grs. mel
- 50grs. xocolata blanca de cobertura

Preparació:

Piquem 50grs. d'ametlles a trossos 'visibles', que seran els típics 'tropezones' que trobem al torró. La resta els piquem tant com puguem, ho reduïm a pols, i ho reservem.

Triturem el sucre fins a obtenir sucre glacé, o tant com puguem, i també reservem.

En aquests tres passos no cal netejar el got de la picadora, i quan acabem tampoc, ja que ho tornarem a utilitzar i no és necessari (i això no significa ser marranos, que consti!).

Fonem la xocolata al microones, el temps just, que quedi desfeta però que no cremi. Quan comenci a refredar, afegim la mel i barregem bé.

Ara fiquem tots els ingredients al got de la picadora, i li fotem canya fins que l'ametlla comenci a deixar anar l'oli. És una bona estona, i li heu de donar un bon tute a la picadora.

Un cop ho tingueu, posem la barreja al nostre motllo de torró, pressionant molt per compactar la nostra massa. Per finalitzar, posem un tovalló de paper a sobre i un cartró de llet per tal que faci pressió i el torró acabi de deixar anar l'oli, que el tovalló de paper xuclarà.

Ho deixem reposar un parell de dies, i ja podem gaudir del nostre torró de Xixona casolà.