dimarts, 11 de desembre del 2012

Torró de xocolata

Bé, ja anava sent hora de que tinguéssiu notícies meves i us animés una mica el tema cuina, no?
I quina millor manera de començar la setmana i l'especial de Nadal amb un torró que em sembla a mi que agrada a tothom. O gairebé! Ja ho heu vist, l'especial de Nadal serà un especial de torrons.
Molts de vosaltres ja ho sabieu, però encara estava pendent d'agafar forma... i ja ha arribat!!!
No us entretinc més, que segur que teniu ganes de saber com es fan... només una mica més. L'especial el dividirem en quatre entregues, dues aquesta setmana (avui dimarts i demà dijous a les 17:00h, puntuals), i la setmana vinent (també dimarts i dijous a les 17:00h).
Que els gaudiu, i us animeu, que els dos d'aquesta setmana són molt fàcils de fer!

Ingredients:

- 200grs. de xocolata negre de cobertura
- 150grs. de xocolata amb llet i avellanes (per als al·lèrgics, sense avellanes)
- 150grs. de xocolata amb llet i ametlles (per als al·lèrgics, sense ametlles)
- 70grs. de llard de porc ibèric
- 80grs. de xoco-crispies

Preparació:

A un bol apte per al microones, trossegem tota la xocolata, i la fonem. La millor manera és 1 minut a màxima potència, barregem amb una cullera, 1 minut a màxima potència, barregem, i així fins que estigui tot pràcticament fos. 

És en aquest moment quan la xocolata ja té una temperatura suficient per acabar de fondre tota sola (el que quedi per fondre), cosa que farem removent tot amb l'ajuda d'una cullera.

Un cop fosa la xocolata, afegirem la llard de porc, i continuarem barrejant fins que s'integri amb la xocolata. Veureu que la xocolata va quedant com més líquida i brillant, que és el que ens interessa. El fet de fer servir llard de porc és perquè ens dona la textura que volem sense donar-li gust. Podríem fer servir mantega, però el nostre torró agafaria un regustet a mantega que, tot i no desagradable, no seria el que volem aconseguir.
I tot i que és obvi, i com millor qualitat de la xocolata un millor torró, amb la llard de porc si que diria que és imprescindible. Recomano una llard de porc ibèric de qualitat, com millor sigui, més ens assegurarem que el torró no agafa sabors que no interessen.

Quan tinguem la llard de porc i la xocolata integrades, afegim els xoco-crispies, barregem bé, que quedin ben impregnats de xocolata, i al nostre motllo de torró a descansar fins que endureixi. Us aconsello que remeneu bé, perquè sinó se us quedarà l'arròs inflat a sobre, com si flotés, i la part de sota, que serà la de dalt al final, gairebé no tindrà arròs.

Com suposo que no és habitual tenir motllo de torró a casa, hi ha dos opcions: una és fer servir un motllo de plum cake, i l'altra és aprofitar els envasos tetra brick de la llet un cop buits, obrir-los per la meitat al llarg amb l'ajuda d'un ganivet, tisores..., i omplir-lo del nostre futur torró.

Passades unes hores (tres ja haurien de ser suficients), desemmotlem i a menjar!

P.D.: Com us he indicat al principi, si a la família teniu algun al·lèrgic als fruits secs, com és el meu cas, podeu donar-li una alegria canviant les xocolates d'avellanes i ametlles per xocolata amb llet sense res...

Suchard...

Suchard...