dimarts, 22 de gener del 2013

Yasai Yakisoba

Des del primer dia que vaig 'muntar' el bloc, ja tenia intenció de fer aquesta recepta. I després de dos anys i mig, que es diuen ràpid, m'he animat a fer-la. Estic segur que hi ha mil variants d'aquesta recepta, jo he agafat una mica de totes per fer la meva pròpia. Realment no es tracta d'una recepta difícil, només ens caldrà una mica de preparació prèvia, i acostar-nos al súper asiàtic més proper, per comprar els ingredients 'especials', però a part d'això, tot serà ben fàcil de fer, ja veureu. Al tema!

Ingredients:

- 250grs. de fideus soba
- 150grs. de col xinesa (part del tronc, i part de les fulles)
- 1 pastanaga
- 4-5 bolets shiitake
- 1 ceba petita
- 1 dent d'all
- 1 polsim de gingebre molt
- 3 cullerades de salsa yakisoba
- 2 cullerades d'oli d'oliva (l'original 1 d'oli de sèsam i 1 d'oli de girasol)
- 1 ceba tendra
- 10 cues de gambes pelades

Preparació:

Tallem les shiitake a làmines, i les reservem. Tallem també en juliana la ceba i la col xinesa (el tronc és el que més ens interessa). Fem el mateix amb la pastanaga, i l'all, i ho reservem tot.
També tallarem molt primeta la ceba tendra, i la reservarem que la farem servir al final.

Al wok (si no en teniu, aniria bé una paella fonda) posem 1 cullerada d'oli i ho posem el foc al màxim. Quan estigui calent, afegim la ceba i el tronc de la col, i comencem el procés de remenar. És molt important no parar de moure el contingut del wok, ja que aconseguim que tots els ingredients es facin de manera conjunta i homogèniament.

En el moment que la ceba comenci a canviar de color, afegim la resta de la col, la pastanaga, l'all i el gingebre, i continuem cuinant uns cinc minuts, com a molt. Dependrà de la potència del vostre foc i el tamany del wok/paella.

Aprofitant que estem a ple rendiment, bullirem els fideus segons les instruccions de la bossa. Als meus, només els hi calien 5 minuts en aigua bullint, així que va ser ràpid.

Quan les verdures estiguin, les reservem i saltegem els fideus a la mateixa paella, amb l'altra cullerada d'oli, durant un parell de minuts.

Passat aquest temps, afegim els bolets, les verdures, les cues de gambes i la salsa yakisoba. La salsa yakisoba tampoc és difícil d'elaborar, però requereix de molts ingredients, i la que he fet servir és comprada. Algun dia us ensenyaré a fer-la, paraula! 
Continuem barrejant tots els ingredients a la paella durant un parell de minuts més, i servim immediatament al plat, afegint per sobre la ceba tendra.

S'ha de menjar de seguida, ja que és un plat que com et despistis per tota la seva 'força' visual. A les fotos ho podreu comprovar, els minuts que vaig perdre per preparar el plat, engegar la càmera, enquadrar i disparar, van fer que els yakisoba semblessin ressecs...

Bon profit!