dijous, 28 de febrer del 2013

Trufes de xocolata

Us ho he advertit pel facebook... que us preparèssiu per la recepta d'avui!
I ja diuen que qui avisa... però bé, anem al que toca, que és la recepta. Les trufes són (en teoria) originàries de França, i li deuen el seu nom al fong del mateix nom, i que tan car (i bo) és.
És una recepta que no té cap tipus de complicació, només heu d'estar disposat a embrutar-vos les mans, ja que si o si, ho fareu...
Es poden fer sense licor, o amb el licor que més us agradi. Jo les he fet amb rom, però podeu provar amb whisky, bayley's... penseu que el licor no és nota, és només per donar-li un punt d'aroma.

Ingredients:

- 200ml. de nata líquida mínim 35% de matèria grassa
- 2 cullerades de sucre
- 200gr. de xocolata negra
- 100gr. de xocolata amb llet
- 2 cullerades de rom
- cacau en pols

Preparació:

Fonem la xocolata al microones, en tandes de 30 en 30 segons, per evitar que se'ns cremi. No utilitzeu xocolata de cobertura (fondant), ja que sinó us quedaran unes trufes dures, i no és el que busquem.

Quan tinguem la xocolata fosa, incorporem el sucre, barregem, i seguidament afegim el rom i la nata líquida. Ho barregem tot molt bé, i ho guardem un mínim de 24 hores al congelador.

Després de 24 hores de llarga espera en les que sabem que tenim un bol amb xocolata al congelador i no el podem tocar, el traiem del congelador, i és ara quan ens prepararem per embrutar, i embrutar-nos les mans.

Amb l'ajuda d'una cullera, anem agafant trossos de xocolata amb els que farem boles amb les mans, i que anirem arrebossant en el cacau en pols. Procureu treballar sempre en un ambient tirant a fred, ja que la xocolata amb la nata no aguanta gaire bé les temperatures altes. Ara a l'hivern ideal!

I... què tal si les tastem, per veure com han quedat?

P.D.: Amb aquestes quantitats, us dona per aproximadament 30 trufes, depenent del tamany que les vulgueu fer.