dimecres, 24 d’abril de 2013

Salsa Pedro Ximenez

Com avançava ahir pel facebook, ja tornem per aquí a donar guerra amb noves receptes, i seguir xafardejant i investigant a tots els blocs els quals soc seguidor.

La recepta d'avui no ha pogut ser dedicada a Sant Jordi, per falta evident de logística, i a més vull començar amb una recepta senzilleta, una salsa perfecte per acompanyar un foie o un bon tall de carn (o per totes dues coses...), i que està extreta del bloc Pienso... luego cocino, un bloc de consells gastronòmics molt recomenable, us ho puc ben assegurar. Aprendreu molt, paraula!

Ingredients:

- 350grs. de Pedro Ximénez
- 120grs. de nata líquida
- sal i pebre
- una cullerada petita de maizena
- el suc de mitja taronja

Preparació:

Atenció, que tal i com diuen la Neus i la Sonia (les artífecs del bloc), no és una reducció de Pedro Ximénez, que és la salsa 'típica' que coneixem, sinó una salsa de Pedro Ximénez. Tingue-m'ho en compte!

Tal i com us he dit abans, és ben senzilla: el primer pas és posar el vi a un pot i deixar-lo reduir durant uns 30 minuts a foc mig (4,5 en una vitroceràmica numerada fins el 9), removent de tant en tant.

Salpebrem, afegim la nata i la maizena que hem diluit prèviament en el suc de taronja, i ho deixem de 8  a 10 minuts més a foc lent  (número 2 de la vitro).

I ja està, no em direu que no hem comenát aquesta nova etapa amb una recpeta fàcil!!

Si no us molesto abans, bona setmana a tothom!


24 comentaris:

  1. Riquísima para acompañar al foie, sobre todo. Nos encanta.
    Y felicidades por tu niño: se ve precioso.
    Abrazos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias chicas, me alegro que os guste la receta, y el peque!

      Un beso!

      Elimina
  2. que bona que es !!! jo poso pedro ximenez tal cual quan saltejo verdures. Pero en reduccio ja es molt bona! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser,

      a mi les salses em perden, i aquesta em va encantar! Té un punt dolç que quan l'acompanyes amb el foie i unes escates de sal, va de luxe!

      Petons!

      Elimina
  3. Uauuuu....m'encante aquet maravellos vi...amb salsa deu ser....impresionant!!!!
    petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola mamilu!

      i tant que està impressionant, tasta-la que t'agradarà molt!

      Petons!

      Elimina
  4. Olé! ha de ser boníssima! La provaré, aquesta! Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  5. Una delicia para acompañar y decorar platos. Te ha quedado una textura estupenda. Un abrazo, Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro que te guste Clara!

      Tú lo has dicho, una delicia de salsa!

      Un beso!

      Elimina
  6. Això del problema de logística crec que només és el principi però compensa moltíssim tenir un petit, aprofiteu que el temps passa molt ràpid!;)
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mònica!

      Et farem cas, de moment almenys ho estem intentant, i gaudim tant com podem del petit de la casa. I tens raó, fins ara està compensant molt, i passa molt ràpid!

      Petons!

      Elimina
  7. Una salsa gustosíssima, un gran acompanyament!
    Felicitats pel nouvingut!
    Marta

    ResponElimina
  8. es una salsa magnifica y casa muy bien con muchas elaboraciones
    bon cap de setmana
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Miquel,

      gràcies per visitar-me, m'honora molt tenir-te per aquí!

      Una abraçada!

      Elimina
  9. wuauuu!!! gràcies noi per les teves paraules. Q be q t agradi i trovis util el nostre bloc.
    un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Neus!

      I tant que m'agrada el bloc!! Gràcies a tu per visitar-me.

      Petons!

      Elimina
  10. Quin acompanyament més bo! me l'apunte!! Je, je, conec aquestos problemes de logística...a mi també m'agradaria poder publicar tot el que toca per certes dates però ja te molt mèrit tot el que fem quan això es hobby! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta!

      Ja veig que m'entens, mai saps d'on treure hores, i sempre et quedes curt, ho facis com ho facis, jajaja!!!

      Petons!

      Elimina
  11. Que salsa tan rica con la que nos has deleitado!!! Es un buen acompañamiento para muchos platos!!!

    Muchas felicidades Gemma por esos premios!!! Merecidos sin duda!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra,

      La verdad es que me gustan mucho las salsas, y creo que al blog le faltaba alguna que otra, creo que esta es un buen comienzo.

      Un beso!

      Elimina
  12. Hola :), que rica salsa, nunca la he probado y solo de verla ya me entran ganas ¡que rica! Un besito

    ResponElimina