dimarts, 30 d’abril de 2013

Paté de musclos i pate d'anxoves i crònica

Ja comencem a agafar el ritme, i ho fem amb una recepta doble, de dos patés ben senzillets, i a més, amb una mini crònica del taller de cuina al qual vaig assistir divendres, que impartia MJ de Las recetas de MJ a Cookiteca Santaló, 'patrocinat' per BRA.
Com veieu, avui és un tot en un, eh? Però comencem que tenim feina!!

Ingredients:

Per al paté de musclos:
- 1 llauna de musclos en escabetx (180grs. aprox)
- 1/2 terrina de Philadelphia (no em feu dir el pes, no m'enrecordo...)

Per al paté d'anxoves:
- 1 ou dur
- 200grs. de tonyina en llauna
- 60grs. d'anxoves de l'Escala
- 130grs. de Philadelphia  (aquí si em sé el pes...)


Preparació:

Per fer el paté de musclos, al got de la batedora posem el Philadelphia, i la llauna de musclos amb una mica del suc. Bé, la llauna no, els musclos que hi van dintre!
Triturem tot ben triturat, i ja tenim el primer paté.

No varia gaire la preparació del paté d'anxoves... fiquem tots els ingredients al got de la batedora, i llestos, només ens cal triturar-ho tot.

Només us diré que netegeu bé les anxoves d'espines, si és que en tenen, no poseu l'oli de la tonyina a no ser que us quedi molt dens, i que no us fixeu en les marques blanques pel que fa al Philadelphia, val la pena comprar la marca en qüestió, el resultat final varia bastant, feu-me cas.

I ja tenim dos patés ben bons!

Per als despistats, com a les fotos surten tots dos junts, el paté de musclos el vaig decorar amb surimi trossejat, i el paté d'anxoves amb llavors de badabadoc, servint-los en tartaletes per menjar-se-les d'un sol mos.




I ara la crònica!

Com us avançava al principi, divendres vaig tenir la sort (sisi, la sort, ja que era per sorteig i vaig ser un dels afortunats) d'assistir a un taller de cuina impartit per MJ, de Las recetas de MJ, que organitzava BRA, i que es feia a Cookiteca Santaló.
Us explico una mica: BRA és una casa de productes de cuina (paelles, olles, estris per cuinar...) d'alta qualitat, i Cookiteca és una botiga de productes relacionats amb la cuina, on sobretot imparteixen uns tallers molt variats, amb un equip humà i una equipació que fan molt goig.
I MJ... cal que us digui res d'ella? Em sembla que li sobren les presentacions. És d'aquelles persones que omplen la sala amb la seva personalitat, i et sentir molt a gust en la seva companyia.
Em feia molta ilusió anar-hi, i conèixer en persona a MJ, és un dels primers blocs que vaig començar a seguir, en els meus inicis bloguerils, i evidentment encara segueixo, deixant-me sorprendre cada cop amb les seves receptes, i els seus vídeos.
Vaig arribar justet a la cita, és el que té desplaçar-se de Terrassa a Barcelona en cotxe un divendres plujós, però vaig arribar, i un cop confirmat que era un dels afortunats, vaig passar a la cuina on es faria el taller, i allà estàvem els 20 assistents, xerrant, esperant les indicacions de MJ per saber on ens colocàvem, i una mica impacients per començar.
MJ ens va dividir en quatre equips, per fer els quatre plats que ens va ensenyar, amb l'ajuda del cuiner de Cookiteca (Isaac), que aquest cop va fer de 'pinche', i així va començar tot, tots dos cuiners ensenyant-nos els plats que faríem, i seguidament els quatre equips fent els plats que ens havien encomenat, amb la supervisió de la MJ i l'Isaac.

I els quatre plats van ser:

- Gambes amb pasta kataifi i guacamole (el meu equip...)
- Patates cajún amb maionesa de curry
- Mini hamburgueses en pa de ketxup amb gorgonzola i nous, i poma caramelitzada
- Pinya caramelitzada amb pasta fullada i crema de mascarpone

Van ser dues hores i mitja de taller en les quals vaig poder gaudir d'una bona estona amb 19 aficionats més de la cuina, a més de conèixer a d'altres bloggers cuiners (en aquest cas cuineres), i on vam intercanviar opinions, xerrar molt, passar una bona tarda vespre de divendres en bona companyia, i sobretot, el que vam anar a fer: veure en viu i en directe a la MJ cuinant, aprendre i cuinar nous plats, i finalment menjar-nos-els, que ben bons que ens van quedar tots!!

Per rematar el taller, els nois de BRA ens van obsequiar amb, a més del devantal que vam fer servir, un drapet de cuina, un cullerot fantàstic, i un llibre de receptes de Martin Berasategui, del qual segur que cau alguna recepta.

Després de tot el rotllo que us he fotut, us deixo algunes fotos i la llista dels bloggers que vam assistir, perquè pugueu fer una visita als seus blocs i gaudiu com jo de les seves receptes, i alguna foto de l'event. Només us recordo que quan la MJ pengi el vídeo del taller, que va estar gravant el seu marit, incansable càmera, us l'enllaçaré per aquí, i que aniré publicant les quatre receptes que vam fer a mesura que les cuini a casa.

La primera foto és dels bloggers assistents, i d'esquerra a dreta i de dalt a baix us els llisto. Tant de bo els pugui tornar a veure aviat.

Víctor, de Pumuky a la cuina
MJ, de Las recetas de MJ, of course...
Sara L., de Recursos culinarios
Marta, de Insta-Cook

els bloggers (què guapes surten totes les blogueres)...

tots 'atents' a les indicacions de la MJ

preparant els plats

MJ ajudant amb la crema de Mascarpone 

i el resultat final!

21 comentaris:

  1. Víctor! Quina bona crònica!! Tens tota la raó, va ser fantàstic, i jo també espero tornar-vos a veure aviat!!
    Un petó gros i merci per les fotos!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta!

      Això de veure'ns se soluciona fent una quedada, que segur que no ens falten ganes!

      Petonets!

      Elimina
  2. Quins patés més bons! Segur que els provarem a casa, són ben senzills i segur que li agradaran a tots ^^
    M'hauria encantat poder estar en aquest taller que has descrit! Jo també segueixo des de fa temps na MJ i és una cuinera genial! Els plats que vau preparar.. Devien estar exquisits! :D
    Molts petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laia,

      ja ho pots ben dir que són fàcils, i et poden solucionar un aperitiu!
      Segons faci les receptes del taller les aniré publicant.

      Petons!

      Elimina
  3. Pero que rico! no me extraña que lo pasarais tan bien, Mj es fantástica!!!, Un besito

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Esther!

      Fue muy divertido, y creo que todos los del taller nos quedamos con ganas de más... siempre se pueden organizar quedadas entre bloguers, que es divertido poner cara y conocer a las personas que sigues!!

      Besos!

      Elimina
  4. Quina enveja, sana .....o no !!!!!! De segur que passarieu una vesprada d'allò més be....aprenent quasi en familia. Ja estic esperant eixes receptes per poder sorprender als meus.....Gràcies per compartir !!!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola colometa, ja ho pots ven dir, va ser molt divertit!
      Tal qual vagi fent les receptes les compartiré amb vosaltres!

      Petons!

      Elimina
  5. Qué patés más ricos te han quedado.
    Y cómo se nota lo que disfrutáis en esas reuniones...
    Abrazos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola chicas!

      Lo pasamos en grande, pero siempre pasan demasiado rápido.
      Siempre se pueden organizar más quedadas entre bloguers, no?

      Besos!

      Elimina
  6. oh! Quines receptes més bones! Aquests patès fan salivera, i el curs fa enveja sana! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina!

      La veritat és que els patés m'agraden quasi de tot, i sempre que puc en faig!
      Ens ho vam passar molt bé, i amb ganes de fer alguna quedada com les que acostumem a veure a d'altres blocs!

      Petons!

      Elimina
  7. Quina sort i quina enveja, com m'hagués agradat ser-hi a mi també...!!!

    Bé, qui sap si algun dia jo també podré conèixer aquests companys i companyes-bloggers virtuals que després de visitar i ser visitat als blogs resulten ser molt familiars.

    De moment encara no en coneixo a cap!

    Víctor, moltes gràcies per compartir.

    Espero veure el video.

    Una abraçada.

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pilar!

      Això que no coneguis a cap, hi hem de posar-hi remei!
      Em sembla que tots ens vam quedar amb ganes de més, i segur que si fessim una quedada 'blogueril', seríem molts els apuntats. Mai es tard per fer-la!

      Petons!

      Elimina
  8. Hola Víctor que ricas tus tartaletas de pates variados!!! Y la crónica es estupenda!!! Que bien lo pasasteis!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra!

      Me alegro que te gusten tanto las tartaletas como la crónica! Sería divertido hacer quedadas 'blogueriles' como las que acostumbro a ver de blogs que sigo. Aunque estamos un poquito lejos, y por lo que he leído en tu blog, de aquí a poco más todavía, no?

      Besos!

      Elimina
  9. me alegra mucho que pudieras asistir al taller y ademas conocer a MJ y cocinar y aprender todos de todos.Me encantan estos talleres
    Gracias por compartirlo
    bon cap de setmana
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Miquel!

      La veritat és que la MJ és fantàstica, et quedes amb ganes de més!

      Salut!

      Elimina
  10. Tens raó, va ser molt divertit!!! A veure si tornem a trobarnos. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si!!!

      Estaria molt bé, que sempre vols més en aquestes reunions!

      Petons!

      Elimina
  11. Victor que buena crónica!!! La verdad es que lo pasamos fenomenal y que bueno estaba todo verdad???
    Muchas gracias por las fotos, son muy chulas, salimos todos guapísimos!!
    Tu receta muy buena, de las de fondo de armario! ;)
    Un beso

    ResponElimina