diumenge, 27 de desembre de 2015

Xocolata a la tassa by Jamie Oliver

Últim diumenge de mes i de l'any, i retorno del meu descans Nadalenc per a una nova entrega de l'Asaltablogs.

Aquest mes, però, no som tots, només uns quants que ens agrada la marxa i participem a l'Asaltablogs invisible, on tots els participants que ens hem animat assaltem a un participant que ens ha tocat per sorteig. Així, tothom és assaltat, però ningú sap qui vindrà a la seva cuina a robar recepta...

Quan em va arribar el correu amb la persona assaltada, vaig pensar que no m'ho podien posar més fàcil. Ha estat un dels blocs assaltats en aquesta temporada, així que ja tenia algunes receptes seleccionades de l'anterior tria. Però quan em disposava a preparar la recepta, em trobo amb què acabava de publicar una recepta que per mi és un imprescindible aquests dies... jo no acostumo a menjar xocolata a la tassa, tot i agradar-me molt, però és com una tradició a casa que el dia 25 o el 26, l'esmorzar sigui una bona tassa de xocolata desfeta, i algun dolç.

Així va ser com em vaig decidir per robar-li a la Bea aquesta deliciosa recepta de xocolata a la tassa, versió Jamie Oliver.

Senzilla, ràpida, i molt però que molt bona. Sempre havia comprat xocolata desfeta preparada, però després d'això, crec que mai més tornaré a comprar, a partir d'ara la xocolata a la tassa sempre serà casolana.

Abans de la recepta, us desitjo a tots que estigueu passant molt bones festes, i que entreu al 2016 amb molta energia!!

Ingredients:

- 200 grs. de xocolata negra 50% cacau
- 100 grs. de cacau en pols
- 100 grs. de sucre llustre
- 50 grs. de farina de blat de moro
- 50 grs. de llet maltejada
- 1 pessic de sal
- 1 culleradeta de canyella
- 1 culleradeta de gingebre

Preparació:

Res més fàcil que barrejar tots els ingredients a un bol, havent esmicolat prèviament la xocolata. Jo vaig comprar xocolata en gotes, així que aquest pas me'l vaig estalviar.

El que no vaig trobar va ser la llet maltejada, però la buscaré i quan la trobi tornaré a fer la recepta amb aquest ingredient, que segur que queda fantàstic.

Un cop tinguem el nostre preparat de xocolata a la tassa, només hem de posar a escalfar una tassa de llet al foc per persona, i dues cullerades soperes de preparat per tassa, i deixar bullir a foc mig durant uns cinc minuts, remenant de manera constant.

Només ens falta servir, i guadir... a casa ho hem acompanyat de panettone!

Sigueu feliços!!



9 comentaris:

  1. Se me están poniendo los dientes largos con tanto desayuno rico que estoy viendo en este asaltablog jejejeje
    Y este chocolate a la taza pone el broche de oro...y si aun encima es una receta de jaime oliver ya ni que decir tiene ;)
    Riquisimoo!!
    Besos y felices fiestas.

    ResponElimina
  2. Tiene que estar delicioso con ese puntito de jengibre y canela. Me la apunto, que rica. Felicidades por el asalto y por estas fiestas.
    Besos.

    ResponElimina
  3. Ummmm que rico por dios, con lo que me gusta el chocolate tiene que estar de lujo.Un besito,
    http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. que bona que és la tassa de xocolata! i les espècies que li has posat les trobo molt adequades! m'apunto el teu toc! petons

    ResponElimina
  5. Con una receta así es imposible no triunfar con un buen tazón de chocolate uuummm
    Me la apunto para año nuevo.
    Besos y feliz año.
    Nieves

    ResponElimina
  6. Apa quin "dream team"! Aquesta xocolata amb el gingebre i la canyella, ha de ser més nadalenca que mai Víctor!
    Molt bon fi d'any i un 2016 espatarrant guapo!
    Petons

    ResponElimina
  7. Apa quin "dream team"! Aquesta xocolata amb el gingebre i la canyella, ha de ser més nadalenca que mai Víctor!
    Molt bon fi d'any i un 2016 espatarrant guapo!
    Petons

    ResponElimina
  8. La xocolata a la tassa no es lo meu però se de un de casa que l'hi encanta, si es porta bé l'hi faré una mica. Bon any. Petons.

    ResponElimina
  9. Ben espessa i ben bona, m'encanta... Tot i que no soc de fer-ho gaire a casa, mai refuso un xarrup de xocolata per mullar un bon pa de pessic. Això de llet maltejada no em sona... que vol dir?
    Molt bon any Victor!!

    ResponElimina