dijous, 3 de desembre de 2015

Alfajores argentins

Teniu algun estri inútil a la cuina? Qui diu estri diu aparell electrònic, cobert... el que sigui.

Jo si. Tenia un súper aparell d'aquells per pelar pinyes i treure-les ja talladetes i sense el centre, llest per menjar. Però no servia per a res. La pinya quedava destrossada i era més fàcil pelar-la amb les dents que amb l'estri meravellós. I dic tenia perquè evidentment, al poc de tenir-ho el vaig haver de llençar. Suposo que no era el tallador de pinyes adequat, i estic convençut que hi ha bitxos d'aquests que si que funcionen, però el que vaig comprar jo, no.
També tinc  alguna cullera per fer boles de gelat que ha estat un fiasco. No sé si és que he tingut mala sort en comprar-les, però he tingut més d'una, i no han acabat d'anar-me bé. O potser soc jo el que les sap fer servir.
I algun estri més que ja ni recordo ni perquè servien però que vaig haver acabar llençant perquè no van complir la seva funció.

Què em dieu, alguna experiència similar amb estris de cuina inútils?

Avui us porto una recepta que a casa ha agradat molt, dolça, suau i delicada. Uns alfajores argentins que faran les delícies de qui els tasti.

Ingredients:

- 300grs. de farina de blat de moro (maizena)
- 200grs. de mantega
- 200grs. de farina
- 3 rovells d'ous
- 150grs. de sucre llustre
- dolç de llet
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 5grs. de llevat químic
- coco ratllat

Preparació:

A un bol barregem la mantega a temperatura ambient amb el sucre llustre. Seguidament incorporem un a un els rovells d'ou, no afegirem el següent fins que l'anterior no s'hagi integrat a la barreja, i per últim, l'extracte de vainilla.

A un altre bol tamissem les dues farines i el llevat, i ho incorporem a la barreja anterior. Amb les mans unim tots els ingredients. Comprovareu de seguida perquè dic unim els ingredients, i no barregem. No desespereu perquè amb la maizen la masa és bastant intractable.

Quan tinguem els ingredients integrats, fem una bola que embolicarem amb paper film i la tindrem una mitja hora a la nevera, per tal que agafi consistència.

Passat el temps de repòs a la nevera, escalfem el forn a a180ºC, calor a dalt i a baix, i amb el corró estenem la masa a la taula de treball prèviament enfarinada. que tingui un gruix de mig centímetre aproximadament.

Igual que abans, paciència perquè és difícil de treballar.

Amb un tallapastes rodó (o de la forma que més us agradi), anem fent el que seran les nostres 'galetes', que anirem deixant a la safata de forn. Recordeu feu 'galetes' parelles.

Les enfornem uns 10 minuts, o fins que comencin a agafar color. No han de quedar daurades, sinó voldrà dir que se us han cremat, i les deixem refredar a una reixeta.

Un cop fredes, agafem una galeta, posem una mica de dolç de llet, i tapem amb una altra galeta.

Untem les vores amb més dolç de llet, i les arrebossem amb coco ratllat.

I ja només ens queda empolsinar-les amb sucre llustre si voleu, o deixar-les tal qual i gaudir-les, perquè són una delícia.

Feliç setmana!!





3 comentaris:

  1. Mmmmm que bons són! Un estri que no em funciona bé: el tamisador. On hi hagi un colador normal...
    Marta

    ResponElimina
  2. Espectaculars!!!!! M'encanten! A Argentina els menjava dia i nit ;)
    I estris inútils... buffff... més dels que vull reconèixer! Jajaja Però amb el temps milloro!
    Petons guapo!

    ResponElimina
  3. Tienen buena pinta y adecuados para llenar nuestras bandejas de postres navideños.
    Besos JUEGO DE SABORES

    ResponElimina