divendres, 1 de juliol de 2016

Frigo Pie

Com porteu l'estiu? Bé? O sou dels que a l'estiu es queixen de la calor i a l'hivern es queixen del fred? Jo reconec que a l'estiu no m'ho passo gaire bé. No enganyaré dient que no m'agrada l'estiu (no conec a ningú que no li agradi: terrassetes, platja, cervesa, sangria... difícil que no agradi, no?), però soc molt i molt calurós, així que no és una de les meves époques preferides de l'any. L'hivern si que m'agrada, i no em sentireu mai queixar-me i preguntant que quan s'acaba. També us dic que si fa molt fred ho diré, perquè si fa fred, fa fred, però m'encanta abrigar-me, posar-me capes i sentir l'escalforeta, o la sensació d'arribar a casa amb un fred intensíssim al carrer i notar que et vas treient capes i estar ben agust... 

I vosaltres què preferiu, estiu o hivern? O tardor o primavera?

Avui per donar la benvinguda a l'estiu, un gelat que s'està posant de nou de moda, i que els de la meva edat recordaran amb nostàlgia. I més senzill impossible! Hi ha moltes versions per fer-ho, jo us dono la meva, i espero que us agradi.

Ingredients:

- 150ml. de llet
- 6 petit suisse de maduixa (o 3 grans)
- 30grs. de sucre
- 6 cullerades soperes de nesquik de maduixa
- 400ml. de nata per muntar

Preparació:

Pocs ingredients, i una fàcil preparació. L'ingredient més difícil de trobar és el nesquik de maduixa. A mí m'ha costat bastant trobar-lo, teòricament a grans superfícies el tenen, però jo després de molt voltar, ho vaig trobar al Dia.

El primer que farem serà escalfar la llet amb el sucre, per tal que aquesta es desfaci. La llet no ha de bullir, només escalfar el suficient per desfer el sucre.

Quan el sucre s'hagi disolt en la llet, afegim els petit suisse i el nesquik fins a integrar-ho tot, i ho deixem refredar, a poder ser, a la nevera.

Mentrestant, el que farem serà muntar la nata. Aquí no afegirem més sucre, amb el de la llet, els petit suisse i el nesquik, hi ha de sobres.

Un cop tinguem la nata muntada, la incorporarem a la nostra barreja anterior, que ja estarà freda, i a partir d'aquí tenim dues maneres de fer-ho:

Amb geladora:
- reservem un parell d'hores a la nevera
- mantequem el gelat seguint les instruccions de la geladora
- ho posem en els motlles que vulguem, o en un recipient, i a congelar

Sense geladora:
- ho posem als motlles o recipients que vulguem, i ho posem al congelador
- passada una hora, amb una forquilla, trenquem els cristalls de gel que s'hagin format
-repetim aquesta operació almensy dos cops més


I ja només ens quedar gaudir d'aquest deliciós gelat (molt aconseguit el gust a l'original), i recordar vells temps, almenys en el meu cas...

Sigueu feliços!