divendres, 11 de maig del 2018

Pollastre al curry

Ara que el 'MàsterGate' de la sra. Cifuentes està quedant en l'oblit... a vosaltres us han reclamat mai el vostre títol universitari i/o el màster?

Perquè siguem sincers, el títol universitari us ha servit mai d'alguna cosa? Jo sóc llicenciat en Matemàtiques, com ja he dit alguna vegada, i a més, tinc un Màster en Formació Pedagògica (però de veritat, he assistit a les classes, he fet els exàmens... tot el que et demanàven fer), i l'únic que puc dir és que el títol, o al menys haver cursat aquesta carrera, m'ha servit per la meva entrada al món laboral, ja que com a matemàtic, en teoria (i dic en teoria perquè això no és garantia de res), sóc un bon analista, cosa que ha afavorit que em contractessin on treballo.

Però clar, com deia abans, tenir un títol universitari no és garantia de res. Pots tenir quatre llicenciatures i que siguis un negat en les especialitats de les carreres que has fet. Com a exemple, jo mateix. Amb el meu Màster puc dedicar-me a la docència en secundària, i ara que diuen que hi ha places per donar i vendre (almenys això diuen), podria sol·licitar una plaça, i aspirar a obtenir una plaça fixa i treballar a prop de casa, en un horari molt més raonable del que tinc ara... però no ho faré, perquè jo mateix no em considero capacitat per plantar-me davant d'un grup de nois i noies, i començar a intentar que entenguin el que els estic explicant. La natura no m'ha donat la vocació (o paciència, digueu-li com vulgueu), per fer-ho. I que consti que m'agrada molt ensenyar, però em sembla a mi que no ho faria gens bé.

I vosaltres, què em dieu, us han servit els títols obtinguts?

Avui recepta salada, un pollastre al curry on se li hauria d'afegir al nom 'súper fàcil', perquè realment és molt senzill.




Ingredients:

- 5/6 estrelles d'anís estrellat
- 4/5 llavors de cardamom
- 1/2 tassa de cafè de llavors de mostassa
- 1 branca de canyella
- grans de pebre al gust
- bitxo (opcional)
- 2 llaunes de llet de coco (uns 800ml.)
- 900grs. de pit de pollastre
- curry en pols
- sal i pebre
- oli de girasol

Preparació:

A una paella (preferiblement un wok), hi posem un rajolí d'oli de girasol, i quan agafi escalfor, saltegem les espècies (el bitxo com dic, opcional, i de pebre he posat un grapadet de grans de diferents colors).

Després d'un parell o tres de minuts saltejant, afegim la llet de coco, i que es vagi escalfant.

Mentrestant, tallem el pollastre a daus i el salpebrem.

Una vegada la llet de coco és calenta, posem al wok unes quatre o cinc cullerades generoses de curry en pols, i barregem bé.

Finalment, incorporem el pollastre, i anem remenant de tant en tant, deixant-t'ho al foc fins que el pollastre estigui cuit.

Servim amb una generosa quantitat de salsa, i acompanyat d'arròs basmati que haurem cuit amb unes llavors de cardamom per aromatitzar-ho.

Recomanacions:

- És un plat que només ho fareu picant si en poseu el bitxo. El pebre només us donarà gust, no pas picantor, igual que la mostassa. A no ser que us ho mengeu!

- Agafeu pa per sucar!!

- Si voleu podeu saltejar primer el pollastre, i després posar-ho al wok, però no és necessari.

Sigueu feliços!!