dilluns, 9 d’abril del 2012

Arros Negre

Ja sabeu que a mi m'agrada molt l'arròs, i sempre que puc preparo algún plat on l'ingredient principal sigui aquest. Avui, per ser el dia de la mona, fem un extra, i prepararem un arròs negre amb all-i-oli, que ben segur us agradarà.

Ingredients (4 persones):

- 350gr. d'arros de gra rodó (aproximat)
- una sípia
- 2l. de caldo de peix
- 1 ceba grandeta
- 2 sobres de tinta de calamar
- oli, sal i pebre
- All-i-oli

Preparació:

Posem el caldo a escalfar, i el mantenim calent, per tenir-ho preparat per quan ho necessitem. Piquem la ceba ben fina, i la fem a una paella amb una mica d'oli.
Quan hagi enrossit, afegim la sípia tallada a trossets, i si ens vé de gust, que això no us ho he dit, unes gambetes pelades. Ho saltegem tot, i un cop estigui tot fet, sense treure-ho de la paella, afegim l'arròs i la tinta de calamar (la tinta és molt fàcil d'aconseguir, ja la vaig comprar a la sirena, congelada). Així fem que el primer que faci l'arròs és agafar el color que volem.
En el moment que l'arròs ha absorvit la tinta, afegim el caldo que prèviament hem escalfat, que cobreixi bé tot l'arròs, que no es vegi, i ens toca controlar el temps i esperar, els vint minuts de rigor perquè l'arròs hagi cuit, i movent poc a poc, suaument, i si veiem que perd molt ràpid el caldo, afegirem una miqueta (es pot baixar una mica el foc, si més o menys es manté la temperatura, perquè courà igual i no perdrà tant caldo).

Ara ja només queda presentar-ho, amb una miqueta d'all-i-oli, i a menjar!!

Bon dilluns!!!






Print Friendly and PDF