dijous, 26 d’abril de 2012

Fondant

Abans de la recepta que molts dels que em segui esteu esperant que publiqui, us faré patir una miqueta amb aquesta nova recepta. El fondant és una massa que s'utilitza molt per cobrir pastissos, ja que és elàstica i molt moldejable, tipus plastilina, i és fàcil de preparar. A més, amb colorant se li dona el color que més t'agradi/necessitis per al pastís que vulguis cobrir, o per la figura que vulguis fer. La idea de fer fondant va sorgir després de veure al canal Divinity un reality americà que segueix el dia a dia d'una pastisseria que es dedica a això: a fer pastissos i cobrir-los amb fondant. Evidentment fan figures i formes espectaculars, i aquest petit homenatge que faig des del bloc val a dir que no és obra només meva, al contrari, tot el mèrit és de la Marta, que s'ho va currar amb les figures i amb tota la preparació. Només un apunt: la última foto si que és creació meva, i és que per Sant Jordi vaig intentar sorprendre-la amb una rosa diferent.

Ingredients:

- Núvols de caramel del mateix color
- El doble de quantitat de sucre glacé (important que sigui comprat, no fet per nosaltres
- Colorant alimentari

Preparació:

Què us ha semblat, molts ingredients, oi? Comencem!!
Els núvols han de ser del mateix color tots, i si pot ser de color blanc, i així amb el colorant li donarem la tonalitat que vulguem.
És difícil trobar bosses de núvols del mateix color, jo vaig trobar al carrefour una bossa amb meitat de núvols de color blanc, meitat de núvols de color rosa, així que vam separar per colors, i ho vam fer en dues tandes, per obtenir dos fondants, un blanc i un rosa.

El procediment és molt simple: posem els núvols a un bol apte per a microones prèviament pincelat amb mantega, a intervals de 30 segons. Cada vegada que ho passem pel micro, amb l'ajuda d'una forquilla batem una mica els núvols. Veureu que de seguida té una textura entre líquida, gelatinosa i enganxifosa, per definir-la d'alguna manera. En principi, amb dues passades pel micro n'hi haurà  prou.
Un cop tinguem els núvols preparats, anirem afegim el sucre glacé al bol, i barrejant els dos ingredients, fins que obtinguem una massa uniforme, amb una textura llisa, i com de plastilina.
Si volem donar-li color al nostre fondant, ho farem incorporant el colorant abans d'afegir el sucre, seguint les instruccions del fabricant en quant a quantitats.

I ara l'únic que ens queda és treballar el nostre fondant fent les nostres formes preferides, i gaudir-lo, que per si sol està molt bo, si us agraden els dolços, clar!!!

Nosaltres vam fer una cobertura de pastís amb fondant rosa i fondant lila (podríem dir que jo vaig mirar i la Marta va fer...) que vam utilitzar per cobrir un pa de pessic normal i corrent, amb un farcit de melmelada de maduixa, i per Sant Jordi em vaig animar amb una rosa, per regalar. Aquí sota teniu els resultats...




2 comentaris:

  1. Hola Víctor,
    fa temps que tenia pendent escriure't algun comentari tal com m'havia compromès!

    Jo em vaig animar a fer provatures amb fondant però aquest cas comprant-lo i usant-lo. No sé si amb el que vau fer vosaltres era igual però és força engorrós de treballar perquè primer s'enganxa moltíssim i després amb el sucre glass es va aclarint el fondant.

    Us va quedar força bé! :) de fet havent-ho provat puc garantir que no és fàcil jejeje

    Salut!

    ResponElimina
  2. @Vicenç Cortés Olea
    Me n'alegro que t'hagis animat Vicenç!!
    Si et va semblar que el comprat s'enganxa, jo amb el que vaig fer a casa gairebé no se m'enganxava, i pensava que seria a l'inrevés... Ara toca que ho feu vosaltres!!
    Salut, i gràcies per comentar.

    ResponElimina