dilluns, 20 d’agost del 2012

Bundt Cake de xocolata i Nutella

Pam! Comencem forts la tornada eh?
Abans de tot, us introdueixo una mica en el nom de la recepta d'avui: un Bundt Cake és un pastís que es forneja en un motllo que té aquest nom, bundt, i el qual la seva característica principal és tenir forma de corona amb un forat al mig, per deixar passar l'aire calent durant la fase de forn. I després d'aquesta mini lliçó de gastronomia, continuem.
Aquesta és una d'aquelles receptes que tinc vistes en un dels molts blocs que segueixo, en concret de Dulces Bocados, i que sempre que la veus penses: "mira que és fàcil de fer, algun dia m'haig de posar-hi i fer-la", i la guardes a la teva llista de futuribles receptes, fins que un dia et decideixes, la posses la primera de la llista, i et llences a fer-la. En concret em vaig decidir a fer-la per portar-la a un cumple, i tots els que la van tastar van quedar satisfets. El millor de tot? que no necessites fer servir el forn, al contrari, va al congelador, així que per aquests dies tan calurosos... va perfecte!

Ingredients:

Per al pastís:
- 240grs. de nata
- 200grs. de xocolata de cobertura (fondant)
- 200grs. de Nutella
- una mica de sal
- 150grs. de mantega a temperatura ambient
- 8/10 galetes digestive de xocolata (a l'original no diu res de xocolata...)

Per a la cobertura de xocolata:
- 200grs. de xocolata de cobertura
- 100ml. de llet

Preparació:

Trenquem les galetes a quarts i les reservem.
Si heu vist la recepta original, ja posa que tingui un 35% de materia grasa, i és el mínim que es necessita per una bona nata de postres. Tot el que sigui per sobre de 35%, millor. Si estem per sota d'aquesta xifra, no vol dir que no sigui una nata de qualitat, però no us donarà tant bons resultats. Bé, prosegueixo. Escalfem la nata al microones fins que estigui bullint. Afegim la xocolata, i deixem un minut de repòs, sense fer absolutament res amb la nata i la xocolata. Passat aquest minut, remenem bé fins que la xocolata es desfaci, i afegim la Nutella. Incorporem bé tot i afegim la sal i la mantega, sense deixar de remenar. Si veiem que la barreja ha refredat massa, ho fiquem una mica al micro per reescalfar, i continuem (a mi no em va fer falta, amb aquesta calor...).
Ara engrassem el nostre motllo de Bundt Cake amb mantega, i l'anem omplint de la següent manera: una capa de xocolata, una capa de galetes, una capa de xocolata, una capa de galetes... i així fins quedar-nos sense galetes ni xocolata, i procurant que la última capa sigui de xocolata, i ho fiquem al congelador durant una hora, per posteriorment desmotllar-ho. Jo no vaig engrassar el motllo i em va desmotllar sense dificultats, i és que aquests motllos de silicona van de meravella. Si no ho heu de fer servir de seguida, tapeu el pastís amb el mateix motllo i torneu-lo a deixar al congelador. Només necessita mitja hora fora del congelador abans de menjar-ho, o fins i tot menys amb les temperatures que ens envolten.

Per servir-ho, preparem la cobertura escalfant la llet i la xocolata a un bol al microones, i ho remenem tot fins que ens quedi el que vindria a ser una salsa de xocolata més aviat espesa. La disposem per sobre del pastís, i a menjar!