dijous, 2 de maig de 2013

Lassanya vegetal de carbassó i formatges

Avui us porto una recepta 'light'. I dic això de light perquè és una lassanya que no porta ni pasta ni carn. Les capes de pasta les he substituit per carbassó, i les capes de carn per diversos formatges. Aquesta recepta va sorgir perquè a casa volíem fer un àpat una mica més saludable de l'habitual, i se'ns va ocòrrer preparar aquesta lassanya. Teníem carbassó, teníem formatges, i allà que ens vam llençar a fer-ho.

Ingredients:

- 2 carbassons mitjans 
- formatges variats (old amsterdam, de cabra, roquefort, gorgonzolla, emmental... aquí va a gustos, però sobretot que fonguin bé) 
- salsa de tomàquet 
- una mica de mantega 
- formatge ratllat per gratinar 

Preparació:

Primer de tot farem una bona preparació d'ingredients, el que els francesos diuen la mise en place. Que consti que això és ideal fer-ho sempre, no només per a aquest plat...

Rentem bé els carbassons, i amb un ganivet ben esmolat, fem rodanxes tan primes com ens permeti la nostra habilitat i el nostre pols i ganivet.

Seguidament anem tallant trossos o rodanxes dels diferents formatges, depenent del format en el que l'haguem comprat, i els reservem per separat, a ser possible.

I ara el que toca és muntar la lassanya: preescalfem el forn a dalt i a baix a 180ºC, i untem una safata fonda de forn amb una mica de mantega. Una mica és una mica, com quan engrassem un motllo de pastís.
Disposem una capa de rodanxes de carbassó, una de tomàquet, i una dels diferents formatges, i així fins acabar amb tots els ingredients, i la última capa que serà de carbassó.
Per rematar, una bona capa de formatge ratllat per sobre, i directe al forn uns 15 minuts a la part baixa del forn. Quan passin aquests 15 minuts, encenem el gratinador i posem la font de la lassanya a la part de dalt del forn, per gratinar el formatge.

Si voleu que el carbassó quedi més fet de com es veu a la foto, podeu fer-ho abans de muntar la lassanya, posant les rodanxes de carbassó a una safata i coent-les una estona al forn, perquè quedin més ben cuites.

Com heu vist, no he fet servir beixamel. M'agrada molt aquesta salsa per la lassanya, però els últims cops hem prescindit d'ella, i no puc dir que haguem obtingut un mal resultat.
Jutgeu vosaltres mateix@s... què em dieu?



28 comentaris:

  1. Exquisita, no podemos decir otra cosa. Y sana: verduras y sin bechamel, estupenda. Aunque lleve quesos: es un pecado venial solamente, ja, ja...
    Saludos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro que os guste!

      Ya lo habéis dicho, bien sana es! El tema del queso es lo de menos... jajaja!!

      Besos, y feliz fin de semana!

      Elimina
  2. Ha d'estar molt bona, la farem...!!!

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tasta-la Pilar, ja veuras com agrada!

      Bon cap de setmana!

      Elimina
  3. Estic a dieta... tu creus que colara? Te una pinta ideal!! Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pili!

      Jo també estic a dieta, per això la vaig fer, jajaja!!!

      Petons, i bon cap de setmana!

      Elimina
  4. Mmmmm quina bona pinta!! Em dones una idea boníssima!!

    Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé que t'agradi Eli!

      Prova de fer-la, està ben bona! A més, els formatges són al gust...

      Petons!

      Elimina
  5. Quina delícia! Nosaltres també en fem sovint a casa! És un dinar ben bo i sa ^^
    Petonets :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laia!

      Doncs si tens alguna variant, s'accepten suggeriments... la veritat és que a partir d'ara la farem més sovint!

      Petons!

      Elimina
  6. siempre apetece una buena lasaña vegetal asi¡¡
    saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Miquel,

      me alegro que te haya gustado mi versión de lasaña vegetal!

      Salud!

      Elimina
  7. Mama mia!!! Me encanta la pasta y adoro las lasañas vegetales!!! Y tu receta ha dado en el clavo en referencia a mis gustos!!! Me encanta Víctor!!

    Me ha encantado el post, el coctel y sobre todo las fotografías!!! Es genial!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra!

      Me alegro mucho que te haya gustado, es un placer tenerte por aquí de visita!

      Un beso!

      Elimina
  8. Boníssima! els que no som massa amants de la carn... aquesta lasanya està de rechupete! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina!

      Me n'alegro molt que t'hagi agradat la recepta!

      Petons, i bon cap de setmana!

      Elimina
  9. mare meva!!! si dur carbasso i formatge ja m'has enamorat!!! aquesta lasanya s'hauria de dir Roser! jaja petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs... si vols la bategem ara mateix, jajaja!!!

      Apa, ja té nom!

      Petons, i bon cap de setmana!

      Elimina
  10. Fa molt temps vaig fer una lassanya molt semblant a la teva, però a demés vaig posar la pasta de lassanya, queda molt lleugera i trobo que és mes adient aquest tipus amb verdures per la temporada que entrem. Amb la calor venen mes de gust de verdures oi? Bon cds.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sílvia!

      Quina ilu tenir-te per aquí! Si que és veritat que amb el bon temps aquests plats entren millor.

      Petons, i bon cap de setmana!

      Elimina
  11. Amic meu que rebona aquesta lasaña tan natural, es veu deliciosa. petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola mamilu!

      Com me n'alegro que t'agradi! La veritat és que per ser el primer cop que la feia i sense pretendre ser presuntuos, va quedar molt bé!

      Petons!

      Elimina
  12. Victor, qué aspecto más delicioso, me encanta la lasaña y vegetal es estupenda. De las recetas que triunfan en la mesa. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  13. Mira el meu blog guapo! Hi ha una sorpresa per a tu! Pto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies!!

      Quina ilu fa rebre un premi!

      Petons!

      Elimina
  14. Hola! Acabo de conèixer el teu blog i em sembla bonissim!!! Sobretot aquesta recepta de lasanya de carabassó....l'he de provar! Em quedo per aquí un ratet.
    T'invito al meu blog: http://cuinadunaaprenent.blogspot.com.es/
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser!

      Benvinguda al bloc, encantat que et quedis!!
      Ara mateix vaig a xafardejar les teves propostes!

      Petonets!

      Elimina