dissabte, 31 d’agost de 2013

Croquetes de cabrales by Vivi (Reto el Asalta Blogs)

Bon dissabte a tothom!

Si, ja ho sé que els dissabtes no és dia per publicar, però com llegireu una mica més avall, la ocasió ho mereix.

Els que ja heu tornat de vacances, com ho porteu? Amb piles carregades o més foses que mai?
I els que encara no heu fet, ja teniu planejat què fareu?
Espero que els que ja esteu de tornada us hagi sigut lleu, i als que esteu a punt de començar, les gaudiu molt.

Jo ja he tornat a la càrrega, i com a la feina estan a mig gas (els que sabeu on treballo ja sabeu perquè ho dic...), podríem dir que he tornat amb les piles carregades, o més aviat, em permeto acabar de carregar-les.
I quina millor manera de tornar que participant al repte de El Asalta Blogs, i on aquest mes d'agost ens hem dedicat a asaltar el bloc de la Vivi, Hoy cocina Vivi, on trobareu receptes de tot tipus, i no podeu deixar de visitar.

I què he robat jo de la seva cuina? No me n'he pogut estar, mira que em vaig proposar descansar una mica de la meva passió 'croquetil', però va ser veure les seves croquetes de cabrales, i va ser amor a primera vista... però ara si que faré un descans, i durant una temporada m'estaré de publicar croquetes (no prometo res, que consti, jajaja!!!). He variat una mica la recepta original (només una mica, eh!), per fer-la més meva, i ja la tinc a la llista del meu top ten (què us haig de dir jo, si són croquetes!). Està claríssim que podeu heu de fer totes dues versions, i fer la que més us agradi. Vivi, dona't per robada!

Em sembla que entre tots els que participem, haurem deixat la cuina de la Vivi bastant buida, espero anar veient aquests dies els robatoris de tots els asaltants!

I ara anem amb la recepta:

Ingredients (per unes 20 croquetes):

- 500ml. de llet
- 25grs. de mantega
- 2 cullerades de farina de rebosteria
- 200grs. de formatge cabrales (si, soc molt radical i he posat el doble, però el formatge em perd...)
- ou, pa ratllat, oli per fregir

Preparació:

I què us haig de dir que no hagi explicat ja de com fer les croquetes? La manera de preparar-les és diferentr a com vaig fer les de roquefort, i crec que m'agrada i em convenç més aquesta, així que el proper cop, quan torni a fer de roquefort, les faré així.

El primer que farem serà preparar una beixamel amb la mantega, la farina i la llet, amb el procediment de sempre: posem a escalfar la mantega a una paella, i quan hagi agafat calor, afegim la farina, per cuinar-la, no ens interessa pas que les nostres croquetes tinguin gust a a farina crua. Un cop la farina ha agafat color, anem afegint la llet per tandes, a poc a poc, a mesura que vagi espessint la barreja, sense deixar de remoure, per evitar que quedin grumolls, i que se'ns cremi la salsa. Aquí us dic el de sempre, si en voleu una massa més densa, augmenteu la quantitat de farina, o disminuiu la de llet, i a la inversa.

Un cop tinguem la nostra beixamel, és moment d'abocar el cabrales a daus petits, per tal que es desfacin més ràpid, i continuar removent una estoneta fins a tenir tot el formatge fos.

Ho deixarem a una safata que cobrirem posteriorment amb paper film perquè la massa no faci crosta, i la deixarem refredar. Per mi, com sempre, millor deixar-la reposar d'un dia per l'altra.

Quan tinguem la massa freda, és moment de donar forma a les nostres croquetes. En aquesta ocasió les he fet igual que la Vivi, rodones, i tal i com les he anat fent, les he desat a una safata per tornar-les a refredar de nou (amb aquestes calors estiuenques, val la pena assegurar-se el tiro, ja que la massa de seguida agafa escalfor i es torna difícil de treballar), durant una hora aproximadament.

Finalment, les passem per ou i pa ratllat, i les fregim en abundant oli calent, i ja les tenim llestes per menjar!!

A casa, tal i com anaven sortint de la fregidora, anaven desapareixent, per sort, vaig tenir sort de reservar algunes per ensenyar-vos les fotos que veieu.

La Vivi les va acompanyar d'una salsa de codony que feia una pinta espectacular, jo en aquest cas vaig ser mooolt més pràctic i vaig servir-les amb una melmelada de maduixa (molt dolça), per contrarrestar la fortor (i l'excés voluntari) de cabrales.

Fins al següent Asalta Blogs!!