dimarts, 3 de setembre de 2013

Extracte de vainilla

Avui comencem una nova temporada a la cuina, i la comencem amb un bàsic de la rebosteria... l'extracte de vainilla.

La veritat, tot s'ha de dir, un extracte de vainilla de qualitat no és gens barat, i per contra, si el fem nosaltres a casa amb productes igualment de qualitat, ens surt més econòmic, a més de ser molt fàcil de fer. Com veieu, comencem per una cosa senzilleta, ja pujarem el nivell a mesura que ens anem animant, ok?

I en el meu cas, com encara tinc reserves d'aquell orujo casolà que em van portar (és que em van portar molt!), l'he aprofitat i he fet el meu propi extracte de vainilla.

Aquest extracte el farem servir per moltes elaboracions de dolços, i estic segur que si per internet busqueu receptes de pastissos, galetes... veureu que moltes tenen l'extracte com a un dels seu ingredients.

Ingredients:

- 250ml. d'orujo blanc
- les llavors de 3 vaines de vainilla

Preparació:

Amb aquests dos ingredients, poca cosa se us acut que es pot fer, oi? Doncs per si de cas, us ho explico...

A un pot de vidre esterilitzat, posem l'orujo i les llavors de vainilla, ho removem bé (amb el pot tapat, no se us oblidi), i ho guardem durant dos mesos a un lloc fosc i sense fonts de calor. Li donarem un 'meneito' un cop per setmana, i ja tindrem el nostre extracte preparat. Jo a més, he deixat les vaines dintre del nostre pot, però això és opcional.

Si en voleu més quantitat, ja sabeu, augmenteu els ingredients proporcionalment, tot i que amb aquesta quantitat, teniu per una bona temporada. O també podeu anar afegint orujo i més llavors de vainilla a mesura que ho aneu gastant.

Idea extreta de Pienso luego cocino, on ens ensenyen com fer-ho amb rom o vodka.




31 comentaris:

  1. fantastic!! com a xupito es pot??!! amb l¡aroma de la vainilla...mmmm....

    ResponElimina
  2. Doncs no en tenia ni idea de com es preparava!! Està bé saber-ho tu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també pensava que era un misteri, i ves per on, és molt senzill!

      Petons!

      Elimina
  3. Un post muy util y muy interesante. Gracias por compartirlo. Un abrazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, me alegro que te haya gustado!

      Saludos!

      Elimina
  4. Visca! Ja has tornat! T'hem trobat a faltar!! Sempre he pensat en buscar aquesta recepta, però sempre se m'oblida a l'últim moment! Merci! Em sembla que hauré de comprar un carregament d'orujo per posar-me al dia de les teves receptes de licors i extractes!! Un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també us he trobat a faltar a vosaltres, però haig de reconèixer que aquesta desconnexió era més que necessària, jeje!
      Doncs ja saps el que toca si vols licor, a comprar orujo, jajaja!

      Petons!

      Elimina
  5. Molt útil per no haver de comprarlo!! M'encanten aquestes coses tan fácils i útils!! Una idea genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que a més de ser útil, com dius és ben fàcil de fer, i amb la garantia que ho has fet tu i saps què porta!
      Petons!

      Elimina
  6. Una entrada molt interessant que desconeixia.

    ResponElimina
  7. hola Victor me alegro de volver pasar por tu blog y ver que ya estas en forma,buena solucion casera este extracto de vainilla¡¡
    Salut

    ResponElimina
  8. ostres Victor! tu si que comences fort! jajajajajaja. Un petó

    ResponElimina
  9. Eiii aixo es diu començar be...jajaja
    benvingut a la rutina es un plaer tornar a pasar per la teva cuina.
    gracies per l'enllaç.
    Un petonet

    ResponElimina
  10. Dons no ho sabia pas que es feia amb orujo. I no te gust d'acohol després? Ho trobo molt útil, gràcies, jo en faig servir molt i es força car.

    Em quedo per aquí que m'agrada molt el que veig

    Petons!

    Eli

    ResponElimina
  11. Amb aquest "orujo" casolà, no sé si tendria temps de posar-li les vaines de vainilla, ips....Petons.

    ResponElimina
  12. M'he quedat flipant!! no sabia que es podia fer a casa... :-0 Marta

    ResponElimina
  13. Fantástico el truco que nos desvelas hoy! Habrá que ponerse manos a la obra!!! ;)

    ResponElimina
  14. És molt bona idea fer-lo a casa, senzill i econòmic i el tenim sempre a mà!
    Angi

    ResponElimina
  15. No ho havia sentit mai això de fer l'extracte a casa....quina passada...vols dir que aquest extracte no ha de ser bo com a licor també!!! Que bé que estiguis de tornada!!!

    ResponElimina
  16. Apa, no se m'havia acudit mai de fer l'extracte de vainilla casolà! molt interessant!

    ResponElimina
  17. No sabia que fos tan fàcil de fer! Queda bo? (El dubte ofèn?)
    Bon retorn!
    Marta

    ResponElimina
  18. Estas chicas de pienso luego cocino son dos craks, yo no uso mucho extracto de vainilla pero llevas tooooda la razón en que es caro de narices...
    Bienvenido, ya se te echaba de menos :-D

    ResponElimina
  19. Es una idea estupenda!!!! Me ha gustado mucho Víctor!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  20. Empezara la temporada con una receta sencillita es una buena forma de ir calentando motores. Espero que hayas disfrutado de tus vacaciones y que hayas recargado las pilas porque ya sabes que la vorágine de la vida nos acaba agotando.

    Vi la receta de Neus y de Sonia para elaborar esencia de vainilla. Una forma bastante más económica que si la compras en un comercio. Y la satisfacción de haberla hecho y mimado tú mismo, ¿verdad?

    Feliz finde!!

    ResponElimina
  21. Me encanta la receta, muy útil. Un abrazo y feliz semana, Clara.

    ResponElimina
  22. una receta estupenda para empezar!
    sencilla y suoper util para los cocinillas como nosotros...tomo nota, que no sabia que se podia hacer tan facil, un besicooo

    ResponElimina
  23. Muy buena entrada. Gracias por compartir algo tan útil.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  24. Me encanta tener una buena vainilla en casa...y si es con vodka mucho mejor!

    ResponElimina
  25. oohh me encanta el extracto de vainilla así que guardo como hacerlo. gracias.
    un saludo.

    ResponElimina