dimecres, 9 d’octubre de 2013

Xoriços al vi blanc

Avui us torno a portar una recepta salada, i també de nou una recepta per picar, per gaudir en bona companyia (bé, tot bon menjar s'ha de gaudir en bona companyia, no?), i una cerveseta, per fer l'experiència encara millor. A més, no us queixareu que més fàcil no us ho puc posar.

I si, els he fet al vi blanc, i no com els coneixem habitualment, que són fets a la sidra... i perquè al vi i no a la sidra? Doncs perquè he pensat que també podien quedar bons, com així ha estat. A més, aquests xoriços en concret són una mica especials, ja que me'ls van portar mons pares del poble (un poblet perdut de la Manxa, gairebé fronterer amb Cordoba), i d'on sempre porten carn de primeríssima qualitat, com aquests xoriços, que no us ho he dit encara, són de cèrvol, i que sols, sense acompanyament de cap tipus, ja són espectaculars.

Sense enrotllar-me com la setmana passada, anem amb la recepta!

Ingredients (aproximats):

- 500grs. de xoriço
- 125ml. de vi blanc (he fet servir un chardonnay)

Preparació:

A una olla posem el xoriço, que si és molt gran podem tallar, com vaig fer jo perquè era una única peça, i el cobrim amb el vi. És per això que us he dit que les quantitats eren aproximades, perquè amb la olla que vaig fer servir i aquesta quantitat de xoriço, amb 125ml. de vi en vaig tenir prou.
Com us deia, cobrim els xoriços amb el vi, i posem a foc fort durant uns cinc minuts, o fins que comenci a bullir. En aquest moment, afluixem fins la meitat o menys, i deixem fins que el vi s'hagi consumit.
Us recomano que com  més sec sigui el vi millor, ja que un vi dolç o semi farà que concentri els seus sucres al fons de la cassola/olla, i si no aneu amb compte, pot caramelitzar i ennegrir tant l'olla com els xoriços.
Hi ha molta gent que el que fa és primer de tot passar per la paella els xoriços, fregir-los una mica, però jo no ho considero necessari, perquè sense fregir-los, els xoriços deixen el seu oli natural al vi, i la barreja de gustos és (per mi), molt millor.

Aquest plat només cal acompanyar-lo, a més d'una bona cervesa i una bona companyia, amb un tros de pa per sucar!

Bon profit!!



31 comentaris:

  1. Aquesta és una de les meves tapes preferides per acompanyar, com dius, d'una bona cervesa i millor companyia. Ho hauré de fer variant la sidra...
    Marta

    ResponElimina
  2. Cada dimecres, que es dia de novio, em menjo unes xistorres en un vasc. Se que no es el mateix ni molt menys, si no que es molt millor! Lo dolent es a on trovem aquests xoricets de cervol, ni flowers, així que ens conformarem amb xoricets normals, pero els farem amb vinet i ens els menjarem a la teva salut.

    Petons

    ResponElimina
  3. Que bo nano, aixo mateix amb patates i olives pura delícia. Petons.

    ResponElimina
  4. Tu ves fent les dents llargues amb xoriços difícils de trobar que com segueisques així t'enviarem a posta a que ens en portes!! De luxe aquesta tapa
    Petó
    Angi

    ResponElimina
  5. no sok massa de xoriço pero....la pinta la te ben bona! petons

    ResponElimina
  6. Osti nen.....aquesta recepta és de "luju" eh??? Al meu marit segur que li encanta! Si ho faig t'ho dic...ok?
    Ets un geni rei!
    PD: les fotos mooooooolt xules!!!
    Petons guapo!!
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
  7. Curiosa y deliciosa recepta per un aperitiu.. en xoriço ens agrada i molt. Ho faré!!! petons,

    ResponElimina
  8. Uf, aixo es delicatessen total! M´encanten!!!!
    Petons!!!

    ResponElimina
  9. Ohhhhhh, pero que ricos los chorizos así preparados!!! Tengo aquí unos chorizos que metimos en la maleta del pueblo que creo que ya tienen receta, jejejeje.

    Un besito Víctor,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  10. Que bona es aquesta tapa, també ho he fet amb vi i amb cava proba.ho es delicios! Petonets

    ResponElimina
  11. Aquí en Asturias como tu bien dices son a la sidra. Pero nunca se me hubiera ocurrido cocerlos al vino blanco a falta de sidra, que no pienses que por estar en Asturias siempre la tengo en casa, en cambio vino blanco si. Tomo muy buena nota.
    Bss

    ResponElimina
  12. Ay Víctor!!! Qué remalo eres!!! Este tipo de plato me pierde, pero intento evitarlo siempre y ya sabes por qué... Pero como digo yo hoy en mi blog: sólo se vive una vez! Bss

    ResponElimina
  13. Víctor, una receta de lujo. Lo malo es que no tenemos chorizos de ciervo. Aún así, compraremos o utilizaremos chorizos normales que también tienen que estar fabulosos. Las fotos, para darle un mordisco a la pantalla.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  14. Digues que sí: a innovar i fer invents! Al vi blanc... molt bona pensada!!! Ummmm segur que molt bons, sobretot si la materia primera ve 'del poble' :)
    Una abraçada!
    P.S - per mi sense cerveseta que estem a 5 grau!!!! Més aviat necessito una xocolata calenta!!!!! ;D

    ResponElimina
  15. Me'ls deixes al davant i t'asseguro que acabo emmalaltint perquè me'ls cruspeixo tots!!! Quina passada de tapa!

    ResponElimina
  16. Esto si que esta bueno Victor! Es ver la foto y mi estomago se pone contento! Y encima dices que son de ciervo, tienen que ser una pasada. Pues nada habra que probarlos y por supuesto al vino blanco, un poco de pan y a disfrutar! Genial entrada! Un abrazo y buen finde

    ResponElimina
  17. caray Victor que suerte poder probarlos del pueblo y de ciervo,y con vino yo creo que mejor y son ideales para acompañarlos con un vino tinto al menos para mi gusto.
    Bon cap de setmana
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. Aquests si que els he fet i els tenim publicats i tot, i són un vici! boníssims!

    ResponElimina
  19. Y tienen que ser de ciervooo???Jooo valen los de cerdito,no?.Que rico,a mi hijo le chiflaría este plato Víctor!

    Cariños

    ResponElimina
  20. Realment dona igual si es vi blanc, vi negre, cava o vinagre! Aquets xurissets entren fins i tot sols, mare meva quina pinta. Y amb una mica de pa ja...
    Petons Víctor!

    ResponElimina
  21. con solo dos ingredientes y receton victor!
    me encantan, menudo colorcito que cogen, deliciosos!
    un beso y que empieces bien la semana

    ResponElimina
  22. Son un aperitivo perfecto y tan fáciles de hacer. Qué buenos están! y qué pinta tienen en esa foto! Besos

    ResponElimina
  23. Dios de mi vida Víctor...qué me da un perreque!!! Acaban de empezar a rujirme las tripas cual león de la metro... ha sido por culpa de tus choricillos, qué ricos y qué hambre.
    Besos.
    Raquel

    ResponElimina
  24. Espectacular, simple y delicioso! solo hay que ver esos choricitos de primera!! pintaza total que tienen!!! y lo de la cerveza es importante eh jeje!!

    Abrazos salseros Víctor!

    Tito

    ResponElimina
  25. Espectacular, simple y delicioso! solo hay que ver esos choricitos de primera!! pintaza total que tienen!!! y lo de la cerveza es importante eh jeje!!

    Abrazos salseros Víctor!

    Tito

    ResponElimina
  26. M'encanten els xoriços (sona malament, ho sé però és així) si hi ha una torrada i hi ha xoriços probamente és el que mengi, si són al vi, ja m'estic xuclant els dits, no sé dir que no, cosa perillosa per a l'eterna dieta però de tant en tant em dono un homenatge i la teva recepta és fantàstica per al pròxim.
    Un petó

    ResponElimina
  27. Se hace la boca agua, qué rico tiene que estar Un abrazo y feliz fin de semana, Clara.

    ResponElimina
  28. Qué ricos, ideales para un aperitivo.
    Además así cocidos en vino son mucho más sanotes ;)
    Un besico

    ResponElimina
  29. Nyam!! Ha d'estar per sucar-hi pa! Mai he tastat el xoriço de cérvol! I menys cuit amb vi blanc (ni tampoc amb sidra XD). Així que ja t'ho dic, això ho he de tastar! :D
    Petonets ^^

    ResponElimina
  30. oohh quina pintassa... si els agafés ara no en deixaria ni un.... Petons!

    ResponElimina