divendres, 18 de juliol de 2014

Coca (o enreixat) de xocolata

He rescrit aquesta entrada molts cops. Suposo que he divagat tant aquests dies, que he tingut temps de fer-la i refer-la, i divagar sobre el que divagava, que al final s'ha quedat en res. No us passa que a vegades voleu dir quelcom i dieu i dieu (o escriviu i escriviu, en aquest cas), i un cop llegiu, us adoneu que el millor que podeu fer és esborrar-lo? Doncs això és el que m'ha passat a mi, que de tant embolicar-me amb les meves paraules, aquestes s'han quedat en res. És curiós com som i com pensem i raonem. De manera habitual a la nostra 'cocotera' tenim claríssim què volem dir, i fins i tot com ho volem dir, però quan les paraules surten del nostre cap a l'exterior, es perden en la traducció simultània. A vosaltres no us passa? A mi crec que massa sovint, suposo que és fruit de tenir una ment preparada per les matemàtiques (i suposo que una mica cuadriculada), que quan sortim de l'abstractisme (està ben dit això?) dels números, el meu traductor falla.

Bé, no em vull enrotllar més, que sinó, tornaré a haver de rescriure de nou el text, i per aquesta setmana ja he tingut prou. Us deixo amb una recepta senzilla, i que és un éxit desde que la vaig fer per primer cop un Sant Joan de farà ja dos anys. Si t'agrada la xocolata, no la deixis escapar.

Ingredients:

- 1 làmina de pasta de full
- crema de xocolata (sí, la Nutella/Nocilla de tota la vida)
- ou per pintar

Preparació:

Ja us he dit que era una recepta molt senzilla, com veieu, només necessitem tres ingredients, i l'últim tampoc és imprescindible.

A casa tenim l'eterna discussió Nocilla/Nutella, Cola Cao/Nesquik. La sra. Pumuky és de Nocilla i Cola Cao, i un servidor de Nutella i Nesquik. Però cap dels dos posa pegues quan es troba la marca 'enemiga' a casa.
De fet, crec que tampoc som tant sibarites com per distingir-ho a una cata a cegues (bé, potser amb el Cola Cao i el Nesquik si que podríem), així que totes dues opcions ens semblen bé. Suposo que és el que t'has trobat tota la vida a casa, t'hi acostumes, i que no t'ho canviïn, oi?
Aix que em torno a enrotllar!!

Total, que com la coca la feia jo, he fet servir Nutella, però si us agrada la crema de xocolata del Mercadona, no seré jo el que us digui que no la feu servir. I amb això ni molt menys vull dir que sigui dolenta, que consti!

Va, anem a cuinar! El primer de tot serà encendre el forn a 200ºC.

Disposem la placa de pasta de full al paper que acostuma a venir embolicada (en aquest cas del Mercadona, relació qualitat/preu molt bona), i la tallem en dos, però no per la meitat, fem una part una mica més gran que l'altre (d'uns dos dits aproximadament), i reservem la part petita a la nevera. 

Estemen la crema de xocolata per la superfície de la part gran de pasta de full, deixant un dit lliure per cada cantó. Quantitat? Aquí a gustos, a casa la farcim bastant, però cadascú que faci com cregui. 

Pintem les vores que han quedat amb ou batut, o amb llet, o amb una mica d'aigua, el que us faci més ràbia.

Amb un corró per fer enreixat, o amb un ganivet si no en teniu, farem la reixa a la làmina de pasta de full que havíem reservat, i amb compte l'obrirem i la disposarem a sobre de la làmina farcida, de manera que es mostri l'enreixat i es vegi la xocolata.

Pressionem les vores per tal que quedin enganxades (l'ou/la llet/l'aigua farà de cola), pintem amb ou batut tota la superfície, i al forn durant uns 12 minuts, fins que la massa quedi daurada.

Retirem del forn, i esperem ansiosament que es refredi per poder fotre-li queixalada!!

P.D.: No hi ha fotos de la coca tallada perquè no vaig tenir temps de fer-les, no em van deixar...


12 comentaris:

  1. Hahahaha! M'agrada veure com funciona el teu cervell mentre vas escribint l'entrada! Aquesta coca, o una de molt similar, l'he fet alguna vegada per casa i realment, sempre ha estat un encert... Molt llaminera i senzilla de fer. No falla
    Marta

    ResponElimina
  2. Jaja. Estas cocas las hago yo en pequeñas porciones a modo de autoengaño, porque si te las comes todas, como suele ser mi caso, te puedes ahorrar el trabajo de hacerlas pequeñas...
    Yo soy de Cola-Cao y Nutella. Una mezcla de vosotros dos. Y los distingo a la legua. Lo del colacao y el nesquik es más fácil pero con la nutella y la nocilla he hecho la cata ciega porque me retaron a que no podría distinguirlas y lo hice !! Es de esos logros vitales que no sabes para qué te han servido pero que te hacen sentir muy orgulloso. Jajaja

    ResponElimina
  3. Espectacular!! m'encanta aquesta coca, i no pot ser més simple!! ara per culpa teva necessito un corró per fer l'enreixat!! un petó i feliç finde ;)

    ResponElimina
  4. Yo la suelo hacer mucho, así mismo con el enrejado y todo, pero también le añado fruta con la nutela. Queda muy rica.
    Buen fin de semana

    ResponElimina
  5. Puff !! No saps la quantitat de entrades que he escrit mentalment passejant per el carrer o a la feina i fixat les poques que tinc al blog, jajjajaj !! M'encanta el enreixat i mai ho he fet, tindré que comprar un corró perquè amb ganivet no m'atreveixo. Petons.

    ResponElimina
  6. tan facil que sembla impossible oi?! petons

    ResponElimina
  7. A mí, si em poses un troç d'aquesta coca i un cafè, ja pots divagar tot el que vulguis :)
    petons

    ResponElimina
  8. Vaya coca tan deliciosa que has preparado!! Me has dejado con la boca hecha agua!! Impresionante Víctor!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  9. Senzilla però genial...i això d'escriure i esborrar, i tornar a escriure i tornar a esborrar, i acabar sense dir el que volíem, no pateixis que ens passa a tots! Petons!

    ResponElimina
  10. I tant que m'ha passat vegades, moltes!! Suposo que ens passa a tots...

    I aquesta coca, doncs de les meves preferides, és impossible que quan vagi a alguna fira o a algun forn de pa on en tinguin, no n'acabi comprant un trosset, perquè m'encanta! Et va quedar genial, segur que va ser un èxit, d'aquí que ja no et deixessin fer les fotos del tall, hehehe

    Petons!

    ResponElimina
  11. Que tal! buen día, tarde o noche dependiendo de su horario, paso por blogs para mostrar mi producto, son tres diferentes tipos de salsas Gourmet, son salsas 100% naturales y 100% Mexicanas están exquisitas!
    Las salsas son las siguientes:
    Dolce morita: Salsa dulce de uva pasa poco picante, excelente para acompañar con baguettes, carnes frías y quesos.
    Cacahué: Salsa muy picante de cacahuate y chile de árbol, su consistencia cremosa es excelente para cocinar y/o acompañar quesadillas, mariscos, pescado, ceviche, pollo o hasta carne asada.}
    Manabané: salsa dulce y picante de mango con habanero excelente para cocinar y/o acompañar quesos empanizados, capeados, carnes blancas, etc.

    Las recomiendo están exquisitas, dejo mis redes sociales para que las visiten. saludos!
    www.facebook.com/spicyadama
    www.spicyadama.com

    ResponElimina