dimecres, 30 de juliol de 2014

Gelat de Gin Tonic

Que el Gin Tonic és una beguda de moda no fa falta que us ho digui. I que amb aquesta calor, una de les coses que més venen de gust és un gelat, tampoc. Així que, perquè no combinar-ho, i fer un gelat de Gin Tonic? Doncs aquí us porto el meu experiment.

Però abans de la recepta, deixeu-me que us parli d'una cosa. Anteriorment ja us havia parlat del tema, però és que no deixa de ser recurrent. Es tracta de l'estilisme fotogràfic. I us torno a parlar perquè la recepta que us volia portar la setmana passada, i que finalment no va veure la llum (ha passat a engrossar la meva llista particular de fracassos fotografico/culinaris), precisament va ser perquè no hi havia manera que les fotos que li feia m'agradessin. I això que jo no soc el que es diu exigent. Però per moltes fotos que feia, no veia cap que fos mínimament acceptable de ser publicada. Suposo que el fet de no ser poseidor de molts 'props', sumat a la meva poca gràcia per fer composicions, i a no tenir un espai ni equip específic per fer fotos (llum, trípode, filtres, blablabla...) ajuda al fet que les meves fotos no seran considerades obres d'art. I les que us porto avui, tampoc ho són, que consti.
Just ahir, que vaig quedar a dinar amb uns amics, i els hi ensenyava les fotos d'avui, em deien: "i no poses res més per decorar?". La meva resposta va ser que no, bàsicament perquè no tenia més idea de què podia posar, i tampoc, en cas que tingués idea, de com posar-ho.
Crec que un curs d'estilisme fotogràfic m'aniria d'allò més bé, però també penso que abans de fer el curs, la meva tècnica amb la fotografia hauria de millorar, no creieu?

Segur que un cop llegiu això estareu d'acord amb mi, em falta estil. Però si fem una retrospectiva, em sembla que aquesta falta d'estil meva ha anat minvant, i poc a poc anem millorant (a vegades massa a poc a poc).

Espero que les fotos d'avui us agradin, de moment amb això em feu content. Ah! I la recepta també!! Això si, les fotos no seran una meravella, però les receptes sempre seran testades i tastades!! Amb aquest gelat m'acomiado almenys fins a mitjans d'agost, un servidor i el bloc necessiten un descans, merescut, per tonar amb més energia i més ganes de millorar l'estil!


Ingredients (per un litre de gelat aprox.):

- 400ml de nata per muntar
- 2 Gin Tonic
- 100gr. de sucre
- 20gr. de sucre invertit

Preparació:

La recepta original portava aquestes quantitats de sucre per la meitat de nata i Gin Tonic, però al meu parer, li treia el regust que intentes reproduir, és a dir, el punt amarg que ens deixa aquesta beguda, i quedava massa dolça, així que vaig rectificar quanttitas.
Pel que fa al Gin Tonic, he fet servir ginebra Citadelle, i una tònica amb un punt més suau, la Schweppes Pimienta Rosa, que no li va gens malament a la Citadelle.
I respecte a quantitats, he fet servir dues tòniques (400ml.), i la quantitat de ginebra és menor que per un combinat normal, ja que a mi m'agraden curts d'alcohol, uns 90ml. (respecte els 120ml. que representarien dos Gin Tonics), però això, com sempre, a gustos.

Bé, anem al tema: a un bol posem els dos sucres (o mel si no teniu sucre invertit) i la ginebra, i barregem fins que el sucre quedi diluit. Si voleu podeu desfer els sucres en una mica d'aigua tèbia, jo no ho vaig fer.

Seguidament afegim les tòniques, i tornem a barrejar perquè perdin el gas.

Finalment, només ens queda per afegir la nata, i tornara a barrejar tot bé.

Ho tapem amb paper film i deixem refredar a la nevera un mínim de tres hores.

Quan tinguem la barreja ben freda, si teniu màquina de fer gelats, només heu de seguir les instruccions del fabricant, que normalment és abocar la barreja a la cubeta durant un temps que va dels 20 als 40 minuts, i després directe al congelador.

Si no teniu màquina, doncs mètode tradicional: al congelador directe, i cada mitja hora, a trencar els cristalls de gel que es formen, durant les primeres dues hores.

I així ja només ens quedarà treure'l del congelador 15 minuts abans de voler-ho degustar, i gaudir d'aquesta meravellosa beguda en format gelat.

Bones Vacances a tothom (tant els que tinguin estil amb les fotos com els que no)!!


11 comentaris:

  1. Hola Pumuky!
    Doncs avui aquest post em va de meravella..gràcies per avisar-me! Això de l'estilisme està molt de moda..i el que no podem fer és (els que no en tenim gaire idea) forçar la situació.
    A mi m'encanten els blocs que tenen aquestes fotos tan espectaculars...però, i la recepta? Va a joc?
    Jo cuino i faig la foto....i de moment a la gent li agrada...potser ens ho hem de creure una mica, no?
    Un petó i ara mateix em fotaria un gelat de G&T!
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
  2. Hola Victor! El tema deles fotos és important, però el més important és la recepta i la presentació. Vols un consell? Prova de fer les fotos amb llum natural (que el sol no vagi directe), a veure què tal. Ànims!

    ResponElimina
  3. Víctor ja se a què et refereixes amb el tema de les fotos. A vegades costa plasmar lo bones que són les creacions¡¡ Jo també estic aprenent uns truquets. És molt important la llum, un cop feta la foto li pots aumentar amb aquest programa gratuit: www.picmonkey.com

    Obres l'arxiu, vas a l'apartat "exposure" i li augmentes el "Highlight". Després també va bé posar-hi uns fondos...tinc uns arxius de panells de fustes de diferents colors que només cal dur-ho a imprimir en a4 i llestos. Els poses sota el plat o darrere i ningú s'en adona.

    Per decoració només cal que t'apropis un dia als nous Encants Vells i trobis gadgets retro o atrezzo. Es millor que creis un espai per les fotos a la zona més il.luminada, potser dabant una finestra i sempre llum natural.

    Amb aquestes 4 coses ja es suficient¡¡¡ Jo estic mirant també per apuntar-me a un curs de fotografia culinaria :) petonets i espectacular el gelat¡¡¡¡¡¡¡ com sempre fantàstic.

    ResponElimina
  4. jojojo fantastic!! i amb el preparat de mojito també aniria bé no?! jejej com ens agraden els vicis!! apuntat! petons

    ResponElimina
  5. Quin gelat més bo que ens has preparat Víctor, ara mateix me'n menjaria un! I pel que fa a l'estilisme, dir-te que mica en mica es van veient els progressos i tu mateix ja ho deus notar. A mi em passava el mateix i com que la fotografia m'agrada molt i tenia ganes de millorar l'estètia dels plats, vaig fer un curs d'estilisme que la veritat és que em va anat molt bé. A mi m'ajuda molt també mirar tantes fotografies de menjar com puc, hahaha, i així, a part de molta gana, també "m'inspiro"! ;) Jo de totes manera també et remonano que miris sempre que puguis (tot i que sé que no sempre es pot...) de fer les fotografies amb llum natural, però com diu la Judith, que no sigui directa, ja veuràs com hi notaràs la diferència.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Un altre gelat per provar, amb el que ens agrada a casa el gin tonic!!

    ResponElimina
  7. Molt bo el gelat, molt original!
    Jo he après molt fixant-me amb fotos que m'agraden molt i intentar "copiar-les". No per copiar-les sinó perquè així m'he forçat a fixar-me en quins elements hi ha, l'angle, els fondos, l'atrezzo... I així millorar.
    Bones vacances!
    Marta

    ResponElimina
  8. La fotografia és un dels meus grans problemes al bloc....sobretot el tema de la llum i les ombres....però aquestes teves em semblen molt professionals..Per cert, aquest gelat no pot ser més xic!!! Petons!

    ResponElimina
  9. Jajaja, así que hay recetas que no verán la luz porque han quedado feas? Te creo. Es así. Hay cosas que están la mar de ricas pero son más feas las jodías. Uno de mis platos favoritos son unas fajitas que hago con una mezcla de carne y con queso fundido por encima que son una delicia para el paladar pero que si las fotografío parecen una pota de trol. Y no hay nada que se pueda hacer. Ni trípode ni focos ni nada de nada. No hay quien convierta la pota de trol en fajita apetecible por mucho que lo intentes. Así que esa es de las que yo tengo en mi cajón de fracasos.
    En cambio este helado, además de ser una idea de sabor genial, está la mar de mono y de cuco. Una cosa que yo he aprendido de estilismo culinario es que la imperfección mola. Ya no mola tanto ver esos platos requetelimpios por los bordes como cuando te los sirven en un restaurante. a mí lo que me gusta es ver las salsas chorrear, los platos salpicados, las cucharas manchadas. Me sirve un montón además para apreciar las texturas de las comidas que son muchas veces lo que me indica si podrían gustarme o no.
    Y eso te cuento. Espero que no te hayas puesto piripi con los helados de gintonic!
    Buenas vacaciones.
    Besos
    Beatriz

    ResponElimina
  10. Hola No sé si participes en cadenes i en premis però te n'he donat un. Passat pel meu blog si t'intereobreixi el teu blog. Petonets i molt bo el gelat! (A mi 'encanten els gintonics jejeje)

    ResponElimina
  11. Vaya, acabo de pasarme por los blogs que me molan y me encuentro en el tuyo una receta de julio, pero menuda receta!! helado de Gin Tonic??, te sales, te sales, y lo feo no existe, digamos ciertas imperfeciones que hacen las cosas atractivas. Un besazo!

    ResponElimina