dimecres, 17 de setembre de 2014

Salmó marinat

Bé, com ja us vaig dir, comencem temporada bloguera intentant fer plats més saludables, tot i que no puc prometre que de tant en tant se'm coli alguna bomba calòrica, però no serà culpa meva, sinó exigències del guió.
Com la setmana passada ja vaig estar explicant-vos moltes coses, avui passarem directament a la recepta, un salmó marinat molt i molt fàcil de fer, i que a casa ens encanta.

A més, si podeu fer-ho fumat, si és que es pot dir que és fumat, molt millor, el regustet del fum li va genial, i molt més econòmic que comprar-ho ja fet!

Ingredients:

- 2 lloms de salmó (em van fer gairebé 2kg)
- 1 kg de sal
- 1 kg de sucre
- anet fresc a discreció
- fum en pols

Preparació:

Dubto que algú de vosaltres encara no sàpiga fer-ho, però per si és així, allà vaig!!

El primer de tot és netejar el salmó d'escates i espines. Jo a més em vaig haver de barallar per treure-li alguna resta d'espina central que la meva peixatera crec que hi entèn menys de peixos que jo. Per treure les espines, unes bones pinces de depilació són perfectes.

A un bol gran barregem la sal, el sucre, l'anet picat grollerament a ganivet i el fum en pols. Jo el tinc perquè un amic en tenia (no em pregunteu perquè, perquè la cuina no és lo seu...) i em va donar una mica (uns 5gr. com a molt), que jo vaig fer servir. Em consta que Home Chef ho comercialitza, però no sé preus, ni si alguna altra empresa del sector també ho fa. I si no en teniu o no el voleu fer servir, el salmó serà marinat, i punt, que també ens val.

També vaig veure un dia al Mercadona un preparat per fumar salmó, que porta aquest fum (o almenys aroma de fum, o similar) i no us caldria res més. No ho he provat, però no us dic que no ho faré per si de cas. Si algú l'ha fet servir mai, que es manifesti i ens digui què tal.

Bé, continuem que em perdo... a una safata (preferentment de vidre) disposem una capa del nostre preparat. A continuació posem un dels lloms de salmó amb la pell cara avall. Disposem una nova capa del preparat a sobre del salmó, i seguidament posem el segon llom de salmó, aquest amb la pell cara amunt. Finalitzem cobrint el salmó amb la resta de preparat.

Ho tapem bé amb paper film i el deixem a la nevera durant unes 24h. Més millor que no, sinó el salmó pot quedar molt sec i salat. Més aviat us diria que menys hores.

Passat el dia d'espera, no us espanteu perquè al nostre recipient semblarà que li hagi entrat aigua, no és més que l'efecte de la sal i el sucre amb el salmó. 

Descartem el preparat, i netegem el salmó de les restes de sal, sucre, anet i fum en pols sota l'aixeta, amb aigua freda.

Un cop net, amb paper de cuina l'assequem bé, i aquí tenim dues opcions, totes dues totalment vàlides: la primera és tapar-ho amb paper film a la nevera i deixar-ho amb un repòs de 24h més, o menjar-nos-ho directament.

En el meu cas li vaig donar un nou repòs, i al dia següent, amb l'ajut d'un ganivet de pernil, flexible i ben esmolat, vaig anar tallant làmines fines (algun cop van semblar un entrecot...) i ho vam anar degustant durant gairebé una setmana. Ben conservat, no crec que us duri gaire més. Sempre recomanen consumir-ho en dos-tres dies, però si ens fotem 2kg de salmó en dos dies, rebento. Literal.

Què us sembla, bon plat de dieta? Us agrada el salmó preparat així?

La setmana vinent intentaré ensenyar-vos un pa per acompanyar aquest salmó (no, no és de dieta, però els convidats no han de patir els teus sacrificis, oi?).

Feliç setmana!!



19 comentaris:

  1. Molt bo Víctor! És saludable i boníssim el salmó, a casa ens encanta! I acompanyat de l'anet i amb el gust de fumat... mmmm!

    Petons!

    ResponElimina
  2. Que ricoo!! Me encanta el salmón en todas sus versiones y mira que nunca lo he hecho ahumado en casa, a ver si me pongo al lío que el tuyo está para comerse hasta la piel. besitos cielo!

    ResponElimina
  3. Ahumado en casa! Qué puntazo! Un gran plato de dieta. Yo lo tomo muchas veces pero no lo he ahumado nunca yo. Lo tengo que probar!
    Besitos
    Beatriz

    ResponElimina
  4. Jo m'ho apunto!! Que també m'agrada menjar coses sanes :)
    petons

    ResponElimina
  5. Me gusta muchísimo el salmón!!! Es una receta de 10 Víctor!!! Así da gusto comer en tu casa!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  6. Es tan bo el salmó fet així!!! El faig molt sovint i de vegades li poso ratlladura de citrics. Ara tinc en ment un altra que a millor t´agradarà ja t´ho faré saber. Bon dijous!

    ResponElimina
  7. Mi pescado favorito sin duda!!!!!!...adoro el salmón, crudo, cocinado y por supuesto..marinado!!!!
    Te quedo con un color lindo y apetitoso....me encanta!
    Ahora a ver si se cuela algo peligroso entre tanto sano..estoy esperando ;) jijiji
    besitos papá feliz ;)

    ResponElimina
  8. Hummmmm i vols dit que això no engreixa? No pot ser que algo sigui bo i light alhora jajajaja Lo meu potser és il.legal pero això...no se jo si passa els controls ehhhh :P jajajaj

    ResponElimina
  9. M'agrada molt el salmó marinat, i a més és tan versàtil... per torrades, amanides, pizzes... una recepta genial! un petó!

    ResponElimina
  10. Nooooo, si ahora va a resultar que nosotros somos los culpables y responsables de que te obliguemos a seguir el guión y preparar "ciertas recetas", ja ja ja. Reconócelo: que lo bueno, por ser lo peor, te mola ;)

    No soy de las que marine el salmón, aunque la idea me gusta y hacerlo lo he hecho. Pero como más gusto le saco, es en crudo, y mucho me temo que de tu técnica a mi forma de elaborarlo, poca distancia hay.

    Besos

    ResponElimina
  11. Me encanta el salmon ahumado, para cenar cualquier noche sólo o en ensalada, es mi cena preferida
    Bss

    ResponElimina
  12. No soy mucho de pescados crudos, pero tengo que decirte que el marinado que has hecho es bastante tentador!!! ;)

    ResponElimina
  13. Es casa es un vicio...nos encanta.
    Me alegra volver por tu cocina , espero que el verano haya sido estupendo.
    Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  14. Sembla un plat senzill de preparar però segur que no és tan fàcil com sembla... El resultat sembla una delícia!
    Marta

    ResponElimina
  15. Què atrevit eres mirnant salmó i tot!! eixe és un atre nivel per a mi jajajaja. Però te n'accepte ja fet de bon gust.
    un beset,
    Angi

    ResponElimina
  16. El salmon ahumado me encanta siempre suelo comerlo,ademas es pescado azul que me encanta y para dieta es genial, te ha salido un marinado tremendo,disfrutalo unos dias mas y no te comas los 2 kilos de golpe jaja
    una abraçada

    ResponElimina
  17. Queda estupendo marinado en casa y supone un ahorro considerable.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  18. Víctor... em sembla que la dieta comença malament: les porcions petites!!!! jajajajajajaja Escolta molt bona recepta i m'he quedat de pasta de moniato amb això de "fum en pols". M'interessa moltíssim! Ho buscaré! :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Doncs jo no sabia com es preparava...mil gràcies! I quina pinta...a mi el salmó m'agrada de totes maneres...nyam, nyam...!!!

    ResponElimina