diumenge, 28 de setembre de 2014

Pa de pessic de vainilla

Si, ja ho sé, us vaig dir que us portaria un pa per acompanyar el salmó de la setmana passada, i no tant sols no us ho he portat, sinó que a sobre aquesta setmana us he tingut abandonats... ha estat una setmana diferent, amb un dimecres festiu pels que treballem a Barcelona, amb el que el bloc també s'ho va prendre de festa. Que consti que el pa el tinc preparat, i en breu ho veureu per aquí.

Però com cada últim diumenge de mes, i començant segona temporada, us porto la recepta del repte Asalta Blogs, on uns quants lladres robem una recepta del bloc seleccionat, i la fem/tunegem/versionem... com li vulgueu dir.

Aquest mes, el bloc asaltat ha estat Churretes de Chocolate, un grandíssim bloc que segueixo d'abans del repte, i que us puc garantir que m'ha sigut molt i molt difícil triar entre totes les receptes que té. Us convido (després que llegiu la meva recepta, és clar!!) que passeu a visitar-lo, no ho lamentareu!!

Després de pensar molt què faria, tenint en compte la dieta, vaig decidir-me per aquest pa de pessic de vainilla, i així feia un 2x1, perquè aprofitava per tenir l'esmorzar i el berenar del mini Pumuky.

La única cosa que he variat de la recepta original és que he canviat el sucre per sucre moré, i que he fet servir un motlle de 24cm. en comptes del que fa servir la Raquel, de 18cm., per obtenir un pa de pessic més prim, i més fàcil de menjar pel mini. Amb això últim, el temps de cocció es va veure reduit gairebé a la meitat, que són coses a tenir en compte.

Cuinem?

Ingredients:

- 3 ous
- 150gr. de sucre (jo, moré)
- 150gr. de llet
- 115gr. d'oli de girasol
- 150gr. de farina
- 12 de llevat Royal
- 5ml. aroma de vainilla
- 1 pessic de sal

Preparació:

Encenem el forn a 180ºC.

Amb l'ajut d'una batedora elèctrica batem els ous amb el sucre fins que tripliquin el seu volum.
Seguidament afegim la vainilla, la llet i l'oli i barregem bé amb els ous i el sucre.
Finalment, incorporem la farina, el llevat i la sal a poc a poc, mentre continuem barrejant el nostre preparat fins que tinguem tots els ingredients ben integrats.

Posem la barreja al nostre motlle, i enfornem durant 40minuts si el vostre motlle és de 18cm., o 25minuts més o menys, si feu com jo i feu servir el motlle de 24cm. Personalment us recomano el de 18cm., no pas el de 24cm., ja que us quedarà molt més alt, i evidentment, més maco.

Tingueu en compte que el temps és aproximat, com sempre cada forn és un mon, i el millor és fer la prova de l'escuradents, és a dir, punxar amb un escuradents (llarg), i si surt sec, és que ja està cuit per dins.

I aquí la prova que al destinatari del pa de pessic li ha agradat...



17 comentaris:

  1. Ains, vaig que hi ha un que ha gaudit del teu assalt perfecte. La teva absència esta mes que perdonada, les festes de la Mercé son per estar al carrer tot el dia i mes amb el Pumu petit. Petons.

    ResponElimina
  2. Tiene un aspecto delicioso, para tomarse un buen trozo. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  3. Jajaja, como se nota que has tenido un exitazo con el botín que te gas llevado!,
    Incluso con las modificaciones!,
    Besitos!

    ResponElimina
  4. mmmmmmm que rico tiene que estar.. me gusta mucho porque este postre sencillo es ideal!

    un beso!!
    http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Yo tengo unos añitos más y también ledaba un bocado de esos!

    ResponElimina
  6. A tu mini Pumuky me lo como yo, jajaja, pero qué ricura de niño!!!
    El bizcocho te ha quedado genial, gracias por participar compañero, me alegro de que pasees por mi cocina cuando te plazca.
    Mil besos

    ResponElimina
  7. Ohhh per favor, això és trampa, perquè ens poses la foto del pa i un ja saliva, però després continues amb la foto del destinatari i fa venir ganes de menjar-se´l a besades!!! Molt bo!!

    ResponElimina
  8. Com disfruta el teu fill i jo de vore'l a ell! però és que jo també ho faria si tingués davant un trocet d'aquest pa… s'acosta l'hora de berenar i es nota.
    Un beset,
    Angi

    ResponElimina
  9. La prova de que era deliciós és la darrera foto...a ells no els pots donar gat per llebre....apuntat queda! PEtons i felicitats per un peque tan preciós! Petons!

    ResponElimina
  10. Anda, como disfruta el peque con ese estupendo bizcocho de vainilla!!!! Se ve delicioso Víctor!!!! Si es que donde esté un buen bizcocho... Jejejeje.

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  11. Victor que esta tremendo este pa de pessic esta super claro, solo hay que ver la cara del mini Pumuky¡¡ que guapo que lo teneis¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Ques maco el petito <3 oixxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    I el pà ens el deus ehhh ;) jajajaja ^_^ que ens l'hem apuntat tots aquesta :P Per cert el pà de pessic es veu prou esponjós, s'haurà de provar aviam¡

    ResponElimina
  13. Buenooooooooo, no deberías haber puesto foto de tu mini Pumuky....porque ahora he de confesar que el bizcocho ha pasado ante mis ojos sin pena ni gloria :)..es demasiado bonito tu niño, para que un dulce le pueda hacer sombra :)))
    Eso si, el blog de Raquel es estupendo y estoy segura de que debía estar muy rico tu bizcocho..solo hay que ver al chikitin mordiendo :)
    Muchos besitos y enhorabuena por tu mini Pumuky :)

    ResponElimina
  14. Ayyy que guapo tu Pumukyto, y que suerte tiene de comer cosas tan ricas y sanas, que me ha gustado mucho que utilizaras azúcar moreno, tenemos que intentar el azúcar refinado... y mira que es dificil. Un bizcocho que se ve superjugoso, un delicia. Un abrazo!!

    ResponElimina
  15. Ains que caritaaaa, estaba bien rico el bizcocho no?

    ResponElimina
  16. Ay Mini Pumiky !!! Que no le había vsto yo!!! Pero qué cosa! Hoy lo siento pero los piropos no se los lleva el bizcocho ;-)
    Aunque rico si debía de estar que le veo muy entregado.
    Besitos
    Beatriz

    ResponElimina
  17. Estaba delicioso seguro, solo hay que ver las ganas con las que se lo come el Mini Pumuky, una imagen vale más que mil palabras ¿verdad? Qué bonita foto!!
    Un beso

    ResponElimina