dimecres, 14 de gener de 2015

Bundt Cake de moniato

Bon dia família! Com anem, m'heu trobat a faltar? Jo a vosaltres si, he estat molts dies 'off', ja que he encadenat els dies del període nadalenc amb les vacances que acostumo a fer normalment després de reis, així que m'he autodesconnectat d'internet en general. Res de correu, xarxes socials, visites a blocs... res de res!! Així que per tal de no atabalar-vos el primer dia, i que tingueu ganes de més i torneu la setmana vinent, avui passare'm directament a la recepta, i només us diré que abans de festes ja vaig arribar al final de la dieta, i que aquesta setmana i la vinent em toca baixar els quilets recuperats per les festes, i que els reis s'han portat de meravella, espero que amb vosaltres hagin estat molt generosos!
Avui us porto un bundt cake de tardor, però com tenim un temps boig, en alguna fruiteria encara en tenien algun, i he volgut provar de fer-ho, així que allà vaig...

Ingredients:

- 300gr. de moniato
- 4 ous
- 200gr. de sucre
- 250gr. de farina
- 125ml. d'oli suau
- 1 sobre de llevat químic (Royal)
- 1 cullerada sopera de mel
- 1/2 cullerada de postres de canyella

Preparació:

El primer pas és coure el moniato. Ho podeu fer al microones durant 7 minuts a màxima potència, o bé aprofitar d'alguna tongada que hagueu fet al forn i us hagin sobrat.

Amb el moniato farem una mica de puré, aixafant-lo amb una forquilla un cop cuit, i el reservem. Mentres preparem el pastís, preescalfarem el forn a 180ºC.

Batem els ous conjuntament amb la meli el sucre, fins que almenys dobli el seu volum, l'ideal és que el tripliquin. Seguidament afegim el moniato fet puré i l,'oli, i es barreja tot.

Per últim, afegim la resta d'ingredients (farina, llevat i canyella) a poc a poc i tamissats, per evitar d'aquesta manera que es facin grumolls, i amb compte per tal que el volum dels ous no baixi.

Engreixem el motlle, avoquem la barreja, i enfornem a mitja alçada durant 40 minuts aproximadament, o fins que en punxar-ho (amb una broqueta de fusta ja va bé, no fa falta un cake tester), la broqueta surti neta.

I ja tenim el nostre bundt cake de moniato llest per menjar, només ens falta desenmotllar-ho, empolsinar-ho amb sucre llustre (opcional) i gaudir-lo, i feliç setmana!!

P.D.: Abans de vacances vaig prometre un vi blanc a la nostra bodega, però no ho vaig fer perquè em va menjar literalment la feina i després el Nadal, però demà dijous paraula que el tindreu!!



16 comentaris:

  1. Hola Víctor! Jo fins avui també he estat una mica off, tant en el blog, en les visites a altres blogs... espero anar tornant a la normalitat a poc a poc :) I amb un trosset de bundt cake com aquest ja en tinc prou, perquè quina bona pinta! Té una textura fabulosa!! :P

    Espero que hagi anat tot molt bé, tant les festes com les vacances i sí, a casa els Reis també han estat molt generosos, no ens podem pas queixar! hehehe

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Buen Año Victor y has hecho bien en desconectar y disfrutar de las pequeñas vacaciones familiares.Un trocito de este bundt cake me comia ahora mismo y asi aguantaba de fabula hasta las 15 horas hora de mi comida.
    una abraçada

    ResponElimina
  3. MOLT BON ANY!!

    Mira, porto tota la tardor i part de l'hivern pensant que vull fer una esponja de moniato a veure què tal doncs crec que ha de ser una bona variant al pastís de pastanaga. A jutjar pel teu bundt ha de ser un pastís molt bo!! Ha quedat genial i així, senzill, amb només el sucre llustre per sobre, el trobo fantàstic!!

    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Victor!!! quina passada de bund, ideal per no fer res mes com dius ,....ni correus, ordinador, telèfon , nomes una tasseta de te i un tros del teu bund, que m´enporto. Bon any i fins aviat! Petons

    ResponElimina
  5. Què bo! Mira estic prenent un té i me fa un trocet d'aquest bundt! Estic esperant un molde de bundt així que me l'apunte. M'alegre que els nadals hagen anat bé. Que tinques molt bon any!
    Angi

    ResponElimina
  6. ben vingut nadalenc de vacances que bones que son las vacaaaaaaaaaaas jeje . un bundt ben bo si perque el monyaco com deim a Menorca no era una cosa que m'agrades , pero despres de tastar i tastar ja li agafo el del ... del sabor i la textura que era el que menys m'agradaba , es fan molts de plats amb es monyaco o maniato que deis per terras catalanes ..
    be un pastiset de aquells per anar fent gana ...
    besades i bon any !!!

    ResponElimina
  7. Bon any, també bastant desconnectada però jo per massa feina, tornem a la rutina per fi. Aquest bundt fa molt bona pinta, apuntat queda. Petons.

    ResponElimina
  8. quina bona pinta!1 no he provat un pastis de moniato. ja és hora que m'animi!! petons

    ResponElimina
  9. Porque me tengo que marchar pitando para el trabajo que si no... Me quedaba a tomar un trocito de bizcocho contigo!!!! Tiene que estar delicioso!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  10. Soy fan fan de los bundt cakes!!! Así que imagínate donde va a ir esta receta... A mi lista de pendientes!!! Un abrazo!!!

    ResponElimina
  11. Se nota que vuelves con energía renovada y prueba de ello es este magnífico bundt cakes.
    Que tengas un buen fin de semana.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  12. Quin color tan maco que té aquest bundt cake! I a sobre porta moniato...que m'agrada moltíssim i té molt bones propietats!
    Una recepta excel·lent! Ara mateix, amb la nit tan freda que fa aquí a Mataró em ve tant de gust una tasseta de llet calenta i un bon tros del teu pastís! ^_^ Em sembla pero que m'hauré de conformar amb la tassa de llet i res més.

    Petons!

    ResponElimina
  13. Hola-la!! Jajajaja claro que se te echa de menos, pero yo sigo luchando para que pongas un widget donde dejando el correo pueda recibir todas tus entradas y así no perderme nada porque sino me despisto y aunque te sigo en blogger no suelo usarlo :(

    Que buena pinta y que ideal lo del Bundt de boniato, buen regreso si señor.

    Un besete guapetón!

    ResponElimina
  14. Qué buena manera de empezar el año con este bundt tan rico y tan tierno =)
    Te ha quedado espectacular!
    Un besote Víctor!

    ResponElimina
  15. M'alegro que els reis fossin generosos! I m'apunto aquest bundt...a casa són molt de moniatos al forn...i a mi no m'entuasiasmen...però en aquesta versió dolça que ens presentes m'encantarien! Petons!

    ResponElimina
  16. Qué aspecto tiene esa miga... No tengo boniatos ahora mismo pero me han regalado una calabaza y voy a hacer este bundt cake igualito pero con la calabaza, así la aprovecho!
    Yo he desconectado también un montón en vacaciones. Entre que no hemos parado en casa y que luego he estado enferma, he encadenado un montón de días de desconexión.
    Me alegro de leerte de nuevo!!

    Besitos
    BEa

    ResponElimina