diumenge, 28 de desembre de 2014

Croquetes de foie

En aquesta segona temporada del Asaltablogs, en la seva cita nadalenca no podia faltar el repte Asaltablogs invisible, on a cada un dels inscrits al repte, li toca asalta un bloc, que desvetlla l'últim diumenge de l'any.

Jo no volia faltar a aquesta cita tan especial, i m'ha tocat asaltar un bloc que és una autèntica passada visitar, es tracta del bloc Con un par de guindillas. Us ho haig de confessar, que tan bon punt em va tocar, ja sabia què faria: croquetes. Però no estava segur de quines faria, fins que xafardejant i xafardejant pel receptari, em vaig trobar amb aquestes espectaculars croquetes de foie amb melmelada de piquillos, i ja no vaig tenir cap més dubte, havia trobat la recepta.

La única diferència amb la recepta original, és que jo no he fet melmelada de piquillos, i de seguida veureu perquè ho he canviat. A part d'això, un plaer asaltar-te Capitán Rábano!!!

Abans de començar amb la recepta, us desitjo que paseu una molt bona festa de Cap d'Any, i un 2015 ple de coses bones!!

Ingredients (per unes 20 croquetes):

- 65grs. de mantega
- 60grs. de farina
- 350grs. de llet
- 150grs. de nata
- 200grs. de foie
- sal, pebre i nou moscada
- pa ratllat i ou per arrebossar
- perles de vinagre de Pedro Ximenez

Preparació:

A la paella, escalfem la mantega, i torrem la farina, per tal que no quedi crua. Es tracta de fer una roux, beixamel... el nom que li vulgueu dir, però afegint nata líquida, a més de la llet.

Quan la farina estigui torrada, afegim poc a poc i sense parar de barrejar la nata i la llet. Anirem obtenint una massa consistent.

Un cop tinguem la massa desitjada, afegim sal, pebre i nou moscada al gust, i deixem que vagi refredant.

En el moment que la massa comenci a estar tèbia, afegim el foie esmicolat, ho barregem tot bé i ho reservem un parell d'hores a la nevera, tapat amb paper film, amb el paper film tocant la massa per tal que aquesta no faci crosta.

Amb la massa freda, és el moment de preparar les croquetes. Els donem forma de cub, que quedaran molt maques, i les passem per pa ratlat, ou, i de nou per pa ratllat. Sembla una cosa molt tonta, però aquest doble arrebossat és molt recomenable.

I ja només ens queda fregir-les en oli ben calent, i gaudir d'aquestes delícies que es mengen en una mossegada.

A la recepta original, estan acompanyades d'una melmelada de pebrots del piquillo que li devia anar de luxe, però a mi se'm va ocòrrer servir-lse amb unes perles de vinagre de Pedro Ximenez (si, del Lidl), que van resultar ser un molt bon complement.

Molt bon any, ens veiem passat Reis, sigueu feliços!!




13 comentaris:

  1. Que bona recepta, eixes croquetes tenen molt bona pinta i com tu ve dius la mermelada li aniria de luxe però les perles de Pedro Ximenez no li van les mal!! Crec que jo tb me la vaig a emportar!! jejeje ^_^
    Feliç any a tu tb, i fins l'any que ve!!
    Un bes.

    Pd: per cert, estic de sorteig al blog, si vols participar estaré encantada!!
    http://rebelionentucocina.blogspot.com.es/2014/12/mini-bundt-cakes-de-clementinas-receta.html

    ResponElimina
  2. madre que croquetas tan ricas... se me hace la boca agua con ese relleno.. aunque no apta para dietas jajajaj pero bueno un día las haré y me daré el capricho!
    Un saludo de una de tus compis de asalto!
    http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. Tienen una pinta espectacular, dan ganas de comérselas.
    Feliz 2015

    ResponElimina
  4. un aperitiu encertat que et deixa com un gran amfitrió!petons

    ResponElimina
  5. Què bones Víctor! Has triat molt bé! Jo pose una cervessa be fresca i tu unparell de croquetes de foie! Marta

    ResponElimina
  6. La única pega que le puedo poner a esto es que has fotografiado pocas!! Qué maravilla de croquetas

    ResponElimina
  7. Buffff pónme 20 rait nau! Que ricas Pumuky, señor asaltazo. Besetes!

    ResponElimina
  8. Feliç any nou!!! per un bon any i en bona companyia sempre...i si pot ser amb bon mejar millor ;)
    Petons

    ResponElimina
  9. Se'm fa la boca aigua amb aquesta imatge del tall de la croqueta, m'imagino el gust potent de foie y com es desfà a la boca, quina gana! Tan quedat fabuloses, i amb aquestes perles es una pasada (m'hauré de passar pel Lidl ja de ja!!), sorprenent...

    ResponElimina
  10. Ohhhhhh Víctor!!! Me has dejado con la boca abierta al ver estas croquetas de foie tan deliciosas!!!!! Me han encantado!!! Gran asalto compañero!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  11. Vaya pintaza de coquetas! Ni en el mejor restaurante! Mmm..deben estar riquísimas!

    ResponElimina
  12. El foie i jo no ens acabem d'entendre però veient aquestes croquetes... segur que podria fer una excepció!! :)
    Bon Any guapo!!

    ResponElimina