diumenge, 25 d’octubre de 2015

Tartar de tonyina

Ja som de nou a  l'últim diumenge de mes, i com és habitual, tenim nova entrega de l'Asaltablogs!

Aquest cop el blog asaltat ha estat Cocinar con amigos, de la Gloria, que haig de reconèixer que no coneixia la seva existència, però també haig de dir que la seva descoberta m'ha encantat, perquè m'he trobat amb un gran bloc i un munt de receptes de les quals m'he quedat unes quantes per fer-les a casa.

I finalment, després de molt triar, m'he decidit per aquest tartar de tonyina, que ella ha fet de tonyina vermella, i jo he fet amb tonyina 'normal', però crec que el resultat val molt la pena.

Ingredients:

- 400grs. de tonyina (i si pot ser, tonyina vermella)
- 1/4 de ceba tendra
- 1 alvocat
- 4 cullerades de salsa de soja
- 1 miqueta de gingebre molt
- 1 miqueta de pasta de wasabi
- el suc de mitja llimona
- 4 rovells d'ou

Preparació:

Els ingredients són per un entrant per a quatre persones, i quedar com un rei... tallem la tonyina a daus petits, i la ceba ben picada, i ho barregem a un bol.

Al bol incorporem la resta d'ingredients excepte l'alvocat i l'ou, i barregem, i deixem marinar mentre preparem el plat.

Tallem l'alvocat a daus del mateix tamany que la tonyina, i fem el muntatge.

Amb un aro d'emplatar, fem una base d'alvocat, per sobre posem la tonyina marinada, i ho coronem amb un rovell d'ou.

Jo per rematar la feina he posat una mica de sal en escates, i ja podem degustar un plat senzill però excepcional!