diumenge, 25 d’octubre de 2015

Tartar de tonyina

Ja som de nou a  l'últim diumenge de mes, i com és habitual, tenim nova entrega de l'Asaltablogs!

Aquest cop el blog asaltat ha estat Cocinar con amigos, de la Gloria, que haig de reconèixer que no coneixia la seva existència, però també haig de dir que la seva descoberta m'ha encantat, perquè m'he trobat amb un gran bloc i un munt de receptes de les quals m'he quedat unes quantes per fer-les a casa.

I finalment, després de molt triar, m'he decidit per aquest tartar de tonyina, que ella ha fet de tonyina vermella, i jo he fet amb tonyina 'normal', però crec que el resultat val molt la pena.

Ingredients:

- 400grs. de tonyina (i si pot ser, tonyina vermella)
- 1/4 de ceba tendra
- 1 alvocat
- 4 cullerades de salsa de soja
- 1 miqueta de gingebre molt
- 1 miqueta de pasta de wasabi
- el suc de mitja llimona
- 4 rovells d'ou

Preparació:

Els ingredients són per un entrant per a quatre persones, i quedar com un rei... tallem la tonyina a daus petits, i la ceba ben picada, i ho barregem a un bol.

Al bol incorporem la resta d'ingredients excepte l'alvocat i l'ou, i barregem, i deixem marinar mentre preparem el plat.

Tallem l'alvocat a daus del mateix tamany que la tonyina, i fem el muntatge.

Amb un aro d'emplatar, fem una base d'alvocat, per sobre posem la tonyina marinada, i ho coronem amb un rovell d'ou.

Jo per rematar la feina he posat una mica de sal en escates, i ja podem degustar un plat senzill però excepcional!




24 comentaris:

  1. Se ve una receta sencilla y deliciosa Víctor!!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  2. Tremendo Víctor me encanta el tartar, fan de el, con huevo no lo he probado, anotado¡
    Bona setmana

    ResponElimina
  3. Te ha quedado precioso, y seguo que muy rico!! Gran asalto. BEsos!!

    ResponElimina
  4. m'encanta la combinació tonyina o salmó amb alvocat! és una delicia! petons

    ResponElimina
  5. nunca lo he probado pero como lo has montado tiene tan buena pinta que dan ganas de probarlo, genial. un beso
    http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  6. M'ha encantat la teua elecció per a l'asalt d'aquest mes. Un tartar molt ben presentat, sí senyor. Ens veiem al pròxim, company!

    ResponElimina
  7. Una presentacion estupenda!! buen asalto!! seguro que está bien rico. Bs.

    ResponElimina
  8. Muy fans del tartar... y el rovelld'ou sorprendent.
    Buen asalto!
    Petons
    Marisa

    ResponElimina
  9. Hola. Molt bo i amb una forma que fa que abelleixca. Una bona recepta. Feliç setmana

    ResponElimina
  10. M´encanten tots els tartars, en especial el de tonyina! Ummm! ptons

    ResponElimina
  11. ayyy lo que me gusta a mí estos platos que no tienen ná y lo tienen tó jijij. Buen asalto. un besote.

    ResponElimina
  12. Que bo!!! Te una presentaçio molt guapa!!

    ResponElimina
  13. El primer tartar que comí era de atún y me encantó, luego me atreví con el de carne y ahora no se cual me gusta mas... ambos jejeje..
    Aunque yo el aguacate no lo pongo, no me va mucho ;-)
    Besos
    Nieves

    ResponElimina
  14. Una receta muy original, nunca los he comido con huevo, habré que probar.
    Bss

    ResponElimina
  15. Esto es una delicia!!! Con un buen pan tostado al horno no dejaba ni las migas!!!

    ResponElimina
  16. Cuanto tiempo compi!! Echaba de menos visitarte, pero reconozco que últimamente no puedo :(
    Me encanta el tartar en todas sus versiones. El tuyo luce espectacular guapo. Un abrazo!!

    ResponElimina
  17. Queda molt bonic, a més de molt bo. Que senzillet!
    Marta

    ResponElimina
  18. Llevo para hacer un tartar de éstos... meses!! Qué bonito te ha quedado por no mencionar lo rico que estaría. Me encanta. Y tal y como pones la receta desde luego no tiene complicación!! Aquí en Texas el pescado no es muy bueno, a excepción del atún y es porque aquí hay muuuuuuchos asiáticos y muuucho restaurante japonés y de sushi. Así que hay mucha tradición de atún y los lomos que venden suelen ser de muy buena calidad. Con otros pescados no me atrevería mucho pero con el atún sí. Así que ya te contaré cómo me queda.
    Besos!

    ResponElimina