divendres, 20 d’abril de 2018

Pastís porquets al fang

Ara que arran dels aconteixements d'aquests últims dies el feminisme ha pres més importància (però encara no la que realment li correspòn), m'ha vingut al cap una anècdota de fa uns quants anys, quan anava a la Universitast (o sigui, fa temps...). Jo combinava els estudis amb una feina de cambrer de caps de setmana, com molts estudiants, i uns clients habituals del restaurant eren coneguts meus, i sabien que jo estudiava matemàtiques. Una de les vegades que van venir a sopar, em van demanar un favor: la seva filla havia de fer el treball de recerca de Batxillerat, i em van comentar que li agradaven molt les matemàtiques i volia que la seva temàtica fos aquesta, però no tenia clar què fer. Necessitava una idea, poder estirar del fil, i se li va ocòrrer que jo podia proporcionar-li el punt de partida. Just per aquelles dates jo feia una assignatura d'aquelles optatives, per 'omplir' expedient, Història de les Matemàtiques, però que realment hauria de ser obligatòria, almenys des del meu punt de vista. Just per aquella assignatura, i just pel tema que estava fent, ho vaig tenir clar: la rellevància de les dones en les matemàtiques. Perquè tots coneixem a Newton, Euler, Descartes... però poc sabem sobre Hipàtia, Ada Lovelace (filla de Lord Byron, poca broma), o Emmy Noether, la reina de les ciències del segle XIX, i els estudis de la qual encara serveixen per al desenvolupament de física teòrica i matemàtiques.

No m'enrotllo més, només dir-vos que la filla d'aquesta parella va fer el treball sobre dones matemàtiques, i va ser tot un éxit. I serveixi això per fer-vos reflexionar que comencem tots a donar més importància a les dones a tots els àmbits de la vida. O simplement la importància que mereixen, que amb això ja farem molt.

Després d'aquesta anècdota/reflexió, anem directes a la recepta, el pastís que li vaig fer al mini gran quan va fer 5 anys, i que portava temps demanant-me: el ja conegut a les xarxes pastís de porquets al fang.

No és un pastís amb molt misteri, però visualment és molt xulo, i als nens (i no tan nens) els encanta.

Ingredients:

Per al pa de pessic (3 en total):

- 360grs. de farina
- 360grs. de sucre
- 9 ous
- 3 cullerades petites d'essència de vainilla
- colorant alimentari (opcional)

Per a la ganache de xocolata blanca:

- 800grs. de xocolata blanca
- 250grs. de nata per muntar
- colorant blanc (opcional)

Per a la ganache de xocolata negra:

- 300grs. de xocolata de cobertura
- 300grs. de nata per muntar

Per la decoració:

- fondant rosa
- fondant verd
- flors de sucre
- kit-kat's per avorrir

Preparació:

Com veieu, no és un pastís que tingui gaires secrets, però si una bona preparació i muntatge.

El primer de tot, serà preparar el pa de pessic. Batem sucre i ous amb l'essència de vainilla fins  que dobli el volum, moment en el que afegirem la farina i barrejarem de manera suau, per incorporar-la i que el volum aconseguit baixi el mínim possible.

Repartim la massa en 3 motlles de pastís, i enfornem durant 30-45 minuts al forn preescalfat a 180ºC. Abans d'enfornar, si voleu, repartiu la massa en 3 bols i amb colorant alimentari, donem el color que més ens agradi a totes tres masses. Després és quan toca enfornar.

Mentre es fa la base, podem anar preparant la ganache de xocolata blanca. A un pot posem a escalfar la nata fins que arrenqui el bull. Seguidament aboquem la nata a un bol on tindrem la xocolata blanca trossejada. Deixem reposar 30 segons i batem fins que la nata i xocolata estiguin totalment integrades. Si teniu i voleu, podeu afegir colorant blanc per obtenir un color més blanc que no pas el groguenc que queda. Ho filmem i deixem refredar.

Quan pans de pessic i ganache estiguin fredes, començarem a muntar l'estructura principal. Al que serà la base del pastís, posem una nou de ganache i posem el primer disc. Això ens farà de cola i que no se'ns mogui l'estructura. Posem una bona capa de ganache sobre el primer disc, i a sobre posarem el segon. El mateix farem amb el tercer disc. Ara és moment de repartir tota la ganache restant per tot el pastís (laterals inclosos), fent que quedi ben cobert de ganache. No ens preocupa si queda o no llisa, només que estigui ben cobert tot.

Un cop tota l'estructura estigui coberta de ganache, forrem literalment els laterals del pastís amb els kit-kat. Jo ho he fet barra a barra, i aprofitem la ganache, que igual que a la base, ens farà de cola per tal que aquests quedin enganxats.

El fondant verd el tallarem simulant herba, i envoltarem els kit-kat, cosa que ens donarà un punt extra de subjecció dels mateixos.

Decorarem l'herba de fondant amb les flors de sucre.

Ara toca preparar la ganache de xocolata negra, el nostre fang, i farem exactament igual que hem fet amb la ganache de xocolata blanca. Deixarem refredar i començarem a preparar els nostres porquets.

No us diré exactament com heu de fer els porquets, jo he anat mirant i remirant fotos d'internet per inspirar-me, i he anat fent. I la sra. Pumuky també em va ajudar (els porquets més xulos són els seus...).

Un cop la ganache negra estigui freda, l'escampem per la superfície del pastís, simulant així el fang, que queda frenat per les 'tanques' de kit-kat, i abans que endureixi, coloquem els nostres porquets per tal que gaudeixin del fang.

Després d'això, només queda presentar-ho, que es bufin les espelmes si és el cas, i gaudir-ho!!

Sigueu feliços!!