dilluns, 5 de desembre del 2011

Coulant de xocolata blanca

Siii!!! Per fi ho he fet! Després de molts dies desde que us vaig proposar a l'enquesta de facebook quina recepta triar, i després de molts intents, us porto la mítica "muerte por chocolate", en aquest cas per xocolata blanca.
El que més m'ha costat ha estat trobar el punt de cocció, i tot i així us haig de dir que hauria de fer alguna altra prova per acabar de quadrar-ho. Però aquí us el porto, i espero que us agradi tant com a la gent que ho ha tastat.

Ingredients (per a uns 10 coulants):

- 200grs. de xocolata blanca
- 50grs. de sucre glacé
- 120grs. de mantega
- 4 ous
- 60grs. de farina de rebosteria
- 1 polsim de sal
- 1 polsim de pebre blanca

Preparació:

El primer que farem serà preparar els motllos. Els pincelem amb oli i els empolvorem amb farina. He fet servir uns motllos d'alumini de mida flam, que els podeu trobar a quasi tots els supers.
I comecem: separem les clares dels rovells, i muntem les clares a punt de neu, com si anèssim a fer merenga, amb el sucre glacé, i les reservem.
Ara batem els rovells amb una cullerada de sucre glacé fins que facin escuma. Afegim el polsim de sal i el polsim de pebre, i remenem amb una cullera. Al mateix bol dels rovells incorporem la farina i barregem fins que quedi incorporada i sense grumolls.
Afegim les clares muntades i ho barregem suaument per procurar que no baixin les clares.
Ens falta desfer la xocolata amb la mantega. Ho posem a un bol i ho deixem durant uns dos minuts al microones. Deprés ho anem desfent en tandes de 30 segons fins que estigui tot ben desfet. Amb l'ajuda d'una cullera ho batem fins que quedi una crema, i ho incorporem a la barreja que teníem reservada, també amb suavitat.
Un cop tinguem la nostra massa, hem d'omplir els motllos, sense omplir-los totalment, millor deixem un centímetre abans d'arribar a omplir-los.

I ara ve el que crec jo que és més complicat, i és el seu fornejat. Cada forn és un mòn, i cadascú sap millor que ningú com funciona el seu. Tot és qüestió de fer proves, com he fet jo. El que acostumo a fer quan faig coulants és congelar-los, i després, a l'hora de preparar-los, preescalfo el forn a 200º, i després el baixo a 180º cinc minuts abans de ficar els coulants al forn. El temps de forn dels coulants de les fotos és de 17 minuts, així que el temps ideal hagués estat de com a molt 16 minuts, perquè haguessin quedat cuits per fora i amb aquell punt desfet per dins, com un bon coulant. De totes maneres, estava molt bó. Per presentar-ho, què millor que una mica de coulis de maduixa (melmelada de maduixa i aigua per donar-li el punt líquid), i a menjar!!!



Print Friendly and PDF