diumenge, 14 d’agost del 2011

Madalenes de roquefort i nous

Després d'algunes receptes seguides de dolços, ara toca una versió salada d'una recepta dolça. Aquestes madalenes les he vistes a la web mapetiteboulangerie, que a la vegada ha extret la recepta del llibre Madalenes d'en Xavier Barriga. Per estranya que pugui semblar la combinació, el resultat és interessant, i les madalenes estan molt bones.

Ingredients (per 12 unitats):

- 2 ous grans
- 200 grs. de sucre
- 60 grs. de llet
- 200 grs. d'oli d'oliva
- 210 grs. de farina
- 8 grs. de llevat químic (un sobre)
- 2 cullerades petites de sal
- 100 grs. de roquefort
- 24 nous

Preparació:

La preparació és molt i molt semblant a com es preparen unes madalenes normals (de fet estem fent madalenes...). Batem els ous amb el sucre fins que dobli el seu volum. Afegim la llet i l'oli d'oliva, i continuem barrejant. Ara incorporem la sal, el llevat i la farina, seguim barrejant fins obtenir una barreja homogènia. Repartim la massa en els motllos, i la deixem reposar a la nevera durant almenys una hora.
Passada aquesta estona, tallem el roquefort i posem un trosset de formatge i dos nous a cada motllo. Ho barregem una mica perquè no quedi a dalt, i ja ho tenim tot preparat. Preescalfem el forn a 250º amb calor a dalt i a baix, i les fornegem a 210º amb calor a baix, durant 15 minuts, o fins que estiguin daurades.
I ja tenim les nostres madalenes!!





Print Friendly and PDF