dimecres, 12 d’octubre del 2011

Llom a la costra de mostassa

Un plat que sembla elaborat, però que no ho és tant. Es tracta d'una preparació diferent d'una carn que mengem sempre, i molt addient per a dinars/sopars amb convidats a casa. Encara que la mostassa no sigui el vostre condiment preferit, no heu de patir, ja que un cop ho prepareu quedarà un gust molt suau.

Ingredients:

- Un llom de porc
- grans de pebre de diferents colors
- espècies variades (orenga, romaní, alfàbrega.. les que us agradin)
- mostassa (en gra o 'normal')

Preparació:

El primer que hem de fer és netejar bé el llom de greix, tant com puguem. Posem la mostassa per sobre del llom, i barregem els pebres amb les espècies, i la meitat l'estendrem a sobre d'un papel film. Posem el llom a sobre del paper film, de manera que les espècies i els pebres vagin 'engantxant-se' a la mostassa. Posem la resta d'espècies i pebres a la part que queda visible de llom, i ho emboliquem tot amb el paper film, per enganxar-ho bé tot. Quan ho tinguem tot ben embolicadet i enganxadet, retirem el paper film, i ho reservem durant almenys 12 hores a la nevera.
Un cop hagi passat tot aquest temps, per preparar-ho, tallem el llom en talls d'un cm. i mig aproximadament, i el passem volta i volta a la paella.
I només ens falta servir-ho, i gaudir-ho!!!
Jo he acompanyat el plat amb ceba caramelitzada i uns espàrrecs verds a la planxa, i uns granets de sal per donar el contrapunt a la ceba.




Print Friendly and PDF