dijous, 7 de març de 2013

Dip de tomàquets secs

Després de l'entrada d'aquest matí de tomàquets confitats, ara una nova recepta, amb tomàquets secs. També molt fàcil, ho veureu ara mateix. Personalment aquesta manera de menjar tomàquets m'agrada més que l'anterior, ja que fa més per un menjar informal amb els amics, tenint una bona conversa.
La idea està extreta del bloc Nina's Kitchen, i jo he fet dues versions, amb pinyons i sense.

Ingredients:

- 50grs. de tomàquets secs (prèviament hidratats, ja sigui en oli o aigua)
- 25grs. de pinyons
- 1 dent d'all
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva

Preparació:

Que els tomàquets els hidratem prèviament és bàsic. Si ho fem amb aigua, els tindrem uns 20 minuts en aigua tèbia. Si ho fem amb oli, que és per mi la millor opció, els tindrem almenys 24h coberts d'oli d'oliva. També els podeu trobar als supers en oli d'oliva, i us estalvieu aquest pas.

Fiquem tots els ingredients al got de la batedora, i a triturar fins que tinguem la textura que volem.

En la versió amb pinyons, els tomàquets són hidratats amb aigua (primera foto), i en la versió sense, hidratats en oli d'oliva (segona foto), i amb un punt de bitxo (ja sabeu que a mi el picant...). Podeu veure molt clarament les diferències entre un i altre, el color, la textura...