dimecres, 24 de juliol del 2013

Pa de curry

Amb aquesta recepta completo la 'Trinitat' de pans que en Daniel Jordà va fer amb la MJ en el seu MJ Cooking Show (us havia dit que té canal de youtube, i que ja trigueu a suscriure-us?). 
Dels tres pans fets, aquest, el de tinta de calamar i el de quetxup, sincerament, no sabria per quin decidir-me, perquè tots tres tenen el seu què que els fa particulars i únics. Potser el de tinta xoca més, el de quetxup és el més 'divertit', i el de curry és més exòtic, però Deu n'hi do quin trio ens va preparar el Daniel!
Aquest d'avui, probablement és el més potent, el que més predomina el gust de l'ingredient característic, el curry, ja que és un ingredient que deixa un gust i un aroma característic, penetrant, i que a casa agrada molt. Només us dic que en el menú setmanal, quasi cada setmana incloem un plat que porta curry...

Ingredients:

- 500grs. farina de força
- 80grs. sucre
- 12grs. sal
- 100grs. mantega
- 200grs. de llet
- 30grs. llevat fresc
- 10grs. de curry
- 5grs. de cúrcuma- sèsam

Preparació:

El procediment és exactament igual que el pa de tinta de calamar, canviant en aquest cas la tinta pel curry i la cúrcuma, però us ho explico, que no vull que em digueu que soc un vago!
A un bol gran, posem tots els ingredients excepte el curry, la cúrcuma i el sèsam, i els amassem fins que tots els ingredients quedin ben barrejats.

Pasem la barreja a la taula de treball, prèviament untada amb una película d'oli, i farem el famós plegat, per després enrotllar-ho sobre si mateix donant tensió a la massa i deixant-lo en forma de bola, i el deixarem reposar durant deu minuts.

Passats aquests 10 minuts, amb la massa a un bol, incorporem el curry i la cúrcuma, i tornem a amassar lleugerament, fins que el color s'hagi integrat, i repetim el pas del plegat a la superfície de treball. Novament, 10 minuts més de repòs.

Després d'aquesta segona tanda de repòs, farem un tercer plegat i un altre repòs de deu minuts.

Finalment fem un quart plegat, i deixarem la massa en repòs durant 90 minuts, o fins que hagi doblat el seu volum.

I ara ja toca començar a formar els panets. Fem boles d'uns 25grs., i les arrebossem amb el sèsam, havent ruixat els panets prèviament amb una mica d'aigua, per tal que el sèsam s'addereixi. Els anirem deixant a la safata de forn on els courem, on faran un últim repòs de 60 minuts, doblant una altra vegada el seu volum. Els taparem amb un drap de cuina de cotó humi que no deixi pels. 

Preescalfem el forn a 220ºC, i quan els panets hagin doblat el volum, els tornem a polvoritzar una mica, i al forn a mitja alçada durant 6 minuts, baixant la temperatura a 200ºC. Sobretot, igual que els altres panets, vigilarem que de seguida es fan, i se'ns poden cremar!

Per presentar-la (i menjar-la) he triat una hamburguesa de pollastre, acompanyada de cebetes i pebrots vermells i grocs macerats en vinagre de poma, tot molt suau per no desvirtuar el gust d'aquest pa tan aromàtic. No ho vaig fer, però fins i tot es podria potenciar una mica amb maionesa de curry, no?




La publicació d'avui no serà la última abans de vacances. Ja he vist que molts de vosaltres us heu acomiadat fins al setembre, però a mi encara em queda una mica perquè m'arribi aquest descans. No és que em quedi gaire, però encara voltaré per aquí uns dies, donant una mica de guerra. Per als que ja ho esteu, que tingueu un bon estiu!