dijous, 18 de juliol de 2013

Patates Cajun i un agraïment especial

No sé perquè, però últimament no dono a l'abast. I curiosament, amb la majoria de gent que parlo, el comentari és el mateix. Se'ns escapa el temps. No sé si és per l'estiu, que casualment hi ha hagut un augment sobtat de feina a totes les empreses, o ves a saber què.
La qüestió és que tothom sembla que vagi més atabalat del normal. Jo voto per les calors. I en el meu cas, un monstruito de tres mesos i mig, suposo que també ajuda a fer-ho possible.

Aquesta recepta que us porto avui, és una de les que vam fer al taller de la MJ farà ja dos mesos, així que us podeu imaginar el ritme que porto de treball, en general.
L'agraïment especial, el trobareu al final, cosa que també agrairé si el llegiu.

De moment, comencem per la recepta. És ben senzilla, molt socorreguda, i que tant es pot servir acompanyant un bon tros de carn, com en format tapa, que és el que us ensenyo jo avui.

Les patates Cajún són el que més comunament coneixem com Deluxe, d'una coneguda cadena de fast food, de la qual no diré el nom, però és el McDonalds. En aquest cas, estan servides per una maionesa de curry, que també ens va ensenyar la MJ al seu taller, i que està per llepar-se els dits.

Ingredients:

Per les patates

- 500 grs. de patates
- 50 grs. de farina
- 1/2 c/c de pebre vermell de la Vera
- 1 c/c d'orenga
- 1 c/c de farigola
- 1 c/c de estragó (jo no li vaig posar)
- 3 c/s oli d'oliva verge extra
- 1 c/c de sal

Per a la maionesa de curry

- Maionesa
- Curry

Equivalències: c/c = Cullerada de café
c/s = cullerada sopera

Preparació:

Primer de tot netejarem molt bé les patates, ja que les prepararem amb pell. Us recomano que les patates siguin noves, i el més netes i llises possible. També és interessant que tingui totes més o menys la mateixa mida, per allò la cocció sigui uniforme, i l'efecte visual més maco.

Un cop netes, les obrim per la meitat per la part més llarga, i de cada meitat fem grills com si fos una taronja. I mentres comencem a preparar l'arrebossat de les patates, encenem el forn, a 250º, que vagi escalfant.

Posem tots els ingredients, excepte les patates, a un bol gran, i els barregem tots. Seguidament fiquem les patates, que quedin arrebossades per tot arreu, i les anem disposant a una safata de forn.

Baixem el forn a 200ºC i fiquem les patates dintre, durant 30 minuts aproximadament.

I ja les tenim, ara només les hem d'acompanyar amb la maionesa de curry, que la farem barrejant una culleradeta de postre de curry a la maionesa, tot i que aquí anirà una mica al gust de cadascú.
Eh! I que podeu servir-les amb la salsa que vulgueu, que consti!




I ja que has arribat fins aquí, et demano que facis un esforç, i llegeixis aquest petit (sempre serà petit) agraïment.

No vaig crear aquest bloc per reflexar sentimentalismes, ni caure en el que molts pensareu que és nyonyeria, però hi ha moments que t'has de saltar normes no escrites per tu mateix i a vegades autoimposades, i aquest és un d'ells, així que allà vaig.

Tot i gairebé no tenir temps per res, treballar fora de la ciutat on visc, cosa que comporta afegir dues hores més fora de casa, i un petit que t'absorveix la major part del teu temps disponible (cosa de la qual no em queixo), i obligacions varies, tot i això, gràcies a la Marta, que desgraciàdament i de manera involuntària està fent més sacrificis que jo pel simple fet de ser mare, encara tinc temps per dedicar-me a una de les coses que més m'agraden, que és cuinar.

És gràcies a ella que vaig poder anar al taller de la MJ, al taller de la Loreto, al sopar de bloggers que vam organitzar divendres passat... si aquests dies, i molts altres, no hagués fet un sobreesforç i s'hagués quedat ella cuidant del peque, aquestes 'escapades' meves, no haguessin estat possibles. Són moltes les vegades que les persones que estimem fan coses per nosaltres, coses que als que tenim a prop se'ls pressuposa, i no acostumem a veure, perquè precisament es donen per sentades, i no hauria de ser així.

A més, per ella aquesta etapa està sent especialment difícil, i què menys que fer públic el meu agraïment, cosa que no faig tan sovint com hauria de fer (ni de manera pública ni privada). Són aquests petits detalls, i molts altres, els que fan que t'estimi cada dia que passa, i que se'm dibuixi un somriure cada cop que torno a casa i veig els meus dos tresors.

Aquest serà un any especial per als dos per moltes coses, bones i dolentes, espero que tots dos aconseguim veure sobretot les bones, i ens quedin al record totes i cadascuna d'elles.

Podria continuar escrivint agraïments i dient coses sobre ella, però com sempre em diu, les paraules són paraules, i el que conten són les accions. Aquesta entrada no deixaran de ser paraules, però és una petita acció, i espero que així ho vegi...

Bon cap de setmana a tothom, sigueu feliços!

41 comentaris:

  1. Aquesta recept l'he de testar, i més perque l'altre dia vaig fer una barreja d'especies per fer especies cajun. I les tindré que fer ser vir :)
    Petons

    ResponElimina
  2. Hola Víctor!!!

    T'han quedat de luxe les patates!!! Jo també les tinc pendents de fer...des que vam anar al taller de la MJ que hi penso...

    Quin post més maco!!! I ja que hi som...Marta, no et conec, però també et vull donar les gràcies per deixar-nos el Víctor de tant en tant i per fer possible que aquest fantàstic blog segueixi funcionant amb receptes cada dia més bones!!

    Molts petons als teus tresors i una abraçada forta per a tu!!

    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Marta!

      I de part de la Marta, també gràcies per les teves paraules, a tots dos ens animen molt!

      Petonets!

      Elimina
  3. Aix, quins dos nens té la mami del Pol! Espero que entre els dos la cuideu molt! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marta!
      De moment la cuido jo tant com puc, a veure quan em pot ajudar el peque!

      Elimina
  4. Estic segura de que aquest agraïment tant sentit serà, al seu torn, molt agraït... No és fàcil, combinar paternitat (o maternitat) amb aficions o temps personal... En fi, sort i ànim en tots els projectes.
    Per cert, aquestes patates són de les meves preferides. Boníssimes!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots ben dir Marta que és difícil combinar-ho!
      Moltes gràcies pel teu comentari!

      Petons!

      Elimina
  5. Estupendas patatas, Víctor. No sólo por el rebozado sino también por esa fantástica mayonesa de curry.
    Ah!, y qué palabras más bonitas y emotivas...
    Un abrazo grande.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias chicas!

      A veces hay que decir en voz alta aquello que se queda en el olvido...

      Besos!

      Elimina
  6. Ostres Víctor....que maco!!! Res de nyonyeries...es molt bonic dir el que se sent de tant en tant...S'HA DE DIR que coi!
    Segur que la Marta també t'està agraïda a tu per coses que també fas....
    Aquesta reflexió en "veu alta" siu molt de la mena de persona que ets...no canviis mai...sereu moooolt feliços!!
    Una bona abraçada maco!
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Gemma!

      Penso que allò que se'ns presupossa hem d'acostumar-nos a dir-ho i agrair-ho més, sinó què seria de nosaltres? Últimament estic molt filosòfic, i necessitava dir-ho...

      Petonets, see you on wednesday!!

      Elimina
  7. Que maco, la Marta por sentir-se ben orgullosa, ara no es falta que t'acompanyi a un restaurant de High Cuisine i ja podras q ten's la dona perfecte, ser mare no és gens fàcil, així que tu també cuida-la, dona-li molts petons i abraçades i dona-li momentos de Relax amb les seves amigues... gràcies per lo bé q parles de mi, aquestes Cajun t'han quedat de luxe, mai millor dit.... ;-)

    Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies MJ!
      Espero que com a mínim vegi el meu agraïment, que d'això es tracta! I si m'acompanya a algún restaurant, no té preu, jajaja!
      Et faré cas i la cuidaré tan com pugui, que s'ho mereix!

      De nou, gràcies a tu, per la visita, i les teves paraules!

      Petons!

      Elimina
  8. M'ENCANTAT , UNA RECEPTA MAGNIFICA
    besades menorquines

    ResponElimina
  9. La veritat no tinc temps de llegir la recepta, la calor no crec !! Les teves paraules son sinceres i aixo es lo que compte, segur que Marta t'ho agraïx. Felicitats per la vostre paternitat 3 mesos després, desfruiteu els dos d'aquests moments màgics i no tan. Una abraçada molt forte els 3.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Laura!

      D'això es tractava, de mostrar el meu agraïment de manera sincera, i espero haver-ho aconseguit!

      Petons!

      Elimina
  10. aquestes patates fetes aixií, cruixents, han de ser un vici! m'agrada molt molt! petons

    ResponElimina
  11. M'agraden molt aquest estil de patates, i veig que no són massa complicades, així que intentaré fer-le en breu (aquest breu no sé com s'allargarà, però...). I sobre la Marta... doncs sembla que tens un cel de dona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que són fàcils Eva, anima't que t'agradaran, i repetiràs segur!
      Això penso jo, que tinc un cel al meu costat!

      Gràcies, petons!

      Elimina
  12. Victor unas patatas bien buenas y queda dan mucho juego en la cocina.
    Creo que tu y yo tenemos la suerte de tener una pareja divina y muy generosa que nos deja tiempo libre para disfrutar de este mundo y sus eventos jaja
    Buen verano Victor disfruta de tus 2 amores,hasta la vuelta en septiembre
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bien ricas, y teniendo en cuenta la maestra que me las ha enseñado, no pueden fallar!
      Toda la razón del mundo Miquel, me parece que si no fuera por su generosidad, nuestro disfrute gastronómico sería difícil, jeje!
      Feliz verano para tí también!

      Saludos!

      Elimina
  13. Hola Victor,
    La recepta de les patatates ja la coneixia, d'on la vaig treure???ja, ja...
    Es veritat, s'han d'agraïr les coses, especialment cuan et cobreixen pq puguis tenir la teva parcel.la personal. Aixo ho hauriem de fer la majoría de blogers... mira tú, m' has fet pensar;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sara!

      No era la meva intenció que els bloggers reflexionessin a través de les meves paraules, però si és cap a millor, me n'alegro!

      Petons!

      Elimina
  14. Me encantan las patatas fritas y las patatas deluxe, asi que esta receta que has preparado con el rebozado me vuelve loco! Me la apunto para hacerla en casa proximamente! Genial agradecimiento a tu mujer que sin ella no seria posible este blog. Un abrazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro que os haya gustado la receta chicos!

      Muchas gracias por vuestras palabras!

      Besos!

      Elimina
  15. En mi caso el tiempo se me escaba por el trabajo y el trabajo extra con nuestra nueva vivienda!!! ;-)

    Me ha encantado la receta que nos muestras de estas patatas. Sin duda que tienen que estar deliciosas!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tú debes estar más que ocupada Sandra!

      Pruébalas, y ya verás como repites, están buenísimas!

      Besos!

      Elimina
  16. Estas patatas están muy....muy buenas.

    ResponElimina
  17. Ostres que bones, em porten molts records. Jo faig les patates al curri, que tenen un aire, aquestes me les apunto. Gràcies.

    ResponElimina
  18. Un detall preciós, un escrit sincer i amb substància.

    ResponElimina
  19. Víctor, ni idea que aquestes patates es deien així...ara bé, les teves no es poden ni comparar amb les que havia vist fins ara! Ets un artista de la patata!

    ResponElimina
  20. muy buena receta, me gusta la idea.
    x cierto, estoy de sorteo en mi blog x si quieres pasarte
    http://www.lacocinademou.blogspot.com.es/2013/07/sorteo-400-seguidores.html
    saludos

    ResponElimina
  21. Estes creïlles m'agraden molt!! i que de tant en tant la gent se n'adone del que fan els altres per ell i que estiguen agraïts, no té preu...està molt bé que ho hages fet d'esta manera. La teua dona ho apreciarà! Marta

    ResponElimina