dimarts, 2 de juliol de 2013

Pa de tinta de calamar

Avui, de nou, un altre pa, i aquest cop, repetim, més o menys, ja que igual que el pa de quètxup, aquesta recepta està extreta del vídeo que la MJ va fer amb en Daniel Jordà en un dels seus MJ Cooking Show, i que si recordeu, feien tres pans diferents. A la vegada, la recepta està al llibre del Daniel, però com jo encara no tinc el llibre, haig de proveïr-me d'internet!

He fet la versió de pa negre, fet amb tinta de calamar, acompanyat amb una hamburguesa de rap, que, per mi, li va ideal.

I si algú patia que amb les calors deixaria de fer pa, que no s'amoïni que seguirem fent-ne, malgrat l'estiu!

Ingredients:

- 500grs. farina de força
- 80grs. sucre
- 12grs. sal
- 100grs. mantega
- 200grs. de llet
- 30grs. llevat fresc
- 10grs. tinta de calamar
- sèsam


Preparació:

A un bol gran, posem tots els ingredients excepte la tinta i el sèsam, i fem un amassat suau. No es tracta de barallar-se amb la massa, sinó de que tots els ingredients s'integrin i queden ben barrejats.

Després d'aquest amassat, aboquem la barreja a la taula de treball, que prèviament hem untat amb oli (una película d'oli, no es tracta de quedar d'oli fins les orelles), i farem un plegat. El plegat consisteix en estirar lleugerament la massa, agafar els extrems dret i esquerre amb les respectives mans, i plegar la massa com si d'un drap o llençol es tractés. Seguidament ho enrotllem sobre si mateix donant tensió a la massa i deixant-lo en forma de bola, i el deixem reposar durant deu minuts.

Quan passin aquests 10 minuts, passem la massa al bol, incorporem la tinta de calamar, i tornem a amassar lleugerament, fins que el color s'hagi integrat, i repetim el pas del plegat a la superfície de treball. De nou, 10 minuts més de repòs.

Fem ara un tercer plegat després del segon repòs, i ara? un altre repòs de deu minuts, com no!

Sabeu? Ara farem un quart i últim plegat, i deixarem reposar 90 minuts, fins que aproximadament hagin doblat el seu volum.

Per fi, toca començar a formar els panets. Fem boles d'uns 20-25grs. (jo les vaig fer de 30grs. més o menys, no hem de ser tiquismiquis), i les arrebossem amb el sèsam. Per fer-ho, amb un polvoritzador mullem la superfície dels panets, i els passem pel sèsam. Els anem deixant a la safata de forn on els courem. I no us ho creureu, però ara toca un nou repòs de 60 minuts, que doblin el volum novament. Aquest cop, el repòs l'han de fer tapats.

Preescalfem el forn a 220ºC, tornem a polvoritzar els panets una mica, i al forn a mitja alçada durant uns 6 minuts aproximadament, baixant la temperatura a 200ºC. Hem de vigilar que de seguida es fan, i se'ns poden cremar, cosa que no veurem perquè evidentment, són negres...

Per menjar-los he fet unes hamburgueses de rap, acompanyades d'uns brots i una maionesa de wasabi.

Va que avui és dimarts, i és la final de MasterChef!!



48 comentaris:

  1. Jo en vull una per sopar d'hamburguesa de rap amb aquest pa tan i tan bo!!! Tinta de calamar i rap...això és una bona combinació!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!

      Doncs si et passes, encara en queda algun panet per casa, jeje!

      Petons!

      Elimina
  2. Menuda maravilla! Esto impresiona a cualquier invitado! Me apunto la receta ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias chicos, me alegro que os haya gustado!

      Saludos!

      Elimina
  3. Hola guapo!!! M'encanta la recepta..sobretot el que hi ha dins del panet....mmm
    Com t'ho curres eh??? Per cert..t'he fet un privat pel FB i no m'has contestat!! :(
    Petons guapo!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola noia!

      Ja et dic que soc un despiste últimament amb els correus, i a sobre no tinc temps per res... gràcies per la visita!

      Petons!

      Elimina
  4. Que estupendos panes nos has preparado con la tienta de calarmar!!! Y con las hamburguesas de rape tienen que estar riquísimos Víctor!!! Como nos cuidas!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Sandra!

      Hago lo que puedo, que hay que cuidar a la audiencia, jeje!

      Besos!

      Elimina
  5. Qué pan tan original, no lo conocíamos.
    Se ve delicioso y con ese relleno todavía más, aunque nosotras no somos mucho de wasabi. Así que le pondríamos sólo mayonesa.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias chicas!
      Lo del wasabi es porqué llevo ya un tiempo aficionado a él, pero seguro que solo con la mayonesa también está bueno.

      Besos!

      Elimina
  6. Quina xulada de pa! I gustós, que deu ser!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina!

      Si que és gustós si, però no massa per no matar el gust del que li poses dintre.

      Petons!

      Elimina
  7. Caram, quina "virgueria"...m'encanta la presentació!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Qué pasada. Me has dado una buena idea para estas noches que se acercan de verano. Sé de más de un@ que alucinará. Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro que te haya gustado Conchi, prueba y ya me dirás qué tal!

      Besos!

      Elimina
  9. jo jo ! es que es xulissim aquest pa! sempre que el veig em sopren! ideal en minihamburguesa per un sopar de picapica amb els amics oi?! m'encanta! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser!

      Si que és ideal, i sempre deixes amb la boca oberta als convidats, jeje!

      Petons!

      Elimina
  10. Menudo color más bonito para esos panes tan apetecibles :D Me llevo la receta, voy a probarlo en casa ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Beatriz!

      Toda tuya, prueba y ya me dirás qué tal, pero seguro que te quedan de fábula!

      Besos!

      Elimina
  11. Ohhh amb una hamburguesa de tonyina!!! impresionant! Petonets

    ResponElimina
  12. Ohhh com m'ha agradat aquest pa, m'encanta d'aquest color! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro que t'hagi agradat Roser!

      Petonets!

      Elimina
  13. Mirar això abans d'anar a sopar és una tortura!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja, si és que som una mica masoques, a mi em passa igual, arriba l'hora de menjar i em poso a mirar receptes, jeje!

      Petonets!

      Elimina
  14. Uauuu t´ha quedat espectacular!! i el farcit molt ben triat. De matrícula :)
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Mª José! Me n'alegro que t'hagi agradat!

      Petons!

      Elimina
  15. una delicia de pan y de hamburguesa de rape, buena cena sin lugar a dudas¡¡
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Miquel!!

      Em sembla que per completar un menú de peix, de primer el tataki de tonyina que vas ensenyar ahir, ideal!

      Salut!

      Elimina
  16. Woowww nen me lo llevo,pero que pinta más sugerente tiene...oooolé tú!
    Me ha encantado!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Sílvia!

      Todo tuyo, pruébalo y me dices qué tal!

      Besos!

      Elimina
  17. Caram, quin súper sopar! El pa ja és original i amb la maionesa de wasabi un entrepà molt xulo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Mònica!

      Llàstima que no vaig fer-ho en format sandvitx, per presentar-lo al Memòries...

      Petonets!

      Elimina
  18. Que pinta tan increible tiene tu pan! Atractivo y sugerente hasta decir basta! Vamos, de final de masterchef total! Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! Anda que no me queda camino para ser finalista de Masterchef, ni tan siquiera para acercarme! Pero gracias, me alegro que os haya gustado!

      Besos!

      Elimina
  19. Yo quiero uno de esos!!! con el relleno incluido eh???

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eso está hecho Olga! Pero a cambio de un pedacito de ese pastel de chocolate que preparaste el otro día!

      Un besito!

      Elimina
  20. Víctor! Són bons, eh? Jo els vaig fer amb tonyina, però amb rap com dius tu, deuen ser espectaculars!!! el rap arrebossadet em flipa!!! Ens veiem aviat, eh? Ptons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són molt bons! Els que vas preparar amb tonyina em van agradar molt!

      Siiii!!! No queda gaire, quines ganes!

      Petonets!

      Elimina
  21. Ya veo que caíste a los pies, digo a las miguitas de estas hamburguesas que te hacen darles un guiño por lo atractivas que son. Tú dices que la combinación con el rape ha sido muy acertada y yo estoy muy segura de ello.

    Un beso.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Yolanda!

      Y tanto que he caido a los pies de estas hamburguesas y su pan negro!
      A mí personalmente con el rape me pareció muy buena idea, pero siempre se aceptan sugerencias...

      Un beso!

      Elimina
  22. Ostres!!! què original!! M'encanta!
    Que tinguis bon cap de setmana
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Aisha, me n'alegro que t'hagi agradat!

      Petons!

      Elimina
  23. Guauuuuu!!!! Aquesta recepta es super original!
    Felicitatsssss :)
    Petons!


    www.infinityho.blogspot.com.es

    ResponElimina
  24. Mira que ja és tard i he sopat però acabo de passejar-me pel bloc de la Marta i ara pel teu... NENS que menjaria tota l'estona!!! Quin pa!!!! I jo que a més sóc addicta a la farina!!!!! :D
    Petons artista!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja, doncs ja saps Dolors, a donar-li canya a la massa, i a fer pa!

      Petons!

      Elimina