dimecres, 31 de juliol de 2013

Croquetes de Morcilla (El Asalta Blogs)

Avui vinc amb un projecte que tenia moltes ganes de compartir amb vosaltres. Els que m'aneu visitant, haureu vist el logo de 'El Asalta Blogs' a la barra lateral. Es tracta d'un repte ideat per Conchi de GastroAndalusí, on ens proposa el següent: de entre tots els participants, se seleccionarà un, que serà el bloc asaltat. La resta de participants, seran els asaltants del bloc en qüestió, i hauran de 'robar' una recepta del bloc asaltat, en secret, per fer-la seva i posteriorment publicar-la l'últim dia de mes, a les 10:00h, com un rellotge.

A partir d'aquí, cadascú fa i desfà, posa nerviós/nerviosa al propietari@ del bloc a través del grup de facebook, cadascú amb el seu nom en clau, per no ser descobert, i mirar de guanyar punts, si compleixes cada mes religiosament tots els requisits. No us fotré un rotllo explicant-vos quins són els requisits a complir per guanyar/no perdre punts, perquè segur que no us interessa, i a més, penso que la gràcia no són els punts, que també, sinó el fet d'homenatjar d'una manera singular i divertida un bloc, versionant les seves receptes i donant-lo a conèixer una mica més.

Aquest mes és el segon que es fa aquest repte, i el primer que participo, i el bloc asaltat d'aquest mes és un bloc realment recomenable, amb una gran varietat de receptes, totes i cada una d'elles millor que l'anterior. Es tracta del bloc de la Paula, con las zarpas en la masa, i com us he dit, trobareu un munt de receptes, on no podeu deixar passar ni una. La veritat és que per això a mi m'ha costat decidir-me per una en concret, després de mirar i mirar el seu índex, però al final, vaig trobar una que em va entusiasmar, ja que jo en soc molt fan, de les croquetes (què podia ser, si no eren croquetes, jeje!). Es tracta de les croquetes de morcilla (o butifarra negra...), unes croquetes que no havia fet mai, i que em rondaven pel cap ja feia temps... i aquest repte ha estat l'excusa perfecta!

I ja us deixo de rotllos, que segur que el que voleu és saber com les he fet!

Ingredients:

- 50grs. mantega (l'original 200grs.)
- 50grs. farina (l'original 200grs.)
- 300grs. butifarra negra
- 1l. de llet
- sal
- ous, farina i pa ratllat per arrebossar
- abundant oli per fregir

Preparació:

Ja heu vist que faig servir bastant menys mantega i farina que la recepta original. Això no és perquè pensi que n'hi posa molta, sinó perquè jo estic acostumat a fer la beixamel amb menys quantitat, i no sé com m'hagués sortit variant les meves quantitats habituals, així que millor fer la recepta amb quantitats que se'm donen bé. Si mireu les fotos originals, veureu que amb les seves quantitats li han quedat ideals!

Però comencem que em despisto!

Esmicolem la butifarra negra i la deixem sense pell. A una paella escalfem la mantega, i quan estigui fosa i comenci a escalfar-se, saltegem una mica la butifarra.

Afegim, seguidament, la farina, fregint-la en la barreja de mantega i butifarra negra, per allò que us recordo sempre que la farina ha de quedar cuita si no volem unes croquetes amb gust de farina crua.

Un cop la farina estigui feta, anem afegint la llet per tandes, sense deixar de remenar i integrant constantment la llet a la massa inicial de farina, mantega i butifarra negra.

Quan la nostra massa hagi absorvit totalment la llet, rectifiquem de sal, i la deixem refredar tapada amb paper film. Jo la vaig tenir tota la nit. La densitat de la massa dependrà de com ens agradin: si preferiu una massa densa, afegireu més farina, i si la voleu més líquida, doncs més llet, així de simple.

Amb la massa ja freda (si la teniu a la nevera, més que recomenable, serà més fàcil treballar-la), anem formant les nostres croquetes, ja sigui la típica forma, o en boles. Avui les hem fet amb forma 'croquetil'.

Aquí normalment jo faig un segon refredament de la massa un cop ja fetes les croquetes, i més amb aquests dies de calor, perquè ens facilitarà el posterior arrebossat.

Ara passem les nostres croquetes per farina, ou batut i pa ratllat, en aquest ordre, i treient l'excés de farina de les croquetes, i a fregir-les en abundant oli ben calent, i a cruspir-se-les calentones.

Si en feu de més, com faig jo sempre, sense fregir directes al congelador per a properes ocasions i visites inesperades.

Salut, i fins al proper Asalta Blogs!!







42 comentaris:

  1. Que divertit!! i les croquetes tenen que ser delicioses!! petons

    ResponElimina
  2. Ummmm, me encanta este producto y además, tengo en casa, a lo mejor sigo asaltando durante este mes. Voy a probar tu bechamel, a ver si me sale.
    Te han quedado para llevarme una ahora mismo.
    Besos

    ResponElimina
  3. Suertudo tu Victor que puedes comprar bitifarra negra.
    Me imagino que con morcilla quedaran bien, mira que en casa nos gusta la morcilla, sea la que sea, pero en forma de croqueta nunca las he comido. Me lo anoto, buen asalto y buen robo de receta.
    Bss.

    ResponElimina
  4. Jo les he probades pels bars però mai a casa, estes tenen una pinta boníssima! Me les deixe apuntades per fer-les més endavant. Felicitats, company asaltant!

    ResponElimina
  5. No las he probado nunca, pero compi quizás sea el momento.
    Geniales!!

    besos "Pal vientre, todo lo que entre"
    Me quedo como seguidora =)

    ResponElimina
  6. Pedazo robo!!! nunca he probado pero con las ganas me quedo!! de 10
    mola mil
    beso

    ResponElimina
  7. Viniendo de ti tenian que ser croquetas, nopodia ser de otra forma je je je. Solo hay que ver la foto para saber que buenas deben estar! Que pinta tienen con la butifarra! Si te sobran mandanos! Un abrazo y suerte en el reto!

    ResponElimina
  8. Riquísimas! Ahora tengo ganas de comer croquetas :P Besos!

    ResponElimina
  9. Aquestes croquetes es veuen de luxe! T'has posat les botes robant! :)
    petons

    ResponElimina
  10. bones ehh!! jo en vaig fer de morcilla de burgos i van volar!! sempre tenen exit! petons

    ResponElimina
  11. Que DELICIA... Huuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmm!!!
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    ResponElimina
  12. Víctor, pero la butifarra negra y la morcilla no son lo mismo, ¿verdad? La carne de la morcilla lleva cebolla o arroz entre sus ingredientes, y se desmenuza con mayor facilidad, mientras que no ocurre lo mismo con la butifarra negra. Aún así, has hecho un buen tuneo de la receta original de Paula. Este sí que ha sido todo un apropriamiento de la receta en toda regla, porque te la has llevado a tu tierra y la has hecho totalmente tuya.

    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalmente de acuerdo con lo que dices Yolanda, pero a veces el idioma te juega malas pasadas, y desgraciadamente para nosotros no existe una traducción exacta al catalán de la apreciada morcilla que conocemos.
      Además en este caso, como bien dices, he tirado de materia prima autóctona y las he hecho con productos cercanos, aunque las de morcilla tienen que estar de lujo!
      Besos!

      Elimina
  13. Unas croquetas bien ricas.. tu robo ha sido todo un éxito!!

    ResponElimina
  14. Mmm!!! que bones!!!! M'has d'explicar millor que és això del "Asalta blogs"...!!!! Ptons guapo!

    ResponElimina
  15. Jo com tu, fan de les croquetes. Aquestes no les he tastat ni fet mai. Ho hauré de remeiar.
    Aquesta iniciativa sembla molt divertida!
    Marta

    ResponElimina
  16. Rebones i se n'ixen del les normals. Molt bon aposta.
    Un beset
    Angi

    ResponElimina
  17. Lo que me he podido reir con el comentario que me has dejado Victor en mi blog,jajajaja
    Y llego a tu blog y veo estas croquetas y me dejas sin palabras... :) :)

    ResponElimina
  18. Un robo hecho a conciencia, tu si que has sabido elegir una buena joya!

    ResponElimina
  19. Se ven muy ricas, te quedaron geniales!! Muy buen asalto!!
    Un abrazo!!!

    ResponElimina
  20. Que bones Víctor!! T'han quedat genials i segur que són tot un vici, a casa les deborem les croquetes! hahaha

    Molts petons!

    ResponElimina
  21. M'agraden molt i mes amb butifarra negra, em perd. Un bon atracament sens dubte!

    Un petó!

    ResponElimina
  22. T'han quedat molt be!! Aquestes croquetes han de ser bonissimes...

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  23. No et puc enganyar... tot i que t'han quedat molt i molt bé (ets un mestre "croqueter") amb la botifarra negra si que no hi puc, sempre m'ha fet "iuiu" i no l'he provada mia, increïble però cert!!!

    ResponElimina
  24. qué rica elección!!! Hace mucho que no las hago y gracias a ti me has refrescado la memoria. Y fijate que es raro, porque soy una fan de la morcilla o butifarra negra!!!

    Muchas gracias por el asalto, espero que hayas disfrutado de las croquetas.

    Salu2. Paula

    ResponElimina
  25. WoW Víctor!!! Esta croquetas tienen que estar riquísimas!!! Como me alegro de verte aquí en el reto!! Es genial, verdad??

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  26. No me extraña que te haya costado decidirte con este reto porque el blog de Paula da para mucho. Especialmente para mucho dulce...que es lo que predomina en su blog. Pero tu te has desmarcado y tirado por lo salado, cosa que no me extraña en absoluto porque estas croquetas habrían tentado a cualquiera. Se ven deliciosas!

    Bss

    ResponElimina
  27. Hola Víctor, vaya receta rica te has llevado como botín.
    Ahora mismo les daba un buen mordisco, se ven estupendas.
    A ver qué nos depara el próximo asalto.
    Saludos

    ResponElimina
  28. Me parece una elección estupenda para el asalto. Me encanta esta receta.
    ¡Nos vemos en el siguiente asalto!

    ResponElimina
  29. Una receta genial, un "asalto" perfecto... estas croquetas deben estar buenísimas

    ResponElimina
  30. Ains, la botifarra negra no es lo meu però com aperitiu per la família em sembla ideal. Petons.

    ResponElimina
  31. Fantastica eleccion!
    me encanta el corte que tiene, con ese colorcito, se ven deliciosas! un beso

    ResponElimina
  32. Víctor, ets el rei de les croquetes...i aquestes siguin de botifarra o de "morcilla" tenen un pinta immillorable! Una abraçada!
    PS: Qui tingués ara, al davant, un parell de les teves croquetes!!!

    ResponElimina
  33. Víctor que bones!!!!!!!
    I Sí, vaig veure el tema de l'assalta blocs i fins i tot m'hi vaig posar per tal de veure com anava: és molt interessant!!!!!!!!!!!!!!!!!! I ho trobo una idea fantàstica!!! Vaig estar a punt d'enviar el meu bloc per participar-hi però ara mateix vaig una mica curta de temps. A veure si m'animo :)

    ResponElimina
  34. Esas croquetas de morcilla se las tengo que robar un día a Paula, jaja, bueno o a ti!!!
    Vaya pinta tan espectacular, además es que la morcilla me chifla.
    Besos.
    Raquel

    ResponElimina
  35. Muy ricas estas croquetas, tenemos que probar a hacerlas en casa!!
    Maginifico reto!

    ResponElimina
  36. Que hambre solo de verlas!! Un robo genial, enhorabuena por tus 5 puntos.
    Besos

    ResponElimina
  37. Ufff, hasta parece que las esté oliendo!!! Vaya, ya tengo todo el teclado lleno de babas... si ya lo sabía Yo, con lo que me gustan, ya sean morcillas o butifarras negras.
    Un besazo

    ResponElimina
  38. Hoola! t´he trovat gràcies al asaltablogs...nosaltres també participem!

    Aquestes croquetes de morcilla han d´estar molt molt bones!

    Sort a l´asalt!

    Saludos.

    ResponElimina
  39. Otro blog que conozco gracias al "asalto". Gran receta, gran asalto, contundente y sabrosa

    ResponElimina
  40. Pedazo de robo!!! menudo color tienen estas croquetas, fijo que las pruebo
    besoss

    ResponElimina