diumenge, 25 de maig de 2014

Mac & Cheese - Asaltablogs

Avui, després de dos mesos 'retirat' del repte, torno a participar a l'Asaltablogs, que ens proposa la nostra apreciada Conchy.

El bloc assaltat aquest mes ha estat el bloc de la Mara, Más dulce que salado, i com diu el seu propi nom, hi ha més coses dolces que salades. Però jo, com sembla que sempre vulgui portar la contrària, tot i tenir moltes receptes dolces al bloc, de les quals segons anava veient-les les anava arxivant a pendents, vaig trobar-me amb aquesta recepta, salada, a la que ja tenia moltes ganes, i ha estat l'excusa perfecta!

Els Mac & Cheese són un plat típicament americà, i pel nom ja veieu que no és un misteri el que és, uns macarrons amb formatge, això si, at the american way! Una bomba calòrica que està boníssima!
Jo no he fet servir la pasta típica, sinó que he aprofitat uns macarrons normals, i qualsevol pasta que us agradi servirà, però jo us recomano que siguin similars a uns macarrons.

Sense més, us deixo amb la recepta, recomenant-vos que feu un cop d'ull al bloc de la Mara, que no té desperdici!

Mara, un plaer robar-te aquesta recepta, i totes les que em vaig endur!

Ingredients:

- 250gr. de macarrons
- 60gr. de mantega
- 60gr. de farina
- 300ml. de llet
- 200ml. de nata per cuinar
- sal i pebre
- 200gr. de formatge ratllat que fongui bé. Jo vaig fer servir emmental
- pa ratllat

Preparació:

Abans de començar a fer feina, anem escalfant el forn a 200ºC, a dalt i a baix.

Començarem preparant els macarrons segons indiqui el paquet, i mentrestant preparem la salsa.

A una paella desfem la mantega, i quan estigui fosa, afegim la sal, el pebre i la farina, i coem aquesta última.
Seguidament, quan la farina agafi un color torrat (una mica, sense passar-se), afegim la llet, i removem fins que s'incorpori a la farina. Seguidament afegim la nata i ho mantenim al foc fins que comenci a bullir durant un parell de minuts. Com veieu, és més o menys una beixamel, enriquida amb la nata.

A continuació afegim el formatge ratllat, i barregem fins que el formatge hagi fos. 

Afegim els macarrons ja cuits a la nostra salsa/crema, i els integrem bé

Avoquem tota la barreja de crema i macarrons a una safata de forn, i els empolvorem amb pa ratllat per sobre.

Portem al forn durant 20 minuts, o fins que el pa comenci a torrar-se.

I ja està, servim, i ens homenatgem amb aquests macarrons que són molt bons, a casa han triomfat, i per demostrar-ho, no hi ha fotos de l'emplatat, perquè no vaig tenir temps!



17 comentaris:

  1. Que bueno Víctor!! Estuve a punto de preparar esa misma receta!!! Es una maravilla verdad?? Qué ricos deben de estar!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  2. T'ha quedat fantàstic!! I segur que boníssim :)
    petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Los Mc& Cheese son de lo mejor del mundo, si luego no te pesas, claro. Hace poco leí que eran el plato favorito de Kurt Cobain. Así que ahora me gustan más. Sí, me queda algo de la grunge que fui de joven.... Ays...
    en fin, que si pillo estos mc&cheese tuyos reviento la báscula porque madre mía qué pinta!!
    Besitos
    Beatriz

    ResponElimina
  4. Quin "platassu" de macarrons!!! segur que al minipumuky li van encantar, oi??? bon assalt guapo!!! Ptons

    ResponElimina
  5. Qué buenos!! Recetas de pasta exquisitas! :))

    ResponElimina
  6. Uns macarrons la mar de bons. Bona setmana! Petons

    ResponElimina
  7. Este plato esta de vicio, yo lo hago de vez en cuando porque mis hijas se vuelven loca con él. La semana pasada los hice pero esta vez le añadí unas tiras de bacón y los gratine con queso y el pan rallado , una pasada. Me alegro de que os gustaran, un beso y gracias por el asalto!!

    ResponElimina
  8. Qué ricos!! Aunque de dieta.... no lo veo!! Bueno.. un dia es un día!

    ResponElimina
  9. Que plato más rico! A los peques les encanta y a los mayores....no digamos, jeje!
    Ha sido un buen asalto y el botín, fantástico!
    Besos!

    ResponElimina
  10. També la vaig veure, aquesta recepta. Quina bona pinta! Anti-operació biquini, això si, però de tant en tant...
    Marta

    ResponElimina
  11. Platazo de buenos macarrones¡¡Buen asalto ¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  12. Buaaa que rico asalto! Anda que no habré visto este plato en las pelis, de hecho una peli que me encanta ("Adam") se alimenta sólo de esto, tiene el congelador repleto de este plato precocinado y siempre me he quedado yo con la cosa de hacerlos... tendré que probarlos al menos una vez en la vida! XD

    Un besito cielo!

    ResponElimina
  13. Yo me había hecho una apuesta a que adivinaba tu asalto, con lo fan que eres de las masas negras, aposté por el pan de cerveza negra y jengibre. Cual ha sido mi sorpresa al ver que ni pan, ni bizcocho, ni negro. Unos macarrones bien blanquitos y con una pinta de mojar pan, eso si pan negro, ji,ji

    ResponElimina
  14. Una recepta perfecta, com m'ha agradat! Però tindrem que vigilar amb les calories jejej petons

    ResponElimina
  15. jeje quin titol més xulo!! bonissims macarrons! me n'envies un taper per endur-me demà a la feina!?? que booo. petons

    ResponElimina
  16. Trobo que aquests macarrons american style són esplèndids! Ben bé com si els hagués cuinat un xef de Chicago! Una "asaltada" genial! Petons!

    ResponElimina