diumenge, 25 de maig de 2014

Mac & Cheese - Asaltablogs

Avui, després de dos mesos 'retirat' del repte, torno a participar a l'Asaltablogs, que ens proposa la nostra apreciada Conchy.

El bloc assaltat aquest mes ha estat el bloc de la Mara, Más dulce que salado, i com diu el seu propi nom, hi ha més coses dolces que salades. Però jo, com sembla que sempre vulgui portar la contrària, tot i tenir moltes receptes dolces al bloc, de les quals segons anava veient-les les anava arxivant a pendents, vaig trobar-me amb aquesta recepta, salada, a la que ja tenia moltes ganes, i ha estat l'excusa perfecta!

Els Mac & Cheese són un plat típicament americà, i pel nom ja veieu que no és un misteri el que és, uns macarrons amb formatge, això si, at the american way! Una bomba calòrica que està boníssima!
Jo no he fet servir la pasta típica, sinó que he aprofitat uns macarrons normals, i qualsevol pasta que us agradi servirà, però jo us recomano que siguin similars a uns macarrons.

Sense més, us deixo amb la recepta, recomenant-vos que feu un cop d'ull al bloc de la Mara, que no té desperdici!

Mara, un plaer robar-te aquesta recepta, i totes les que em vaig endur!

Ingredients:

- 250gr. de macarrons
- 60gr. de mantega
- 60gr. de farina
- 300ml. de llet
- 200ml. de nata per cuinar
- sal i pebre
- 200gr. de formatge ratllat que fongui bé. Jo vaig fer servir emmental
- pa ratllat

Preparació:

Abans de començar a fer feina, anem escalfant el forn a 200ºC, a dalt i a baix.

Començarem preparant els macarrons segons indiqui el paquet, i mentrestant preparem la salsa.

A una paella desfem la mantega, i quan estigui fosa, afegim la sal, el pebre i la farina, i coem aquesta última.
Seguidament, quan la farina agafi un color torrat (una mica, sense passar-se), afegim la llet, i removem fins que s'incorpori a la farina. Seguidament afegim la nata i ho mantenim al foc fins que comenci a bullir durant un parell de minuts. Com veieu, és més o menys una beixamel, enriquida amb la nata.

A continuació afegim el formatge ratllat, i barregem fins que el formatge hagi fos. 

Afegim els macarrons ja cuits a la nostra salsa/crema, i els integrem bé

Avoquem tota la barreja de crema i macarrons a una safata de forn, i els empolvorem amb pa ratllat per sobre.

Portem al forn durant 20 minuts, o fins que el pa comenci a torrar-se.

I ja està, servim, i ens homenatgem amb aquests macarrons que són molt bons, a casa han triomfat, i per demostrar-ho, no hi ha fotos de l'emplatat, perquè no vaig tenir temps!