dimecres, 14 de maig de 2014

Trufes de xocolata blanca

Sembla que ja tenim a sobre la calor, oi? Aquest cap de setmana hem estat fora, aquest cop amb el mini, i només us puc dir que a l'hotel vam dormir amb l'aire condicionat encès!! De bojos, no m'estranya que ens refredem tant sovint, si un dia anem en màniga curta, i a l'endemà hem de portar jaqueta!
Com comença a ser habitual, en mi i en la majoria dels que conec, la falta de temps és una 'malaltia' molt estesa, i cada vegada hem de dedicar més a coses i tasques que fem per obligació, que no pas a l'oci, no us passa a vosaltres? Estic segur que si.

És per això que les meves últimes receptes són fàcils i ràpides, però no deixen de ser testades i tastades a Can Pumuky, i passant els estàndards de qualitat de casa, jajaja!!

I avui, no podia ser menys. A més, una recepta que agradarà a tothom, o gairebé tothom, i que està feta amb xocolata blanca de postres per fondre de la casa Torras, una de les xocolates de l'assortit que Torras em va fer arribar farà uns dies. Una caixeta de productes sense sucres afegits, una característica de la casa, tot i que també tenen amb sucre, i que el tret comú de totes és que fan productes sense gluten. També vaig rebre unes rajoles que portaven stevia, i la veritat és que a casa ningú va notar la diferència amb les que no en porten!

Després d'aquesta introducció, anem a per la recepta. Si la feu, us repto a que en mengeu només una!
A més, podeu fer també les trufes 'normals', i combinar-les, tot un festival de trufes!

Ingredients (per 15 trufes aproximadament):

- 200gr. de xocolata blanca per fondre Torras
- 75ml. de nata líquida 35% m.g.
- 20gr. de mantega
- rom (opcional)

Preparació:

Posem a escalfar la nata amb la mantega, i quan comenci a bullir ho retirem del foc, i afegim la xocolata trossejada, fins que es desfaci completament. Si voleu és el moment d'afegir unes gotes de rom. Jo aquest cop no ho vaig fer, però el proper cop que en faci, que en faré, tindran un puntet de Baileys.

Deixem refredar completament, i reservem a la nevera durant almenys 3 hores, o si ho feu amb temps, tota la nit, com vaig fer jo. Així ens assegurem que tenim una consistència el suficientment freda i dura com per manipular amb més facilitat amb les mans.

Passat el temps de refredat i enduriment, amb una cullera anem agafant porcions de trufa blanca, i fem boles. Si fa calor, com ja comença a fer-ne, us recomano que no us preocupi molt la forma que agafen, i si la rapidesa a l'hora de formar-les, ja que si no, quan vulgueu arribar a la última, no tindreu nassos de fer una trufa en condicions, us ho asseguro! El que vaig fer en el meu cas, va ser anar fent tandes de cinc en cinc trufes, i anar-les reservant a la nevera i deixar la resta de massa a la nevera uns deu minuts, per perdre el mínim de fred possible.

I ja està, ja podem gaudir d'unes trufes blanques més que bones, i ben fàcils! Per deixar-les més maques encara, les vaig arrebossar amb una mica de sucre en pols, tan poca que no va amagar en absolut ni la trufa, ni el seu sabor!

Ideals per fer el café de mitja tarda, oi? Feliç setmana!!




18 comentaris:

  1. Qué ricas! Me gustan incluso más que las de chocolate negro! La textura se ve perfecta!

    ResponElimina
  2. Quina cosa més bona....i tens raó...pels que anem sempre "de cul" calen receptes bones i ràpides...Per cert, si et serveix de consol, a Girona ahir anàvem quasi amb anorak, i avui amb tirants....aquests temps és mig boig!!! Petons!

    ResponElimina
  3. Jo també pateixo del mateix mal, la falta de temps... però en fi, amb aquestes propostes ràpides però a la vegada delicioses que ens portes no ens cal passar més temps del necessari a la cuina ;). No les he provat mai amb xocolata blanca, així que me les apunto! Un petó!

    ResponElimina
  4. jo començo amb una i ja no puc parar.
    A mi tambe en va agradar poder coneixe t l altre dia.
    un petonet

    ResponElimina
  5. Necesitaria unos cuantos de esos ahora!!! ;)

    ResponElimina
  6. És veritat, tenim menys temps per a l'oci, o almenys per als blocs, i més ocupacions, però sempre va bé unes trufes de xocolata, blanc o negre, hi ha moments que em donaria igual, la veritat, però ja que les has fet amb tanta cura em encantarien unes quantes d'aquestes delicioses blanques.
    Un petó

    ResponElimina
  7. Ohhhhh, con chocolate blanco... Esas trufas deben de estar de muerte!!!! Se me hace la boca agua Víctor!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  8. Siempre las he hecho negras, pero estas las haré, se de una persona que le encantarán. Besos

    ResponElimina
  9. mmm! Un vici!! Aquesta queixalada no té rival! no he tastat mai, la blanca de Torras, caldrà buscar-la! Petons

    ResponElimina
  10. Oleeee, qui posa el cava!!! va jo, ja que tu poses les trufetes. Petons

    ResponElimina
  11. Tenen una pinta deliciosa! Quin vici! M'hauràs d'explicar com ho fas per rebre tants obsequis...
    Marta

    ResponElimina
  12. Ese bocado, ese bocado!! estas trufas con ese licor, buah, un vicio y de los gordos. Bunísimas Victor! bsss

    ResponElimina
  13. Qué monada de trufas blancas, si llego a ver esta receta antes de hacer mi tarta de chocolate con trufas las hubiera puesto combinadas que habría quedado de lo más mono.
    Pues mira, la falta de tiempo es el mal endémico de nuestros días, junto con la falta de espacio. Para mí hoy por hoy la definición de LUJO es contar con una casa o un espacio enooooorme y mucho tiempo disponible.
    En fin, pero habrá que tirar con lo que tenemos y hacer lo posible por mantener nuestras aficiones. En nuestro caso además nos permiten comer cosas ricas y comer bien! Que los que sean aficionados al aeromodelismo imagínate! Entre trabajar, cuidar de los hijos, perder tiempo en desplazamientos y decidar tiempo a su hobby seguro que al final comen de mcdonalds! Mirado así no estamos tan mal! Jajaja.
    Besitos!
    Beatriz

    ResponElimina
  14. No em parlis de falta de temps.... On es fiquen els dies? I les setmanes? Jo crec que per la nit ens treuen hores, per aixo no tenim temps....;-) pero tenint aquestes trufes tan bones segur que es disfruta mes del poc temps lliure, eh que sí? Petons!

    ResponElimina
  15. Acostumbradas como estamos a las de chocolate negro, éstas de choco blanco nos parecen de lo más originales. Y además con ron!!
    Aromáticas y deliciosas...
    Un abrazo

    ResponElimina
  16. Ya te digo yo que solo con una no me quedo, jajaj
    Bss

    ResponElimina
  17. Tremendos y golosamente irresistibles¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. Ay Victor! que me vas a contar, aqui hoy a llovido :( pero ayer estábamos en manga corta... así no hay quien puedaaaaaaaa!!!!
    Y bueno, lo de la falta de tiempo idem...a mi me faltan las horas del día para hacer todo lo que quiero hacer!...voy con la lengua a fuera por todas partes!!! jajaj
    tus trufas de choco sin gluten ;) son preciosas!!! si es que se pueden hacer recetitas fáciles y quedar como un rey...que hay que sacar tiempo para todo lo demás! jaja
    miles de besitos amigo y feliz casi miércoles!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina