dimecres, 19 de novembre de 2014

Ceviche de gambes

Després de la meva crònica d'ahir, i tal i com us vaig prometre, avui toca recepta, i a més apte per a la dieta! Però abans, parlem de sopars de Nadal... en concret, els d'empresa.

Per als que tingueu la sort de tenir feina, la vostra empresa fa el típic/mític dinar o sopar de Nadal? I si la resposta és que si, s'ho curren? 

Amb això de si s'ho curren, per exemple em refereixo a si l'empresa paga el dinar/sopar, per començar per algun punt. A la meva no. No vulgueu saber la facturació de la meva empresa, perquè és de por (de bona), i per contra, si vols anar al dinar de Nadal, t'ho pagues de la teva butxaca. És veritat, no han baixat sous, seguim tenint paga extra... però si vols dinar amb els companys, t'ho pagues tu. Doncs per això, no penseu que val més la pena que cada grup organitzi el seu propi dinar? Total, has de dir si vas sense saber ni tan sols on s'organitza, ni què es menja, ni quan val... algú ho entèn? Jo personalment, no.

I això que us explico, com a contrapunt a una empresa que conec, i que, a més del sopar que organitzava i pagava el propietari, també feia sortejos de regals entre els seus empleats, a més de lot de Nadal. El mateix que on treballo, oi?

Però bé, suposo que hi ha de tot, i el pitjor no és això, sinó que segur que si ens paguessin el dinar, no estaríem contents, i si a més ens donessin lot de Nadal, no seria prou. L'inconformisme, o les ganes de queixar-se, per dir-ho així, dels humans. I com no, agraït de tenir feina, això si que és trist...

Bé, prou de reivindicacions personals, i anem a per la recepta, un ceviche de gambes espectacular, extret d'un gran bloc, El aroma de Idania, i que estic segur que us agradarà. A més, com us he dit, apta per dieta! Ella ho fa de camarons, però en essència, amb alguns canvis, és la mateixa recepta.

Ingredients: 

- el suc de 5 llimes
- 1/2 kg. de gambes grandetes, ja pelades i netes d'intestins
- 1 grapat de coriandre fresc
- suc de tomàquet
- 2 cebes
- 1 cogombre
- 3 jalapenyos (jo vaig fer servir piparres, algunes quantes més)
- 2 grans d'all
- 1 tomàquet

Preparació:

Tots els ingredients, a excepció de les gambes (i evidentment els sucs...) els tindrem preparats ben picadets.

Posem les gambes a un plat fons, un bol... prou gran perquè hi càpiguen sense problemes, i les cobrim amb el suc de les llimes. Taparem el recipient i deixarem reposar les gambes durant unes 8h aproximadament. O tal com diu la Idania: "hasta que los langostinos estén opacos y ligeramente firmes".

Un cop els tinguem en aquest punt, afegim el tomàquet, la ceba, el cogombre i l'all, i ho barregem tot. Seguidament afegim el coriandre i els jalapenyos (piparres).

Finalment, afegim suc de tomàquet fins que obtinguem la consistència que més ens faci el pes, tornem a tapar, i deixem marinar una horeta a la nevara.

Una recepta fàcil, oi? Potser no encaixa en un sopar d'empresa, però és un plat espectacular. I els vostres sopars d'empresa, com són?



15 comentaris:

  1. Boníssimes aquests gambes, estic segura que tenen un sabor intens deliciós!! i tema sopar de Nadal... of course que no me'l paguen, ni lot, ni res, només retallades... però vaja, que ja fa uns anys que ens ho organitzem nosaltres de "pongo" i la veritat és que ens ho passem d'allò més bé, la qüestió és passar una bona estona amb els companys, oi? Un petó!

    ResponElimina
  2. Me encanta, qué cosa más buena!! Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  3. Son molts bons i lleugers, he d´anar a un curs molt aviat perquè es poden fer de moltes coses. Amb gambes delicius! Petons

    ResponElimina
  4. Vaig treballar a una empresa on el sopar de nadal es feia a un lloc de nom El rey del pollo frito, o similar... Pagava el jefe, això si. La intenció és el que compta, diuen, oi?
    Apunto la recepta!
    Marta

    ResponElimina
  5. A l'ultima empresa que vaig treballar a Espanya el jefe pagava el sopar, més una activiat a fer (un any vam anar als cars, altre a la bolera) i a més feien el lot de Nadal... una meravella :)
    Mai he fet ceviche, ni l'he testat, pero tinc moltes ganes de testar-lo.
    petons

    ResponElimina
  6. Me gusta los ceviches y esta propuesta tuya esta magnifica¡¡
    Mejor pagar la comida de tu bolsillo y hacerlo con grupos que te sientas comodo y no las de empresa¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Yo también tengo que pagar la comida de Navidad y la verdad es que no siempre me va bien. Últimamente procuro no ir.
    La receta ya me pareció estupeda cuando se la ví a Idania, y mantengo la misma opinión. Tengo que hacer este ceviche como sea.
    Bs

    ResponElimina
  8. Se ve brutal ese ceviche, un plato de los famosos pendientes de los que ya hemos hablado en alguna ocasión.

    Yo en uno de los curros que estuve era cosa nuestra organizarla si queríamos y obviamente nos tocaba pagarla. Las amistades que hice allí y que ninguna ya está en esa empresa seguimos organizando nuestra cena como tradición y para mantener el contacto.

    Besitos!

    ResponElimina
  9. m'encanten aquests plats de peix freds!! el ceviche és delicios amb qualsevol peix pero amb gambes ja....molt bona proposta!

    ResponElimina
  10. Mencanta aquesta proposta! Que deliciosa... ahh a la meva empresa ni ens fan lots de nadal de regal, amb la ilusio que em fa...

    ResponElimina
  11. val , et deixo el segon coment jajaja ens duim una mica malament el blog i jo perque no en deixaaaaaaaaa vale repeteixo el que he dirt abans , que els sopars de empresa son un rollo patatero que si podem a casa ens feim els sords ja aguentem al jefes p`rou jajaja . el ceviche es una de les coses que mes menjo yo , m'encanta amb tot sobre tot al de peru que es on es fa el millor del mon , si en senten els de la frontera amb peru la tindrem jajajajaja besadesssssss

    ResponElimina
  12. La veritat es que no entenc aixo del sopar de nadal de empresa, per sort en la meva estem tan enfeinat per aquestes dates que ho saltem i amb sort quan s'hem recorden cap al febrer intento no anar, que vols que et digui a mi m'agrada sopar amb qui em dona la gana.
    El ceviche em sembla espectacular també i em sembla que aquest any es bona proposta per cap d'any. Petons.

    ResponElimina
  13. Ohhhhhhhh ese ceviche es espectacular!!!! Rico, rico!!!! Me apunto a cenar contigo uno de estos!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  14. Qué ricooooo,es como un salpicón no? Esta receta es de fiesta total. Me encanta! Y con el puntito del cilantro. MMmm
    Lo de las cenas, pues en mi caso es variable. Cuando ha habido vacas gordas nos lo han pagado todo. Y nos han hecho regalos y tal y tal. Cuando ha habido vacas flacas, pues nada de nada. El que quería cenar con los compañeros se lo organizaba y se lo pagaba.
    En una situación de cierta "mejoría" financiera han hecho un híbrido es decir, algo informal tipo cóctel en el que la empresa subvencionaba parte del coste por persona y el resto (y las copas) nos lo pagábamos cada uno de nuestro bolsillo.
    A ver este año qué nos toca!
    Te contaré.
    Besitos

    ResponElimina