divendres, 24 de setembre del 2010

Pesto i Pesto vermell

Inaugurem una nova secció dintre del blog: la de salses i vinagretes. I ho farem amb dues receptes de salses que estic segur que us agradaran molt. Es tracta del conegut pesto, i una variant de la mateixa salsa, el pesto vermell, que igual que la seva germana, acompanya molt bé pràcticament qualsevol tipus de pasta, fins i tot per a una amanida poden quedar bé com a vinagreta.

Ingredients:

- Unes quantes fulles d'alfàbrega fresca
- Un grapat (petit) de pinyons
- 50 grs. de formatge parmesano o grana
- 100ml. d'oli d'oliva
- 100grs. de tomàquets deshidratats (nomès pel pesto vermell)


Preparació:

Super senzill!! A una paella amb una miqueta d'oli, torrem els pinyons una mica.
Al got de la batedora, afegim tots els ingredients (tots), i a triturar!!
Com veieu, la única variant és que al pesto vermell, hi ha un ingredient extra, els tomàquets deshidratats, que haurem rehidratat amb oli d'oliva durant almenys dos dies.
Jo d'inici a la batedora hi poso poc oli, i queda una 'pasta' que podríem dir és un concentrat de pesto, i així segons vaig necessitant salsa, n'agafo una mica i dilueixo la pasta agafada amb oli, tant com tanta salsa necessiti. Sé que si veieu les fotos, no us farà gaire bona pinta, però us asseguro que estan boníssimes!