Inaugurem una nova secció dintre del blog: la de salses i vinagretes. I ho farem amb dues receptes de salses que estic segur que us agradaran molt. Es tracta del conegut pesto, i una variant de la mateixa salsa, el pesto vermell, que igual que la seva germana, acompanya molt bé pràcticament qualsevol tipus de pasta, fins i tot per a una amanida poden quedar bé com a vinagreta.
Ingredients:
- Unes quantes fulles d'alfàbrega fresca
- Un grapat (petit) de pinyons
- 50 grs. de formatge parmesano o grana
- 100ml. d'oli d'oliva
- 100grs. de tomàquets deshidratats (nomès pel pesto vermell)
Preparació:
Super senzill!! A una paella amb una miqueta d'oli, torrem els pinyons una mica.
Al got de la batedora, afegim tots els ingredients (tots), i a triturar!!
Com veieu, la única variant és que al pesto vermell, hi ha un ingredient extra, els tomàquets deshidratats, que haurem rehidratat amb oli d'oliva durant almenys dos dies.
Jo d'inici a la batedora hi poso poc oli, i queda una 'pasta' que podríem dir és un concentrat de pesto, i així segons vaig necessitant salsa, n'agafo una mica i dilueixo la pasta agafada amb oli, tant com tanta salsa necessiti. Sé que si veieu les fotos, no us farà gaire bona pinta, però us asseguro que estan boníssimes!
Al got de la batedora, afegim tots els ingredients (tots), i a triturar!!
Com veieu, la única variant és que al pesto vermell, hi ha un ingredient extra, els tomàquets deshidratats, que haurem rehidratat amb oli d'oliva durant almenys dos dies.
Jo d'inici a la batedora hi poso poc oli, i queda una 'pasta' que podríem dir és un concentrat de pesto, i així segons vaig necessitant salsa, n'agafo una mica i dilueixo la pasta agafada amb oli, tant com tanta salsa necessiti. Sé que si veieu les fotos, no us farà gaire bona pinta, però us asseguro que estan boníssimes!