Dimarts vaig trobar a la fruiteria uns xampinyons ben macos, i ahir, després d'un dia bastant desastrós, vaig arriscar-me a preparar-me'ls tot i sabent que amb els precedents que tenia al darrera, podia ser tot un desastre de plat.
Però per sort, la cosa no va acabar malament...
Però per sort, la cosa no va acabar malament...
Ingredients:
- Uns 8 o 10 xampinyons grandets
- Una ceba mitjana
- Un grapadet de pinyons
- 50grs. de pernil salat
- Vi blanc
- Oli, sal i pebre
Tallem la ceba ben picadeta (però sense passar-se), i la posem a foc lent a enrossir amb una mica d'oli.
Mentrestant, preparem els xampinyons: els rentem bé i els hi tallem el peu, tan a prop del barret com poguem, per poder farcir-los. Piquem els peus igual que la ceba, i a la paella juntament amb la ceba.
Piquem també el pernil, i amb els pinyons ho incorporem a la ceba i els xampis, amb un rajolinet de vi blanc.
Quan estigui tot ben cuit, ho apartem del foc, i amb una cullera omplin els barrets dels xampis. Un cop tots farcits, els posem a la paella a foc lent, amb unes gotetes d'oli i un altre rajolí de vi blanc. Ho tapem i ho deixem fins que els xampinyons estiguin fets o s'hagi evaporat el vi.
Jo en aquesta ocasió no li he posat el pernil, he fet una versió més vegetariana, i aleshores els he hagut de donar 'vidilla' amb sal i pebre. A més, com tenim una planteta d'alfàbrega a casa, he aprofitat per decorar una mica el plat.
Mentrestant, preparem els xampinyons: els rentem bé i els hi tallem el peu, tan a prop del barret com poguem, per poder farcir-los. Piquem els peus igual que la ceba, i a la paella juntament amb la ceba.
Piquem també el pernil, i amb els pinyons ho incorporem a la ceba i els xampis, amb un rajolinet de vi blanc.
Quan estigui tot ben cuit, ho apartem del foc, i amb una cullera omplin els barrets dels xampis. Un cop tots farcits, els posem a la paella a foc lent, amb unes gotetes d'oli i un altre rajolí de vi blanc. Ho tapem i ho deixem fins que els xampinyons estiguin fets o s'hagi evaporat el vi.
Jo en aquesta ocasió no li he posat el pernil, he fet una versió més vegetariana, i aleshores els he hagut de donar 'vidilla' amb sal i pebre. A més, com tenim una planteta d'alfàbrega a casa, he aprofitat per decorar una mica el plat.
Senzill, ràpid, i un bon acompanyament per a un tall de carn, o com a primer lleuger.
Bon profit!!