dimarts, 11 de juny de 2013

Les croquetes de pernil del xef Chicote

Avui iniciem la setmana culinària ben forts, fent una recepta del que, amb permís de Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Najera, és el cuiner més mediàtic de la televisió. Us parlo del xef Chicote, com se'l coneix a les ones televisives, el presentador de la versió espanyola de Pesadilla en la cocina, que s'emet a la Sexta els dijous a la nit.

A la temporada passada, el xef va fer aquestes croquetes, i posteriorment va compartir la recepta al seu twitter. Més d'un ja les ha fet, entre els que m'incloc, i avui us porto la meva versió, seguint la seva recepta.

Haig de dir que de gust s'assemblen molt a les croquetes de pernil que ja tinc publicades al bloc, però aquestes potser queden més cremoses... la crítica gastronòmica de casa (no sé si perquè així ho pensa ho per fer-me la pilota...) va dir que les meves li van agradar més, així que, tot i que aquestes estan molt bones, quan toqui fer més, seguirem fent les de tota la vida.

Abans de començar, us haig de dir que si us hi fixeu en la recepta que va penjar el xef, les quantitats són bastant grans, dos litres de llet i 1 litre de nata... dona per moooltes croquetes, així que he proporcionat les quantitats per tal que surtin algunes menys, que a casa només som dos a menjar!

Ingredients:

- 125grs. ceba
- 75grs. pernil ibèric
- 42grs. mantega
- 32grs. oli
- 500ml. llet
- 125ml. nata
- 70grs. farina
- 1 tros d'os de pernil
- sal, pebre, nou moscada

- ous, pa ratllat i farina per arrebossar

Preparació:

Posem a coure la llet i la nata amb l'os de pernil, i quan comenci a bullir, baixem de temperatura i ho mantenim al foc durant 20 minuts, tapat. Passats els 20 minuts ho reservem

A una paella escalfem la mantega i l'oli, fins que la mantega es fongui, i incorporem la ceba, picada molt finament (si li voleu dir finament, en brunoise), a foc suau fins que la ceba quedi transparent.
Afegim el pernil prèviament picat, i deixem que continui a foc suau 20 minuts més.

Quan hagi passat aquesta estona, afegim la farina, i la coem durant 30 minuts més, per tal que quedi ben feta i les croquetes no tinguin gust a farina crua. Jo no vaig estar tanta estona, potser la meitat de temps si arriba, suposo que també perquè no hi havia tanta com a la recepta original...

Ara, seguint la paella al foc, anem afegim a poc a poc la llet i la nata que teníem reservada, i que encara hauria d'estar calenta, sense parar de remoure per anar-la integrant.

Havent incorporat tota la llet, rectifiquem de sal i pebre i li posem un pessic de nou moscada, i deixarem coure 10 minuts més, per retirar seguidament del foc.

Posem la massa a un bol, tapem amb paper film perquè no faci crosta, i ho fiquem a la nevera perquè refredi durant una bona estona.
 
Amb la massa ja freda, i l'ajuda de les mans, fem boles de massa d'uns 50grs. aproximadament, i les passem per farina, ou i pa ratllat, en aquest ordre, i les anem fregint en oli d'oliva ben calent, a uns 190ºC. A mesura que vagin quedant fetes, les deixem a un plat amb paper de cuina perquè absorveixin l'excés d'oli... i a menjar! Vigileu no us cremeu!!




38 comentaris:

  1. Fan molt bona pinta! No coneixia aquesta recepta, amb crema de llet. Potser et queden millors amb la recepta tradicional, però a aquesta també li donaria una oportunitat ;)
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. El punt de llet els donen molta cremositat, però el que fa la feina grossa és l'os de pernil, jajaja!
      Jo també crec que tindran una nova oportunitat, perquè estaven molt bones!
      Petons!

      Elimina
  2. Mooooooolt bé Víctor!! Però segur que les teves són més bones...!!! Em sembla que mai he seguit una recepta per fer croquetes...se'm faria raro això de pesar les quantitats!!! Vaig penjar una recepta al blog i em va costar anar apuntant!! Ptons artista

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marta! Almenys a casa això em van dir, espero que no m'enganyessin, jajaja!!

      Jo tampoc acostumo a seguir receptes de croquetes, ho faig bastant a 'ojímetro', però la ocasió ho demanava. Les altres croquetes que tinc al bloc, he mesurat quantitats per poder-les publicar, sinó...

      Petonets!!

      Elimina
  3. Cremosas y doraditas, como deben ser unas buenas croquetas.
    Te han quedado estupendas.
    Abrazos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias chicas!! Siendo sincero han pasado muchas muchas croquetas antes de cogerles el punto de la cocción, pero ahora ya empiezo a dominar el tema!

      Besos!

      Elimina
  4. Nyam croquetes!!! com m'agraden!!! jo només n'he fet un cop a la vida, just després de fer un taller a un supermercat aquí a Lleida, i la veritat és que van sortir-me força bones! a veure si m'hi animo un altre cop que no poden comparar-se amb les de compra ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eva!!

      Anima't a fer-les a casa, no es poden comparar amb les comprades! I a sobre, no són gens difícils de fer!

      Petons!

      Elimina
  5. Estic segura que les teves són més bones! Però aquestes també t'han sortit molt apanyades! Me'n menjaria unes quantes ara mateix!!! Una abraçada Víctor!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Mònica!! Si a casa no m'han enganyat, així és, jajaja!!

      Petonets!

      Elimina
  6. tomaa yaa!! bon chef aquest! doncs han d'estar......per xupar-se'n els dits!! que bones! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser!

      Suposo que van agradar, perquè no va quedar ni una, jajaja!!

      Petons!

      Elimina
  7. unas croquetas magnificas y de buena fuente,jugosas por dentro y crujiente por fuera ,como debe de ser una buena croqueta.
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Con recetas así, es difícil fallar Miquel, el chef Chicote lo puso fácil!
      Salud!

      Elimina
  8. A mi no me hubiera importado que hubieras hecho las croquetas con las cantidades de la receta de Chicote y menos aún ser tu vecina y convertirme de catadora, je je je. Pero va a ser que no puede ser ... No conozco a nadie a quien no le gusten las croquetas. ¿Por qué puede ser? Je je je.

    Un beso.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Para la próxima ya haré cantidades industriales para que puedas probarla, jajaja!! Creo que si fuéramos vecinos saldrías perdiendo, que soy un buen catador, jeje.
      Tienes razón, yo tampoco conozco a nadie que no le gusten estos bocaditos tan deliciosos...

      Besos!

      Elimina
  9. Doncs si, es veuen molt cremoses...i que delicioses!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són tal com has dit Roser, cremoses i ben bones!

      Un petonet!

      Elimina
  10. Mmmm que bo! Quines ganes de tastar-ho!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima't a fer-les Eli, un cop les tastis, segur que estas pensant en quan tornaras a fer!

      Petonets!

      Elimina
  11. Esas croquetas tienen una pinta riquísima!! Y desde mi pantalla no paran de decirme que las coma!!!!

    Un besito Víctor,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Te preparo un paquetito y las envío por correo urgente ahora mismo Sandra, jeje!!

      Un beso!

      Elimina
  12. uauuuu Víctor, mira que fa anys que no faig croquetes i pràcticament els mateixos que no en menjo!!! Ho haurem de solucionar i arreplegar aquestes receptes. Aquestes estan espectaculars però...em sembla que buscaré la teva perquè els crítics gastronòmics casolans poques vegades s'equivoquen!! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolors, hem de posar remei ràpidament a això que no facis croquetes!!
      El problema és que quan comencis no podras parar, jajaja!!!

      Petonets!

      Elimina
  13. Sóc el monstruo de les croquetes... ha ha ha! No puc parar quan les tinc a prop. A veur si faré queixalada a les teves, de pernil són boníssimes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em passa igual Marina, se'm posa davant un plat de croquetes, i perdo l'oremus!!
      I si són de pernil, no tinc amics, jajaja!!

      Petons!

      Elimina
  14. l'arrebossat es veu fantàstic!! és molt divertit aquest programa, encara que a vegades crec que no tot és real. petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Judith!!

      Jo em ric molt veient-lo, i tampoc penso que tot sigui realment com ho venen, tot i que hi ha segons quins restaurants...

      Petonets, i moltes gràcies per la visita!

      Elimina
  15. Tenen una pinta extraordinària Victor!! M'agrada molt el programa d'en Chicote... és increible com poden estar i funcionar alguns restaurants!!! Jo no les he fet les croquetes del Chicote, però veient aquestes teves hauré de provar perquè semblen delicioses!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Neus!!
      He passat molts anys en el mòn de la restauració com a cambrer (els vells temps d'estudiant, jeje), i he arribat a veure i escoltar autèntiques barbaritats!!
      Prova de fer-les, són molt fàcils, i el millor, molt bones!

      Petons!

      Elimina
  16. Unas croquetas muy apetecibles Victor! Tienen un brillo muy cremoso! Ya sabes si te sobran mandanos un tuper! Un abrazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias chicos!

      Lástima que volaron, estos bombones salados como los suelo llamar yo, no duran mucho en casa!

      Besos!

      Elimina
  17. Uau! Tenen que estar ben bones... Amb una cerveceta ben freda... Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho estan Pili! Tu ho has dit, per acompanyar, una cervesa ben fresqueta, i ja tenim sopar!

      Petons!

      Elimina
  18. ESTUPENDAS CROQUETAS Y ESTUPENDO BLOG, ME QUEDO PARA SEGUIRTE CON TU PERMISO.BSSSS

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Inma!

      Eres más que bienvenida!

      Besos!

      Elimina
  19. Aquestes son les croquetes que m´agraden, molttt suau per dintre, i de pernil. Ptons

    ResponElimina
  20. Ja tinc la recepta a punt per passar-li al meu maridet que és qui fa les croquetes a casa...jejejejejej
    Aquestes tenen una pinta impresionant...t'ho dic de veritat...mira que acabo de dinar eh???
    Petons guapo!!!
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina